Demokrat Zafer

EVRENCAN GÜNDÜZ GEÇMİŞ VE GELECEĞİ ‘BOZACI’ İLE BİR ARAYA GETİRİYOR

Nisan 2022’de ‘Anadolu Funk: Volume 2’yu yayınlamaya hazırlanan Evrencan Gündüz yeni albümün habercisi ‘Bozacı’yı 10 Aralık’ta görücüye çıkarıyor. ‘Bozacı’ geçmişte kalan bir geleneği hatırlatırken mahallenin bozacısı ile sevdiği kızın arasını yapmak için verdiği çabayı anlatıyor…

Evrencan Gündüz geçen yaz yayınladığı ‘Anadolu Funk: Vol 1’ albümü ile Anadolu rock sound’unu günümüze taşıyarak dinleyicilerini hem geçmişe götürmüş hem de bu müziği yeni nesillere hitap edecek şekilde adeta yeniden yaratmıştı. Geçmişin güzel değerlerini bugüne taşıma iddiasıyla yola çıkan Evrencan Gündüz Nisan 2022’de de ‘Anadolu Funk: Volume 2’yu müzikseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

Albümün habercisi ‘Bozacı’ ise çıkış parçası olarak çoktan hazır. 10 Aralık’ta dinleyici ile buluşacak ‘Bozacı’ gitar, davul, perküsyon, saksafon, trombon ve trompet gibi batılı enstrümanlarla bağlamayı bir araya getiriyor. Reggae türündeki şarkının girişinde mahalleden geçen bir bozacı ile yaşanan diyalog ise kurgu değil, tamamen gerçek! Tesadüfen kaydedilen bu konuşmalar İstanbul sokaklarının kış gecelerindeki bozacı geleneğini bir kez daha hatırlatıyor ve şarkıya renk katıyor.

Evrencan Gündüz kendi yazdığı şarkıyı şu sözlerle anlatıyor: “Bozacı çoğu insanın anılarının vazgeçilmez bir parçası. Gece gündüz demeden çalışan emekçi halkımızın daha çok hatırlanmasını misyon edinen ‘Anadolu Funk’ albüm serisi, şimdi de mahallelerde sokak sokak gezerek ekmeğini kazanan, aşık bir bozacı ve onun dertleri hakkında.” Şarkıda aşkından tutuşan ama sevdiği kıza derdini anlatamayan bozacı için tüm mahalle seferber oluyor. Sonunda bozacının imdadına Evrencan yetişiyor ve hislerine tercüman oluyor. Şarkı mahalle kültürünün şehirlere kattığı değeri ve samimiyeti yüceltiyor.

EVRENCAN GÜNDÜZ

9 yaşında piyano derslerine başlayan Evrencan Gündüz 13 yaşında blues müziğe hayran olup 14 yaşında klasik gitar, 15 yaşında elektro gitar çalmayı öğrendi. 16 yaşında sokak müzisyeni oldu. Hayran kitlesi büyüdükçe sahnelere adım attı. Evrencan Gündüz ve Uzaylılar adlı beş şarkılık ilk EP’sini 2017 yılında, 2018’de Mevsim Çiçekleri EP’sini, 2019’da ise türkülerimize yeni bir soluk getirdiği Bu Toprakların Sesleri ve Sabah Şarkıları EP’lerini yayınladı. Kendi Akustik Solo programlarının yanı sıra, grubu Uzaylılar ile konser, beste ve albüm çalışmalarına devam etmektedir.

Bozacı Künye:

Söz: Evrencan Gündüz, Dilhan Naz Özgülüş, Ece Cansu Ertuğrul
Müzik: Evrencan Gündüz
Mix: Berk Kula
Master: Ahmet Gökhan Coşkun
Davul: Nedim Ruacan
Perküsyon: Abbas Karacan
Trompet: Ege Cengiz
Trombon:Fuat Can Başkır
Saksafon: Batu Şallıel
Gitar/Vokal/Aranje: Evrencan Gündüz
Bağlama: Cihan Orhan
Back Vokal: Dilhan Naz Özgülüş
EP Kapak İllüstrasyon: Suat Serkan Çelmeli

Live Performans’ın Kahramanları

Gitar&Vokal: Evrencan Gündüz
Trompet: Ege Cengiz
Trombon: Fuat Can Başkır
Saksafon: Ozan Tura
Perküsyon: Kaan Ahıskalı
Ses Tasarım: Zeynel Günbek
Mix & Master: Can Akın

Yönetmen: Batuhan Özpekcan
Styling : Dilhan Naz Özgülüş
Dekor Tasarım: Dilhan Naz Özgülüş & Cem Erdem
Işık: Mert Çoban
Işık Asistanı: Abdullah Aksoy
Fotoğraf: Selim Vardım
Sahne Asistanı: Baran Dilek

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ