Demokrat Zafer

ERKAN GÜRAL UKRAYNA FAHRİ KONSOLOSU OLDU

NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, Ukrayna’nın Kütahya, Afyonkarahisar ve Eskişehir illerinin fahri konsolosluk görevine atandı.

Kütahya’da düzenlenen Fahri Konsolosluk Ofisi’nin açılış töreniyle, Ukrayna’nın Kütahya, Afyonkarahisar ve Eskişehir Fahri Konsolosluğu görevine atanan NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, iş yaşamı ve bugüne dek yöneticiliğini üstlendiği ekonomi tabanlı sivil toplum kuruluşlarında kazandığı deneyimlerin serbest ticaret anlaşmasının eşiğinde bulunan iki ülkenin ticari ilişkilerinin geliştirilmesinde büyük avantajlar sağlayacağını kaydetti.

Ukrayna Türkiye Büyükelçisi Vasily Bodnar, Kütahya Tugay Komutanı Tuğgeneral Necati Gündüz, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, Nafi Güral, Rıza Güral ve aile fertlerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen açılış töreninde söz alan Ukrayna Fahri Konsolosu Erkan Güral,  Türkiye ve Ukrayna arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin 30. yılında fahri konsolosluk görevine getirilmesinin kendisi için büyük anlam ve değer taşıdığını ifade etti.

NG Kütahya Seramik’teki törende konuşan Erkan Güral, Kütahya, Afyonkarahisar ve Eskişehir illerini kapsayan fahri konsolosluk görevinin kendisi için bir onur olduğunu belirterek şu açıklamada bulundu: “Fahri konsolosluk görevim kapsamında, sorumlu olduğum şehirlerdeki Ukrayna vatandaşlarının sorunları ve ihtiyaçları ile ikili ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunmaya hazır olduğumu belirtmek isterim. 2022 yılı başlarında yapılması planlanan Ukrayna – Türkiye Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyi’nin bir çıktısı olarak imzalanması muhtemel olan serbest ticaret anlaşması, ülkelerimizin iş insanlarına yeni kapılar açacaktır. Kariyerim boyunca iş dünyası ve ekonomi temelli derneklerde yürüttüğüm faaliyetler sayesinde elde ettiğim network ve fırsatlar, bu beklenen anlaşma ile ortaya çıkacak yeni vizyonu geliştirmek adına bana ve ekibime büyük avantajlar sağlıyor. Bu kapsamda her iki ülkeden iş insanlarının da yer alacağı yeni bir ekonomi platformunun hazırlıklarına başladığımızı sizlere duyurmaktan mutluluk duyuyorum.”

Erkan Güral, bu görevi kendisine tevdi eden, Ukrayna ve Türkiye Dış İşleri Bakanı Dimitro Kuleba, Mevlüt Çavuşoğlu ve Ukrayna Türkiye Büyükelçisi Vasily Bodnar’a teşekkür ederek sözlerine son verdi.

Olası işbirlikleri Konsolosluk Ekonomik Forumu’nda ele alındı

Erkan Güral, Kütahya’da gerçekleştirilen konsolosluk ofisinin açılış töreninin ardından, 8 Aralık Çarşamba günü ise NG Afyon Hotel’de Ukrayna ve Türkiye iş dünyasından temsilcileriyle bir araya geldi. AFSİAD ve TÜGİK üyeleri ile birlikte Ukraynalı iş insanlarının katılım gösterdiği Konsolosluk Ekonomik Forumu’nda iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler ile olası işbirlikleri ele alındı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ