Demokrat Zafer

ONLAR GÖÇTÜ BURADAN’IN 2. BASKISI RAFLARDA

Kuşak Araştırmacısı Evrim Kuran’ın “Türkiye’nin Yeni Göç Nesli” ni anlattığı son kitabı Onlar Göçtü Buradan kısa zamanda ikinci baskıya ulaştı.  

Türkiye’de yaptığı kuşak araştırmalarıyla dikkat çeken ve bu konuda ilklere imza atan Evrim Kuran son kitabı Onlar Göçtü Buradan’da Türkiye’nin yeni göç neslini anlatıyor. “Onlar Göçtü Buradan” hem yurt dışına yerleşmeyi aklından geçirenler hem de Türkiye’nin yurt dışına verdiği göç olgusunu anlamlandırmak isteyenler için bir başvuru kitabı niteliği taşıyor.

Evrim Kuran, Türkiye’nin her köşesinden 118 ülke, 728 kente dağılmış 3.253 göçmenle görüşerek yaptığı araştırmanın sonuçlarını anlattığı ve yorumladığı kitabında, son yıllarda tarihin en büyük beyin göçünün nedenleri ve sonuçlarını akıcı bir anlatımla gözler önüne seriyor.

Bugünün Türkiye’sinde yeni nesil bir göç hareketi yaşandığına dikkat çeken Araştırmacı-Yazar Evrim Kuran, yeni kitabı hakkında şunları söyledi: “Yalnızca geçtiğimiz beş yılda, çoğunluğu yükseköğrenim görmüş genç kuşaktan on binlerce kişi yurt dışına yerleşme kararı aldı. Onları tanıyorsunuz, peki sonra onlara ne oldu, biliyor musunuz?  Ya gittikten sonrası? Aradıklarını bulabildiler mi, dönmeyi düşünüyorlar mı, neleri özlediler, neleri hiç özlemediler? Sorularının arkasından gittiğimiz bir araştırma yapmaya karar verdim.  Bir göçmen ve bir jenerasyon araştırmacısı olarak çıktığım bu yolculukta yüzlerce farklı hikâyeyi doğrudan dinleme fırsatım oldu. Bulguların göçmen dostlarıma yalnız olmadıklarını hatırlatmasını, göçmeyi düşünenleri yargılar ya da yorumlarla değil gerçeklerle buluşturmasını ve en önemlisi de kural koyucuların ülkenin kıymetlerinin ülkede kalmalarını kolaylaştırıcı tedbirler almasını sağlamasını dilerim.”

Geniş bir alanda gerçekleştirilen titiz bir araştırmanın sonuçlarından yola çıkarak hazırlanan ve Mundi Yayınevi’nden çıkan kitap, tüm kitapçılarda ve online satış sitelerinden temin edilebiliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ