Demokrat Zafer

Fintech şirketleri yeni işbirlikleriyle pazar payını artırıyor

Uluslararası fintech şirketi dxFeed, finansal veri akışını NinjaTrader’ın yazılımına entegre etti. NinjaTrader kullanıcılarını vadeli işlemler, hisse senetleri için eşanlı ve tarihsel derinlikli veri akışıyla buluşturan dxFeed, grubun Türkiyedeki ilk ve tek veri sağlayıcısı olarak hizmet verecek.

Hızla büyüyen fintech pazarı, yeni açılımları da beraberinde getiriyor. Türkiye pazarına 2015’ten bu yana hizmet veren finansal veri sağlayıcı dxFeed, trader ve yatırımcılara yönelik işlem platformu NinjaTrader LLC ile yeni bir işbirliğine imza attı. Borsa İstanbul piyasa verilerinin dağıtımını yapan dxFeed bu kapsamda, NinjaTrader kullanıcılarının geçmiş ve gerçek zamanlı piyasa verilerine erişmesini sağlayacak. Yeni anlaşmayla Türkiye’deki faaliyetlerini genişlettiklerini belirten dxFeed Genel Müdürü Dmitry Parilov, “Sunduğumuz derinlikli veri akışıyla yatırımcılara, fiyat eğilimlerini tahmin etme, piyasa risklerini hesaplama gibi kritik konularda kılavuzluk ediyoruz. Yeni iş birliğimizle NinjaTrader kullanıcılarının Türkiye menkul kıymetler piyasası verilerine ulaşmasına olanak tanıyan bir entegrasyon oluşturduk. Böylece kullanıcılar, NinjaTrader platformuna eklenen abonelik sayfası üzerinden Türkiye’deki vadeli ve hisse senedi işlemlerine ait eşanlı ya da belirli tarih aralığındaki piyasa verilerine erişebiliyor” dedi.

Çoklu güvenlik ve ölçeklenebilirlik garantisi 

2020 yılında aldığı 139 milyon dolar fonlama ile Avrupa’da 18’inci, Ortadoğu ülkeleri arasında ise 3. sırada yer alan Türkiye fintech pazarının hızlı bir büyüme içerisinde olduğunu belirten Dmitry Parilov, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’de piyasa verileri için yüksek bir standart oluşturmayı hedefliyoruz. “Daha önce NinjaTrader kullanıcıları için Türkiye piyasalarına ait veri akışı mevcut değildi. Artık sadece veri desteği sağlamıyor, kullanıcıların hız ve güvenlik beklentilerini de karşılıyoruz. NinjaTrader’ın Türkiye’deki tek veri sağlayıcısı olarak çoklu güvenlik ve ölçeklenebilirlik garantisi de veriyoruz.”

Türk pazarındaki deneyim işbirliği getirdi

İşbirliğine dair değerlendirmelerde bulunan NinjaTrader İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Ryan Sindelar ise “Türkiye’deki platform kullanıcılarımız, yerel piyasa verilerine ulaşmakta zorluk yaşıyordu. dxFeed ile el sıkışmamızın sonucunda kullanıcılarımız piyasa verilerine gerçek ve geçmiş zamanı içine alan bir derinlikte ulaşabilecek. Veri akışında dünya çapında kapsamlı deneyime sahip dxFeed’in Türkiye pazarındaki deneyimi ve hakimiyeti bizi bu işbirliğine yöneltti. dxFeed’in yerel unsurları dikkate alan hizmet prensibi, kullancılarımız için büyük bir avantaj” diye belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ