Demokrat Zafer

Bereketli toprakların yoksul çocukları olmamalıyız!

“İktidar raflardaki fiyat artışlarının suçlusu marketleri görürken muhalefet marketlere mektup yazıyor adeta ‘deftere yazın, ben iktidara gelince ödeyeceğim’ diyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin ekonomisi bakkal dükkanı hesabı gibi küçümseniyor.” Memleket Parti İnegöl İlçe Başkanı Yasemin Soydan’dan flaş açıklama!

Soydan; “Ekmek, simit ve poğaçaya gelen zam nedeniyle fırıncılara yükleniliyor. Her zamda son satıcıyı suçlamaktan vazgeçilmelidir. Bu akıl tutulması devlet geleneği haline getirilmemelidir. Üretemediğiniz ürünün zamlanması normaldir.

Kimse zararına satış yapmak istemez. Yapmaz da.. Önce devlet iyi yönetilmeli ki satan da alan da razı olsun. Niye razı değiliz?Çünkü buğdayın fiyatı artınca unun da arttı.
Toprak Mahsülleri Ofisi 2021 ürünü makarnalık buğday alım fiyatını ton başına 2 bin 450 lira olarak açıkladı. Bugünlerde fiyat ortalama 3 bin 720 lira, ekmeklik buğday alım fiyatını 2 bin 250 lira olarak açıklamıştı, fiyat 3 bin 130 liraya ulaştı. Arpa alım fiyatı ton başına 1750 lira açıklanmıştı şimdilerde arpanın tonu 2 bin 740 lira. Yani, açıklanan fiyatın üzerine 1000 lira zam geldi.

Açıkladığı fiyatlarla buğday, arpa alamayan TMO, 24 Haziran’dan Ekim ayı sonuna kadar 4 ayda arpa ithalatı için 8, buğday ithalatı için 5 kez ihale açtı. Tarlalardan elde edilemeyen arpa ve buğday, gemilerle Türkiye’ye taşınıyor.

İthalatın en fazla yapıldığı Rus buğdayının Türkiye’ye giriş fiyatı ton başına 340-350 dolar, arpanın tonu 300 doların üzerinde, doların ülkemizdeki durumu zaten ortada!

Üretemiyorsun ve ithal de pahalı.. Bu fırıncı ne yapsın? Marketçiye zam yapmayın nasıl dersiniz? Market üretim mi yapıyor? Aldığını satıyor.
Çözüm üretimde! Son satıcıdan hesap soranlar önce sorunun kaynağına inmeyi öğrenmelidir.

Genel Başkanımız Muharrem İnce dün gece televizyon programında “Peynir dolar demektir. Niye? Peynir neyden oluyor? Sütten. Süt nereden geliyor? İnekten. İnek ne yiyecek? Yem. Yemi ne ile aldık? Dolarla. Demek ki peyniri de dolarla alıyorsun, bu kadar basit.” dedi.

Ekonominin düzelebilmesi için önce tarım vergisi kalkmalıdır. Elektrik doğalgaz akaryakıt gibi temel ihtiyaçlarda KDV yada verginin düşürülmesi gibi,
çözüm önerileri de devlet tarafından gerçekleştirilebilecek türden olmalıdır.

Vatandaşın alışverişte rahatlaması için asgari ücretin vergisi kalkmalı, emekli maaşları en az asgari ücretle eşitlenmeli gibi çözüm önerileri de getirdi.” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ