Demokrat Zafer

YAŞ ALDIKÇA DİŞLER

Yaşlandıkça, çeşitli ağız sağlığı sorunları yaşama riskiniz vardır. Bu yaşla ilgili sorunların çoğu, diş fırçalama alışkanlığınız ve diş ipini ne sıklıkla kullandığınıza bakılmaksızın ortaya çıkar. Bu nedenle günlük temizliğe ek olarak düzenli diş hekimi randevularınızı aksatmamanız önemlidir. Bazı durumlardan müzdarip olmanızın tek nedeni yaş olmayabilir. Örneğin, Artrit gibi sorunlar diş ipi kullanmayı ve dişlerinizi fırçalamayı zorlaştırıyor olabilir. Ek olarak, bazı ilaçlar diş hekiminizin farklı tedaviler önermesini gerektirebilir.

Diş Hekimi Pertev Kökdemir yaş almış bir yetişkin olarak karşılaşabileceğiniz en yaygın sorunlardan bazılarını şu şekilde sıraladı.

Yoğun Sararmış Dişler

Dişlerde sararma, dentin ve diş minesinin altındaki dokulardaki değişikliklerin ortaya çıkardığı bir durumdur. Bunlar genellikle dişleri lekeleyen içeceklerin ve yiyeceklerin fazla tüketilmesiyle daha da kötüleşebilir. Sararmış dişler, diş hekimi tarafından kontrol edilmesi gereken acil sorunların bir parçası olabilirler. Sararmış dişlerin hangi yaşta olursanız olun bir çaresi vardır. Diş hekiminiz sizin için en doğru tedavi yöntemini önerecektir.

Kuru Ağız

Kuru ağız diyabet gibi bazı hastalıkların ilk belirtisi veya görmekte olduğunuz diğer tedavilerin ya da bu tedavilerde kullanılan ilaçların etkisi ile olabilir. Bununla birlikte, yaş, üretilen tükürük seviyesinde de bir azalmaya neden olur. Diş hekiminiz sorunun kaynağını tespit ederek sizi en doğru şekilde yönlendirecektir.

Diş Kökü Çürümesi

Diş çürüklerinin başlıca nedeni, gıdalarda tüketilen asitlerden kaynaklanmaktadır. Yaşla birlikte diş etleri çekilebilir ve dişlerin kök yüzeyleri ortaya çıkar. Köklerin dişler gibi herhangi bir koruma tabakası yoktur ve bu nedenle çürümeye karşı hassastırlar.Eğer diş eti çekilmeniz ve bununla birlikte kök yüzeylerinde aşınma ve açılmalar varsa diş hekiminiz porselen kaplamalar veya dolgularla bu bölgeleri koruma altına almayı size önerebilir.

Dişeti Hastalıkları

Diş eti hastalığının birçok nedeni olabilir. Genellikle plak, ilaçlar, bazı hastalıklar, diyetler ve tütün ürünleri ile daha da kötüleşir. Yaş aldıkça karşılaşılan yaygın bir sorundur.Eğer diş etlerinizde kanama varsa bu diş eti hastalığının ilk belirtisidir. Ve en kısa manada bir diş hekimine göstermeniz gerekir.

Diş Kaybı

Diş eti hastalığı, derin diş çürüğü ve travma diş kaybının nedenleridir. Ağız sağlığını iyileştirmek için eksik dişlerin zaman kaybetmeden implant veya uygun diğer tedavi seçenekleri ile tamamlanması önerilir. Diş eksiklerinin tamamlanması hem çene kemiğinizi koruyacak hem de yiyecekleri daha iyi öğütmenizden kaynaklı olarak mide-bağırsak hastalıkları yaşama riskinizi azaltacaktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ