Demokrat Zafer

Mekanlara karakteristik dokunuşlar

Mekanlarda ufak dokunuşlarla büyük değişimler yaratmak isteyenler için duvarlar, bu adeta tuval görevi görüyor. Yaşam alanlarınızın atmosferini değiştirmek için işe duvarlardan başlayanlara minimalist ve modern stilde konuşan birbirinden çok alternatif sunan posterler ve kanvas tablolar tasarlayan Atelier 2N, hem evler hem de çocuk odaları için hazırladıkları koleksiyonla mekanları kişiselleştirebilmenizi sağlıyor.

Biri avukat diğeri de siyaset bilimci iki kız kardeşin girişimi olan Atelier 2N’in hikayesi, yaptıkları araştırmalar sonucu aradıkları tarzlarda poster bulamadıklarından ötürü kendi tasarımlarını postere dönüştürme macerasıyla başlamış. Markanın kurucularından Nilüfer Ordu, yaptığı tasarımları poster haline getirirken bir yandan da farklı sanatçılara ait tasarımları da poster haline getirmeye başlamış. 2019 yılının başlarında markanın kimliğini oluşturan ekip, iki yıl sonra da online alışveriş imkânı sunan web sitelerini hayata geçirmiş.

Atelier 2N’in amacı, yaşam alanlarına farklı bir soluk getirerek mekanları kişiselleştirmek ve renkleri, çizgileri, desenleri kısacası sanata dair her şeyi az da olsa hayatınıza dahil etmek. Bu yolda ilhamı modern sanat ve minimalist iç tasarımlardan alan ekip, poster üretiminin yanı sıra poster tasarımlarından bazılarını da seçerek kanvas tablo olarak satışa sunuyor. İç mekân dekorasyonunda posterlerin yanı sıra kanvas tablolarında ayrı bir yeri olduğunu düşünen Atelier 2N, duvarlarda görsel illüzyonlar yaratabileceğiniz seçenekler sunuyor.

“Posterler ve tasarımla iç içe olmak biraz gerçek dünyadan kaçış bana göre. Renklerle, çizgilerle, desenlerle biraz dünyaya ara vererek sınırsız hayal gücüme dalmak ve orada vakit geçirerek rahatlamak, tatlı bir kaçış yolu; aslında posterlerimizin benim için anlamı biraz da bu. Evimin kapısını açtığımda karşıma çıkan posterimizde yer alan yaprakları izliyorum bir süre, salona geçtiğimde duvarda asılı kanvasın çizgilerini takip ediyorum. Farklı bir alana geçiş yapıyor düşüncelerim ve rahatlıyorum.” sözleriyle tasarımlarını ve hissettirdiklerini ifade eden Nilüfer Ordu, yakın gelecekteki hedefleri arasında sanatçılarla iş birliği yaparak özel tasarım posterler üretmek, herkese hitap edecek farklı tasarımlarda posterler çıkarmak ve çocuk poster kısmımızı da daha zengin hale getirmenin yer aldığının altını çiziyor. Bir diğer hedefleri ise üzerine çalışmaya başladıkları yurtdışında satış gerçekleştirmek.

www.atelier2n.com

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ