Demokrat Zafer

Çifte Afet Yaşamayalım!

Yıldırım Belediye Meclisi’nde Yüksek Tansiyon CHP’li üyenin çıkışıyla devam etti CHP Yıldırım Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Nimet Yıldız; “Bursa başta olmak üzere Batı bölgelerimizi etkisi altına alan fırtına da hasar ve maalesef can kaybına neden oldu  Vatandaşlarımıza   geçmiş olsun diyorum.. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Allah beterinden saklasın…

Kasım ayında önemli günlerimiz önemli olaylar yaşadık.

Azerbaycan da Askeri helikopter düştü ne yazık ki 14 asker şehit oldu. Şehitlere Allahtan rahmet Azerbaycan halkına taziye dileklerimi iletiyorum

Bunlardan biride son günlerde yaşadığımız dolar artışı ile yaşadığımız ekonomik kriz

Bu kriz ile Ülkemiz de düşük gelire sahip  Emekli, işçi, köylü, esnaf, memuru, zor durumda bıraktığı gibi zenginle fakir arasındaki makas iyice açılarak uçuruma döndü.

Doların artışı ile Paramız pul olurken 5 li çeteye  yaptırılan yatırımlar döviz kuru üzerinden ödendiği için servetine servet katarak  dahada  zengini olarak  güçlendiler. Şimdi ülkesini düşünüyorlarsa elini taşın altına koyunlarda görelim.  Garantör ödemelerini döviz üzerinden değilde TL üzerinden ödesinler.

. Bu kriz tabiiki  Belediye bütçemizi de etkiledi  400 milyon borç bir bütçeyle  demektir ki rutin çalışmalarımızın dışına çıkamayacağız. Yıldırım halkının talepleri karşılanmaz durumda

10 Kasım Atatürk’ün ölüm yıldönümüydü. Bağımsızlık savaşını örgütleyerek emperyalist güçleri püskürten bu topraklarda laik demokratik sosyal hukuk devleti Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha Şükran ve minnetle anıyorum.

5 Kasım halkçı dürüst lider sadece halkın mbütçeylei düşünmüş ne ezen ne ezilen halkça bir düzen sloganıyla beyinlerimiz de yer edinen geçmiş dönem genel başkanlarımızdan gazeteci yazar ve şair Bülent Ecevit’in 15. yıldönümüydü bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum.

  1. Kasım Olimpiyat Dünya ve Avrupa Şampiyonu Naim Süleymanoğlu’nun 4. Ölüm Yıldönümüydü.  Rahmet ile anıyorum.

20 Kasım Dünya Çocuk hakları günüydü. Çocuk hakları, tüm dünyada çocukların sahip olduğu hakları tanımlayan ve çocukların sahip olduğu hakların korunması olarak tanımlanabilir.

Her çocuk, doğuştan bazı haklara sahiptir. Eğitim, sağlık, yaşama, barınma, cinsel ya da psikolojik sömürüye karşı korunma gibi haklara sahip olan çocuklar, yetişkinler ya da diğer çocuklar karşısında savunmasızdır

. Bu nedenle çocuklara bazı hakların verilmesi ve bu hakların korunması, tüm çocuklar için çok önemlidir.

Önemlidir olmasına da

Ülkemiz de İLO   verilerine göre  5 İle 17 yaş arası  çok acıdır ki  720.000 çocuk işçi var . Bunların %31 Tarım %24 sanayi de %45 hizmet sektöründe çalışıyor.  720.000 çocuk işçinin %35 yani Tam 250.000 çocuk çalışmak zorunda olduğu için herhangi bir eğitim alamıyor.

250.000 bin çocuk tan bahsediyoruz eğitim öğretim görmüyor.

Oysa Atatürk  90 yıl önce Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder. Sözleriyle Eğitime nasıl  önem verdiğini o tarihlerde eğitimin ilimin bilimin, Bir ülkenin gelişmesi için ne kadar önemli olduğunu ön görmüş.

Oysa bu güne baktığımızda Ülkemiz de En çok savunmasız olan çocuklar  ve maalesef ki kadınlar ..

Bu cinayetler ve  şiddet de tüm hızıyla devam ediyor. Eline samuray kılıcı alıp birini öldürmek istedim kadın en savunmasızdı ve önüne çıkan gencecik masum bir kadını Başak Cengiz ‘i öldürüyor.  Başak cengiz ve daha niceleri.

25 Kasım Kadına  karşı şiddete hayır Uluslar arası mücadele günüydü.

Kadınlar  biliyoruz ki dünyanın her yerinde Ulusal sınıfsal ekonomik,  şiddet,  sömürü ,taciz ve saldırılara maruz kalıyor. Şiddetin dini dili milliyeti Vatanı  mezhebi yoktur.

Kadına yapılan bu sömürü dünyanın  her yerinde vardır var olmaya da ne yazık ki devam edecektir. Dünya da bir çok şey değişiyorken   ama kadınlara yapılan fiziksel  şiddet, taciz psikolojik, ekonomik şiddet hiç değişmiyor.

Ülkemiz de ne yazık ki  bu cinayetler ve şiddet daha fazla.

Bu hükümetin İstanbul sözleşmesin den çekilmesiyle ve aynı zamanda Bu suçları işleyenler  bir kravat takım elbise giyen ne hikmetse suç indirimine gidiliyor yani cezalar caydırıcı değil. Böyle savunmasız oldukça kadınlar;  şiddet ve cinayetler artmaya maalesef devam ediyor edecek sadece Ekim ayında 18 kadın Erkekler tarafından 19 kadında şüpheli olarak yaşamını yitirmiştir. Artık  yeter diyoruz ölmek istemiyoruz.

Sadece kadınların haklarını savunmakla olmuyor.  İvedilikle gerekli önlemler alınmalı dır. İstanbul sözleşmesi yaşatır diyorum

Bu kadar şiddet ve kadın cinayetlerinin artmasının bir  nedeni de ekonomik sorunlar geliyor. Gidişat kötü  Mutfak yangın yeri  Akşam çocukların ailesinin önüne koyacağı iki tas yemeğin nasıl koyacağı hesaplarını yaparken bu ekonomik kriz maalesef yine en fazla kadınları  ve çocukları etkiliyor.

24 Kasım öğretmenler günüydü Başta baş öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum.. Görevlerini özveriyle yapan tüm emektar fedekar  öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.  Ayrıca meclisimiz deki öğretmenlerimizden Cemil Ocak ve Yaşar Elmas beyin de öğretmenler gününü kutluyorum.

28 Kasım 2015 de Barış elçisi Diyarbakır baro başkanı Tahir Elçi bir suikast sonucu katledilmişti Ölümünün 6. Yılında rahmet ile anıyorum.

3 Aralık Dünya Engelliler günü bu günü farkındalık günü unutmayalım hepimiz birer engelli adayıyız

Engelli olmak sorun değil, engelliye engel olmak sorundur. Mesajı çok anlamlı İnsanların yarattığı engeller maalesef engellilere engel oluyor.  Yıldırım ilçemizin çarpık kentleşmesi  ne yazık ki bırakın engellileri engelli olmayan vatandaşlar kaldırımlarda zor yürüyor. Ayrıca Yıldırım ilçemizde Engelliler için bir yaşam merkezi veya Engelliler gündüz bakım evi gibi vakit geçirecek yerleri yok. Bizim bununla ilgili geçen dönemde bu dönemde önergelerimiz  oldu. Geçen dönemde projesi vardı Millet Mahallesi’nde hayata geçemedi  iptal edildi  bu dönemde var son durumu  nedir.

Yine iki gün önce Sivas İmranlı Belediye Başkanımız Sayın Murat Açıl geçirdiği Trafik kazasında hayatını kaybetti. Merhuma  Allah’tan rahmet ailesine ve tüm İmranlı halkına başsağlığı ve sabırlar diliyorum.

Yine geçtiğimiz günlerde Ak parti Kahramanmaraş  Milletvekili İmran Kılıç hakkın rahmetine kavuştu.  Sayın İmran Kılıç’a rahmet ailesine ve Ak Parti camiasına başsağlığı diliyorum…

Geçtiğimiz günlerde Malatya da 2katli bir bina çökmüştü 13 vatandaşımız yaralanmıştı ben onlara geçmiş olsun diyorum. Ancak çökme nedeninin Binanın alt katındaki işyerinin yaptığı tadilat ile binanın kolonların tespit edildi. Başkanım İzmir depreminde aynı durum da yıkılan binalar görülmüştü bizler sözlü olarak MHP Grubu da sanırım yazılı önerge vermişti Yıldırımda bir çalışma yapılsın bu çalışma yapıldı mı  ilçemizde  bu tür iş yerleri varmı? Bunu tekrar buradan sormak isteriz.

İki gündür Yurdumuzun batı bölgelerini etkisini alan fırtınada en çok uçan çatıları gördük Bursa da aynı bu çelik çatıların ve cafe tenteleri in havada uçuştuğunu gördük.. Bu dan Vatandaşlar için hayati tehlike  oluşturuyor. Demem odur ki bu kontroller çok iyi yapılmıyor ki en çok da bu sonradan yapılan çatılar uçuyor. Kontroller   daha sık yapılmalı gerekli tedbirler alınmalı…

Değirmenönü mahallemizi ziyaret ettik mahalle sakinlerinin ve muhtarımızın sıkıntıları var.  Özellikle mahallede uyuşturucu satıldığına dair iddialarda bulunarak gençlerin  madde bağımlıları hale getirildiğini  ifade ettiler.

En çok da Mahallenin üst tarafında bulunan Otosansitte kadar uzanan daha önce Ramazan Altınöz başkan zamanında yapılan ve Şu an  atıl durumda olan   kent ormanın tekrar gözden geçirilerek buraya piknik veya aile ve  çocukların güvenli bir şekilde vakit geçireceği eğleneceği  park oluşturulmasını talep ediyorlar

Örneğin burası yeniden projelendirilip bir tematik park oluşturulabilir Uludağ’ın  eteklerinde böyle güzel yerlerimizi iyi değerlendirmek gerekir. Böylelikle Yıldırmada canlılık gelir ve parkın kontrolü de sağlanıp uygunsuz ortamlara kullanılmasına da izin  verilmez Yine gençlerin vakit geçireceği spor ve  sosyal alanlarının geçireceği yerlerinin olmadığını ifade ettiler.. Bir mahalle meydanının ve doğru dürüst bir mahalle girişlerinin olmadığını ifade ettiler…  Yine mahalle konağı ve taziye evi ve talepleri var

Değirmenönü ne yatırım bekliyorlar üvey evlat muamelesi görmek istemiyorlar

Yine Teferrüç Mahallesi’nde ziyaret ettik  orada da sıkıntı çok Muhtarlık yetinin yetersiz olduğunu Mahalle konağının acilen talep ettiklerini mahalle konağı ile birlikte ihtiyaçları olan sağlık ocağı sorununda çözülmesini talep ediyorlar.

Şu anda sağlık hizmetlerini Teleferik sağlık ocağından aldıklarını ifade ettiler.

Yine vatandaşın ve tüm esnafın en fazla şikayeti Teleferikten mahalleye bağlanan yolun yanlış projelendirme ile veya birilerine daha iyi imkan sağlamak için kapatılması böyle yapmakla, mahalleyi cezalandırılmıştır. Yolu olmayan mahallenin ekonomisi de kısıtlanmıştır Oysa   Teleferik ile Uludağ’a çıkmak isteyen vatandaşların mahalle ile  ilintisi olsa esnafın işlerinin daha iyi olacağını ifade ediyorlar bun dada haklılar

Tüm bu  sorunlar ile ilgili muhtarlığın 600 adet dilekçe ile başvurduklarını ancak sonuç almadıklarını ifade etmiştir.

Sayın başkanım demokrasiden şeffaflık tam bahsediyorsunuz ancak Yıldırım Belediyesi’ meclisinden canlı yayını kaldırdınız meclis üyeleri gündem  dışı konuşmaları gündem sonuna aldınız demokrasi ve şeffaflık bunu

Sayın başkanım 2020 Sayıştay raporu taslak olarak çıktı bizim 2019 ve 2020 deki Denetim raporlarımızda ki  eleştirilerimiz  de Sayıştay raporunda bulgular ile benzer olduğu bunda da eleştirilerimizin ve uyarılarımızda  haklılık payını teyit ettiriyor. Bunu içinde Sayıştay  raporundaki bulgulara cevaben biz Meclis üyelerine  brifing  veya ikinci bir oturumda bilgilendirme yapmanızı talep ediyoruz.

Başkanım  biraz önce aldığımız bir telefonda Yıkılan Çelebi Mehmet Okulunda bir Çınar ağacı vardı  kaldırıldığını ifade ettiler Bununla ilgili bilginiz var mi?” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ