Demokrat Zafer

Beneo’dan Multi-Milyonluk Yatırım

BENEO, dünya çapında prebiyotik hindiba kökü lifi için kapasite artırımına yönelik multi-milyonluk yatırım programını duyurdu

Önde gelen fonksiyonel bileşen üreticilerinden BENEO, Pemuco, Şili ve Oreye, Belçika’daki prebiyotik hindiba kökü lifi üretim tesislerinin kapasitesini genişletmek için önümüzdeki yıllar için multi-milyonluk yatırım programı duyurdu. İlk adımda 30 milyon Euro’dan fazla yatırım yapılacak. Programın tamamı, BENEO’nun global hindiba kökü lifi üretiminin yüzde 40’ından fazlasına, artan müşteri talebini karşılamak ve pazarda daha fazla büyüme sağlamak için önemli bir kapasite artışı sağlayacak. Her iki üretim sahasındaki çalışmalar da 2022’de başlıyor.

Mevcut pazar eğilimleri, ürün geliştirmede sunduğu çok yönlü faydalar nedeniyle prebiyotik hindiba kökü lifi yüksek talep görmektedir. Son dört yılda, hindiba kökü lifi inülin içeren yeni ürün lansmanlarının sayısı dünya çapında yüzde 50 arttı[i] ve pazarın 2028’de 11.48 milyar USD’ye ulaşması bekleniyor[ii]. BENEO’nun son yatırımı, şirketin hindiba kökü lifi işini büyütme konusundaki kararlılığını gösterirken, gıda ve yem endüstrisindeki pazar ihtiyaçlarının sürekli olarak karşılanmasına olanak tanıyacak.

BENEO Yönetim Kurulu üyesi Christoph Boettger şu yorumu yapıyor: “BENEO’nun hindiba kökü lifleri günümüzün temel tüketici ihtiyaçlarını karşılıyor ve gelecekte sağlıklı beslenmede merkezi bir rol oynamaya devam edeceğine inanıyoruz. Artan kapasite ile BENEO, dünya çapındaki müşterilerine ve ortaklarına güvenli bir tedarik sunmaya devam ediyor.”

Hindiba kökü lifleri inülin ve oligofruktoz, bitki bazlı tek prebiyotiktir. Uluslararası Pro- ve Prebiyotikler Derneği’ne (ISAPP) göre, bunlar ispatlanmış çok az prebiyotiklere aittir. Ürün geliştirmede hindiba kökü liflerinin kullanılması, üreticilerin sindirim sağlığı ve bağışıklığı, iç esenlik, kilo yönetimi, kan şekeri yönetimi ve kemik sağlığı gibi önde gelen tüketici trendlerine cevap vermesini sağlar.

Hem Kuzey hem de Güney yarım küredeki iki üretim tesisiyle BENEO, müşterilerine dünya çapında prebiyotik hindiba kökü lifi için güvenlilir tedarik ile esneklik sağlar.

Boettger şöyle devam ediyor: “Daha önce açıklandığı gibi, 2022 yazında Pemuco’daki ikinci bir rafineri hattı, üretim kapasitesini şimdiden önemli ölçüde artıracak. Ama orada durmayacağız. Son yatırım kararı, BENEO’nun üretim kapasitesinin daha da büyümesini sağlayacaktır. Bu kapasite artışına ek olarak CO2 emisyonları da azaltılıyor. Bu, Pemuco’daki üretim sahasının birkaç yıl içinde karbon nötr olacağı anlamına geliyor. Ek olarak, Oreye’deki tesis, 2030 yılına kadar ton ürün başına spesifik enerji tüketimini yüzde 50’den fazla azaltmış olacak.”

BENEO, sürdürülebilirliğin yaptığı her şeyde yankı bulmasını, fabrika geliştirmesine en yüksek düzeyde enerji verimliliği ile sağlıyor ve böyle bir başarıya ulaşıyor. Bu çabalar, şirketin 2045’te karbon nötr olma hedefine katkıda bulunuyor.

BENEO’nun karbon nötr hedeflerine katkıda bulunmanın yanı sıra, yatırım, genişletilmiş üretim tesislerinin bir sonucu olarak bir dizi iş fırsatı yaratacak. Örneğin Pemuco fabrikasında önümüzdeki birkaç yıl içinde çalışan sayısında yaklaşık yüzde 15’lik bir artış öngörülmektedir.

BENEO ve bileşenleri ile ilgili daha fazla bilgi için  www.beneo.com ve www.beneonews.com    ya da  Twitter: @_BENEO ve LinkedIn:www.linkedin.com/company/beneo    ziyaret edilebilir.

BENEO Hakkında:

BENEO, gıda, yem ve eczacılığa ait ürünler için doğal kaynaklardan bileşen geliştirme ve üretme konusunda uzun vadeli deneyime sahiptir. Bu bitki bazlı fonksiyonel bileşenler, sağlığı destekleyerek ve tat ve dokuyu optimize ederek çok çeşitli ürünlerin besleyici ve teknik özelliklerini geliştirmeye yardımcı olur. Şirketin portföyünde şeker pancarından elde edilen fonksiyonel karbonhidratlar, prebiyotik hindiba kökü lifi, bitki bazlı proteinler ve pirinçten özel bileşenler bulunmaktadır. Beslenme bilimi ve mevzuatı hakkında kesin bilgiler sağlayan BENEO-Institute ve uygulama teknolojisi danışmanı BENEO-Technology Center de dahil olmak üzere benzersiz bir uzmanlık zinciri aracılığıyla BENEO, sağlıklı bir yaşam tarzını bütünsel bir şekilde destekleyen bileşenler sağlayarak müşterileri destekler.

2007 yılında kurulan BENEO, 80’den fazla ülkede 1000’den fazla çalışanı ve son teknoloji ürünü beş üretim tesisi ile Belçika, Şili, Almanya ve İtalya’da faaliyet göstermektedir.

BENEO ve bileşenleri ile ilgili daha fazla bilgi için  www.beneo.com ve www.beneonews.com    ya da  Twitter: @_BENEO ve LinkedIn:www.linkedin.com/company/beneo    ziyaret edilebilir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ