Demokrat Zafer

Hazırız!

14 Kasım Bulgaristan Seçimlerine ve yaklaşan BALGÖÇ Olağan Kongresine yönelik ‘Birlik ve Dayanışma Platformu’ düzenlendi.

Açıklamalarda bulunan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Öztürk, başkanlığa tekrar aday olduğunu açıkladı.

Öztürk‘ün açıklamaları şu şekilde;

“Bursa’mız demografik olarak ülkemizde, Balkan Türklerinin en yoğun yaşadığı, başka bir ifade ile Balkanlıların Başkentidir. İnsanında, sokaklarında, ekonomisinde, çarşısında, sanatında, sosyal ve kültürel yaşamında Balkanların izlerini taşır.

Toplumsal teşkilatlanmamızın çatı kurumu BAL-GÖÇ içersinde temsiliyetin tabanın ihtiyaçlarını karşılayamaması, camiamızdaki Birlik ve Dayanışma hissiyatının zayıflamasına neden olmuştur. Bunun sonucunda; Balkanların Başkenti Bursa‘mız da dahi, insanımızın toplum içerisindeki etkisi gün geçtikçe azalmaktadır.

Bu zayıflamayı hisseden ve güçlendirmek zorunluluğu bilincinde olan; camiamıza hizmet etmiş kanaat önderleri ve toplumuzun kılcal damarları yöre derneklerimiz ile yaklaşık üç yıl önce Birlik ve Dayanışma Platformunu oluşturduk.

Bugün güçlü BAL-GÖÇ’E, insanımızın, Bursa’mızın, ülkemizin ve Balkanlarda yaşayan diasporamızın çok ihtiyacı olduğu aşikardır.

Güçlü sivil toplum örgütleri, güçlü ve gelişmiş demokrasi için, güçlü ve gelişmiş ise daha güçlü Türkiye için zorunluluktur.

Değeli Basın Mensupları;

Amacımız ve önceliğimiz;

Camiamızı temsil eden yörelerin, şubelerin ve diğer aktif sivil toplum kuruluşlarımızın kendi belirlediği ve yetkilendirdiği temsilciler ile toplumsal temsiliyetin tabandan çatıya BAL-GÖÇ çatısı altında toplanması ve kurumsallaşmasıdır.

Bu kurumsallığı, ancak bu büyük camiayı temsil eden STK’lar ile şubelerimiz ile kanaat önderlerimiz ile oluşturabiliriz. Bunun için bizler bir aradayız, buradayız. Birlik ve Dayanışma platformu bu ilkeleri ile herkese açıktır.

Biz Balkan insanları; ülkemizin ve Bursa’mızın aydınlık, çalışkan, üreten, eğitim seviyesi en yüksek, demokratik, demokratik, milletini devletini seven insanlarız. Bu özeliklerimiz ile gelişmiş demokrasinin temeli, güçlü sivil toplum örgütlenmesini de #Hepbirlikte yeniden hayata geçirmeliyiz. Kimsenin adamı olmadan, kendimizin, çocuklarımızın geleceği için en iyi ekibi oluşturan projeleri üreten ve bunları hayata geçirebilecek yönetimleri seçerek, camiamızı, yaşadığımız şehirlerimizi, ye ülkemizi ileriye Hepbirlikte taşımalıyız. Geniş katılımlı, tüm üyelerin oy kullanabildiği adaletli ve demokratik seçimler ile en iyiye seçersek; kaybetsek de kırılmayız. Güçleniriz.

Hep birlikte;

Güçlü, güvenilir, yenilikçi, tarihsel geçmişini ve sorumluluğunu bilen, kendi kaynaklarını yaratan, üreten, şeffaf, katılımcı, zamanının önünde, strateji üreten, kültürü, geleneği  ve insanı yaşatan, insana dokunan, z kuşağını yakalayan, iletişimi her kesime ve gruba açık, diasporasına hakim, evrensel insan haklarının savunucusu, gündemi belirleyen ve tüm bunları tüzük ile koruma altına alan teşkilatlarımızı hayata geçirmektir.

Bu doğrultuda, Olağan Genel Kurul’u yaklaşan BAL-GÖÇ seçimlerinde platform olarak sorumluluk alarak yönetime adayız.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ