Demokrat Zafer

Türkiye’de İngiliz Ticaret Odası – BCCT Başkanı Chris Gaunt, OBE Nişanını Prens Charles’dan aldı

Türkiye’de İngiliz Ticaret Odası – BCCT Başkanı Chris Gaunt, geçtiğimiz yıl, Kraliçe Elizabeth tarafından Türkiye – Birleşik Krallık ilişkilerine katkılarından dolayı üstün hizmet nişanı – OBE ile ödüllendirildi. Pandemi nedeniyle ancak bu yıl gerçekleşebilen Tören, geçtiğimiz günlerde Londra’da Windsor Castle’da düzenlendi. Törende Gaunt OBE üstün hizmet madalyasını Prens Charles’ın elinden aldı.

Gaunt, OBE hizmet madalyasını özel bir törenle almanın mutluluk ve onurunu yaşadığını vurgularken; “Tüm paydaşlarımıza ve BCCT üyelerine yolculuğumuza katılımları ve gönülden bağlılıkları için teşekkür ediyorum. Bu nişan bir anlamda, BCCT’ nin yükselişte olan başarı grafiğinin de ödüllendirilmesidir.” dedi.

Geçtiğimiz yıl Gaunt, yerel ve global refaha katkı sağlayan hizmetlerinden dolayı, ilham verici iş liderlerinden biri sıfatıyla, Birleşik Krallıkta, OBE üstün hizmet nişanına layık görüldü. Dünya genelinde bu ödüle layık görülen ihracatçı girişimciler ve endüstri liderleri, 2019 yılında İngiltere ihracatının 675 milyar sterlin gibi  rekor seviyeye yükselmesine destek sağladı.

OBE Nişanı Nedir?

Üstün hizmet nişanı OBE, Britanya İmparatorluğu Nişanı (Order of the British Empire), İngiltere’de 1917’de Kral V. George tarafından başlatılan, askeriye, kamu, iş dünyası, medya ya da sivil toplum kuruluşlarında başarılı hizmetlerde bulunanları ödüllendirmek amacıyla verilen liyakat nişanının ikinci seviyede olanıdır.

Chris Gaunt Hakkında:

İngiltere’de Wakefield, Yorkshire’da doğan Chris Gaunt, uzun yıllar, Doğu Avrupa’da ve Orta Asya’da üst düzey yönetimlerde görev aldı. En son olarak Coca-Cola’nın Güney Kafkasya, Orta Asya ve Orta Doğu’daki şişeleme operasyonlarından sorumlu üst düzey yönetici olarak çalıştı. Çok kültürlü, global yönetim konusunda deneyime sahip olan Gaunt, 2013 yılında BCCT Yönetim Kurulu Başkanı oldu. BCCT’nin yeniden yapılandırılmasına öncülük etti ve İngiltere’nin Uluslararası Ticaret Departmanı ile başarılı bir stratejik işbirliği başlattı.

Türkiye’de İngiliz Ticaret Odası – BCCT hakkında:

BCCT, Türkiye ile Birleşik Krallık arasında 133 yıldır ticari ve kültürel bir köprü görevi üstlenir. Birleşik Krallık dışında faaliyet gösteren ikinci en eski Ticaret Odasıdır.  BCCT, DIT-Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Ajansı ile iki ülke arasındaki ticareti artıracak olanakları destekleyen Stratejik Ortaklılığı çerçevesinde ticari ilişkileri geliştirmek ve yeni işbirlikleri yaratmak hedefiyle projeler geliştirilmektedir.  BCCT, Türk firmalarıyla iş yapmak isteyen Birleşik Krallık firmalarını, Türkiye ekonomisi ve şirketleri hakkında bilgilendirirken, üyeleri adına Birleşik Krallık’taki Ticaret ve Sanayi Odaları’yla ve Ticaret Bakanlığı ile ilişkileri geliştirir. www.bcct.org.tr

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ