Demokrat Zafer

Bursa’nın Kalbindeki ÇAKMA BANK Olayına Büyükşehir’den Sert Tepki! “İtibar Süikastine Asla İzin Vermem!”

“Bursa’nın tarihi meydanında askıcı tacizi! Ulucami-Orhangazi Cami arasında bulunan Orhangazi Parkı’ndaki çay ocaklarının askıcı elamanlarının çay-limonata satma yarışından Bursalılar yaka silkti.” haberimizin seri yayınları sonrası önemli gelişmeler oldu. İYİ Parti ve CHP Belediye Meclis Üyeleri konuyu; Osmangazi ile Büyükşehir Belediye Meclisi’ne taşımasından sonra olay Bursa Milletvekillerinin de gündeminde haberimiz Ankara’da ses buldu. Haber sonrası  İç İşleri Bakanlığı ile Şehircilik Bakanlığı’ndan üst düzey yetkililerden Büyükşehir aranarak son durumu teyit etmeleri istendiği iddia edildi. Bu haber sonrası Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Büyükşehir’deki tüm bürokratlarını topladığı ve tek bir talimat verdiği iddia edildi.

Başkan Aktaş’ın Bursa genelinde 8 ana arter ve alt meydan, park, bulvar, cadde ve sokaktan oluşan 72 ayrı bağımsız alanla ilgili “komisyonda incelenmesi” noktasında kendisinin yönetmediği oturumda meclis üyelerince yapılan havale sonrasında şu sözleri söylediği iddia edildi; “Bursa’da doğdum Bursa’da büyüdüm. Bu toprağın ekmeğini yedim, havasını soludum, suyunu içtim. Öldüğümde de bu topraklara gömüleceğim. 2004’den beri bu şehirde belediye başkanlığı yapmaktayım. Hiçbir siyasi, hiçbir STK yöneticisi, hiçbir vatandaşım bu dönem kadar hakkımda belaltı diyebileceğim yöntemle şahsıma yüklenmemişti. Bu iftiraları atanlarla elbette Adalet huzurunda hesaplayacağım. Ancak; son dönemde şahsımın hiç taraf olmadığı bir ortamda, muhalefetin yeni geliştirdiği bir yöntemle kamuoyu nezninde itibar süikasti üzerinden yıpratılıyorum. Bursa; Osmanlı’nın kurucu başkenti olarak tarih boyunca huzur kenti olmuştur. Babamın oğlu da olsa huzuru bozan bir davranışa geçit vermeyeceğim. Büyükşehir içinde ahbap-çavuş ilişkileri düşünerek görevini yapmak isteyen hala bürokratlar varsa bu saatten sonra onlarla yolumuzu derhal ayırırız. Medeniyetin başkentine bu lekeyi asla sürdürmem!

Ne Olmuştu?

“Bursa’nın tarihi meydanında askıcı tacizi! Ulucami-Orhangazi Cami arasında bulunan Orhangazi Parkı’ndaki çay ocaklarının askıcı elamanlarının çay-limonata satma yarışından Bursalılar yaka silkti.” haberimizin seri yayınları sonrası önemli gelişmeler oldu. İYİ Parti ve CHP Belediye Meclis Üyeleri konuyu; Osmangazi ile Büyükşehir Belediye Meclisi’ne taşımasından sonra olay Bursa Milletvekillerinin de gündeminde haberimiz Ankara’da ses buldu. Haber sonrası  İç İşleri Bakanlığı ile Şehircilik Bakanlığı’ndan üst düzey yetkililerden Büyükşehir aranarak son durumu teyit etmeleri istendiği iddia edildi. Müsteşarlık Makamı tarafından aranan Büyükşehir’den “olayla ilgili gerektiğinde Adli ve İdari İşlemlerinin başlatılıp başlatılmadığı, başlanılmadı ise Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı kanalı ile derhal yasal işlemlerin başlatılması gerektiği hatırlatılarak, esnaflar ile vatandaşlar arasında huzursuzluk yaratacak olan davranışların zabıta kanalıyla sonlandırılması” istenildi.

Konuyla ilgili İYİ Parti TBMM Gurup Başkanı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu; “Olayı yerel medya vasıtasıyla öğrendik. bizler için vatandaşlarımızın huzuru ve sağlığı birinci öncelik taşıyor. İpeğin ilmek ilmek vücut bulduğu, Osmanlı’nın ilk başkentinde böylesine çirkin görüntüler yaşanmasını elbette bizde beklemiyorduk. İl ve İlçe Başkanlıklarımız ile Meclis Üyelerimiz Bursa genelinde esnafla vatandaşlarımız arasında olumsuz olayların yaşandığı konularda teknik araştırmalar yapıyor. Yakın zamanda bizde bununla ilgili düşüncelerimizi paylaşacağız. Şu bir gerçek ki; Hükümet’in ülkeyi yönetebilme kabiliyetinin kalmaması gibi belediyelerde kenti adil bir şekilde yönetemiyor. biz o yüzden erken seçim değil hemen seçim istiyoruz.” dedi.

CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan; “Belediye Meclis Üyelerimiz yaşanan hadiseler basına yansıyınca konuyu Meclislerinde dile getirmişler. Bizde hususu basından takip ediyoruz. Sağlık şartlarının ortada olduğu, hergün bir uçak dolusu insanı kaybettiğimiz bugünlerde, yurttaşlarımızın sağlığını tehdit edecek her talebe karşıyız. Yaşananları basın aracılığı ile takip ediyoruz. Bu konudaki tavrımız nettir. Belediye üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmeli ve bu tür olayların yaşanmasına müsaade etmemelidir.” dedi.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın; “Bursa bizim için ne kadar değerli ise 20 yıllık için iktidar içinde o kadar değerli olması gerekir. Ama gel gör ki; ciddi anlamda sokaklarda, caddelerde, meydanlarda bir laçkalık var. Belediyeler bir kısım esnafa göz yumuyorsa gereği yapılmalıdır.” dedi.

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt; “Demokrat Partinin kalesi Bursa’dır. Bursa’nın kalbinde yaşanan bu olayı esefle kınıyorum. İnsan öz memleketinde huzurlu ve rahat bir nefes alamayacak mı! Derhal önlemler alınsın!” dedi.

Bursa Vatan Medya Gurubu tarafından yayınlanmasından sonra haber asi, Türkiye nabız, imaj haber, haber borsası, ufuk gazetesi,  bursaburada24, bursa yenises, halkın zabzı, bursa24, bavul haber ve global bursa internet sitelerinde de konu haberleştirildi. Osmangazi ve Büyükşehir Belediye Meclisleri’nde Eylül Oturumunda İYİ Parti ve CHP Belediye Meclis üyeleri aracılığıyla konu kamuoyuna da yansıdı ve tartışılmaya başladı. Bursa genelinde 8 ana noktadaki seyyar esnafın taciz ve sataşmaları Meclis Tutanaklarına yansıdı. Tüm bu gelişmelerin sonucunu beklerken birkaç hafta önce yaşanan gelişme siyasi parti temsilcilerini şok etti. Ulucami-Orhan Gazi Parkı geçiş noktasında 5 adet “ÇAKMA” Büyükşehir patentli “BANK” yerleştirildiği ve önlerine aynı renkte taburelerin atıldığı akabinde de çay servislerinin yapıldığı görüldü. Osmangazi ve Büyükşehir Zabıtası’nın bu gelişme üzerine nasıl davranacağı ve “Bankların” kimler tarafından yerleştirildiğinin araştırılıp araştırılamayacağı sorusunun siyasi partilerin il başkanlıkları tarafından sorgulanacağı tahmin ediliyor diye verdiğimiz haber sonrası bazı gelişmeler oldu.

Önce; Osmangazi Belediye Meclis ekim toplantısında görüşülen konu İYİ Parti ve CHP Belediye Meclis Üyeleri tarafından “Bankların Osmangazi Belediyesi tarafından mı konulduğunu” Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a sordukları Dündar’ında alanın yetkili oldukları bir bölge olmadıklarını konuyu araştıracaklarını söylediğini aktarmıştık. Büyükşehir’in ekim toplantısında Bursa’nın 8 ana arteriyle ilgili sorunların araştırılması ve çözüm yolunda adım atılması için kurulan komisyona bank konusunun da sevk edildiği öğrenildi. “Komisyon kasım ayı ortalarında çalışmalara başlayarak 3 hafta içinde sıkıntılı bölgelerde çözüm önerileri getireceği tahmin ediliyor” olayın komisyonlara incelenmek üzere havale edildiği ve takribi 5 haftalık bir süre verildiği öğrenilirken ilginç bir gelişme yaşandığı bilgisine ulaştık. ÇAKMA BANK’ların önündeki taburelerin sahibi olduğu iddia edilen esnafa “görüntü kirliliği-kabahatler kanununa muhalefet” suçundan 638 lira ve bin 48 lira ayrı ayrı Büyükşehir Zabıtası tarafından ceza kesildiği, esnafında Büyükşehir Belediye Zabıta Daire Başkanlığına giderek itiraz dilekçesi yazdığı öğrenildi. Komisyonun önümüzdeki haftalarda saha çalışmasına başlanılacağı öğrenilirken nasıl bir adım atılacağı merak ediliyor. 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ