Demokrat Zafer

EVRENCAN GÜNDÜZ BABASINI VE DEDESİNİ ANLATTI: ‘BİR ÖYLE BİR BÖYLE JİMİ’

Evrencan Gündüz temmuzda yayınladığı ‘Anadolu Funk: Vol 1’ albümünün ilk klibi ‘Bir Öyle Bir Böyle( Jimi Hendrix)’ 18 Kasım’da Youtube’da yayınlandı. Evrencan’ın, dedesi Adanalı Rıza’yı ve babası Asım Can Gündüz’ün Jimi Hendrix hayranlığını anlattığı şarkıya eşlik eden görüntüler Kalkan’ın Bezirgan Köyünde çekildi. Geçmişin güzel değerlerini bugüne taşıma iddiasıyla yola çıkan Evrencan Gündüz ‘Bir Öyle Bir Böyle (Jimi Hendrix)’ şarkısıyla eski ve yeni neslin beğenilerini bir araya getiriyor.

Yeni albümü Anadolu Funk: Vol 1’i 9 Temmuz’da çıkaran Evrencan Gündüz 70’lerde çok popüler olan “Anadolu Rock” sound’unu modern bir yorumla “Anadolu Funk”a dönüştürerek dinleyiciyi kimsenin birbirine yabancı olmadığı zamanlara götürmüştü. Evrencan büyük ilgi gören ‘Bir Öyle Bir Böyle (Jimi Hendrix) ‘ şarkısını kliplendirdi. Hey Douglas ile ortak bir çalışma olan şarkı, albümün “Türk insanının kendini yuvada hissettiği , birlik ve aile olma kavramlarının tekrar hatırlandığı o günlere dönmek “ misyonunu da kusursuz bir şekilde yerine getiriyor.

Klipte oynayanların Bezirgan köyünün sakinleri olduğunu söyleyen Evrencan Gündüz “Anadolu müziğini güncel funk ezgileriyle buluştururken sahip olduğumuz o candan , o hakiki değerleri bir kez daha hatırlatmak, anmak istedik. Bunu da deneyimleyebileceğimiz en güzel yer bir köydü ve yol bizi Bezirgan’a götürdü. Amacımız köy hayatının hem güzelliklerini hem  zorluklarını anlamak; bir ağaca, toprağa, bir hayvana, hanelerine ama en başta birbirlerine nasıl sahip çıktıklarını görmek, neden milletin efendisi olduklarını anlamak ve atalarımızın bu denli başımızın üstüne koyduğu bu emekçi insanları yakından tanımaktı.” dedi.

ŞARKININ HİKAYESİ

Adanalı Rıza’nın bir oğlu var
Oğlu işten güçten yoksun ne anlar
Onun gözü başka yerde
Aklı fikri Jimi Hendrix’te

Evrencan Gündüz şarkının bu dört dizesinde anlatmak istediklerini kendi sözleriyle şöyle özetliyor: “Bu şarkıyı sevgili babam için yazdım. Adanalı Rıza’nın oğlu olan Asım Can Gündüz ailenin en çılgın çocuğuymuş. Jimi Hendrix hayranıydı babam. Klibin kahramanı olan çocuğumuzda köyde doğup büyüyen ama kendini Jimi’nin müziğine kaptırmış ,hayalleri olan bir çocuk. Tarlada çalışırken her uyuyakaldığında rüyasında kendi Jimi’sini görüyor , gitarıyla dünyayı kurtarıyor. Jimi’ye yazılan rock’n roll funk bir türküde hem dedemi hem babamı ölümsüzleştirmiş olduk.”

NOT: Evrencan Gündüz’ün Nisan ‘da yayınlanması planlanan sonraki albümü ‘Anadolu Funk Volume 2’nun çıkış parçası ‘Bozacı’ 10 Aralık’ta dinleyicilerle buluşacak. ‘Bozacı’nın Dalyan’da çekilen klibi şimdiden hazır!

KLİP KÜNYE

Yönetmen: Batuhan Özpekcan
Görüntü Yönetmeni: Oğulcan Sarıca
Drone: Oğuzhan Yılmaz
Edit: Batuhan Özpekcan
Renk: Post Brothers
Asistan: Hakan Dikbaşan, İpek Utku
Styling & Sanat: Dilhan Naz Özgülüş

EVRENCAN GÜNDÜZ
9 yaşında piyano derslerine başlayan Evrencan Gündüz 13 yaşında blues müziğe hayran olup 14 yaşında klasik gitar, 15 yaşında elektro gitar çalmayı öğrendi. 16 yaşında sokak müzisyeni oldu. Hayran kitlesi büyüdükçe sahnelere adım attı. Evrencan Gündüz ve Uzaylılar adlı beş şarkılık ilk EP’sini 2017 yılında, 2018’de Mevsim Çiçekleri EP’sini, 2019’da ise türkülerimize yeni bir soluk getirdiği Bu Toprakların Sesleri ve Sabah Şarkıları EP’lerini yayınladı. Kendi Akustik Solo programlarının yanı sıra, grubu Uzaylılar ile konser, beste ve albüm çalışmalarına devam etmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ