Demokrat Zafer

HKP BURSA İL BAŞKANI HALİL AĞIRGÖL: “İNSANCA YAŞANACAK ÜCRET İSTİYORUZ”

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Kent Meydanında, “Sefalet Ücreti Değil, İnsanca Yaşanacak Ücret İstiyoruz” çağrısı ile eylem yaptı. Ağırgöl, 1 Ocak 2021’de asgari ücret 380 dolar ediyorken, bugün ise 250 dolar ediyor. Yaklaşık 130 dolar kayıp var bunun TL karşılığı yaklaşık 1.469 liradır dedi.

Osmangazi Kent Meydanında bir araya gelen HKP üyeleri “Sefalet Ücreti Değil, İnsanca Yaşanacak Ücret İstiyoruz” pankartı açtı. Eylemde sık sık,  “İşsizliğe, Pahalılığa, Zama Zulme Son!”, “Zam Zam Ucuzluk Ne Zaman!”, “İnsanca Yaşanacak Ücret İstiyoruz!” sloganları atıldı.

HKP’liler adına basın açıklamasını HKP Bursa İl Başkanı Av. Halil Ağırgöl gerçekleştirdi. AKP iktidarı döneminde işsizliğin ve pahalılığın arttığını vurgulayan  Ağırgöl, “Öyle ki Halkımız sadece Ekim ayının 13 gününe zam haberleriyle uyandı. Ekim ayının son gününde Elektrik üreten santrallerin kullandığı doğalgaza %47, sanayide kullanılan doğalgaza %48 zam yapıldı. Bu da demektir ki halkımızın cebinden daha çok para çıkacak” dedi.

“ASGARİ ÜCRETTE YAKLAŞIK 130 DOLAR KAYIP VAR”

Ağırgöl, Ekim ayı enflasyon rakamlarına göre halkın alım gücünün düştüğünü belirtti.  Ağırgöl, TÜİK’in yalancı rakamları bile %20 enflasyon demektedir. Oysa 2022 yılında vergi, harç ve cezalara %36.20 oranında zam yapmayı düşünüyorlar. Bağımsız araştırma kuruluşu ENAG’a göre ise enflasyon %49,87’dir. Emekçi halkımızın alım gücü her geçen gün azalmaktadır. İşsizlik ise almış başını gitmiştir, iş bulabilenlerde 2.825 liralık sefalet ücretine mahkûm edilmektedir. 1 Ocak 2021’de asgari ücret 380 dolar ediyorken, bugün ise 250 dolar ediyor. Yaklaşık 130 dolar kayıp var bunun TL karşılığı yaklaşık 1.469 liradır. Bu rakamlar bile Asgari Ücret ile çalışmak zorunda bırakılan milyonlarca insanımızın içler acısı durumunu ortaya koymaktadır. Ayrıca Avro bazında Asgari Ücrette Avrupa sonuncusuyuz. Yani Avrupa’da en düşük Asgari Ücreti veren bir ülkeyiz diye konuştu.

“ADALETLİ BİR VERGİ DAĞILIMI YOKTUR”

Ağırgöl, AKP iktidarının sermaye yanlısı politikaları ile sermaye çevrelerini daha da zenginleştirdiğini vurguladı.

Araştırmalara göre ekim ayı için dört kişilik bir ailenin açlık sınırının 3093 TL, yoksulluk sınırının ise 10 bin TL’nin üstüne çıktığını belirten  Ağırgöl,  Yani dört kişilik bir ailenin karın tokluğu için şu anda uygulanan asgari ücretin üzerine en az 270 TL daha eklenmesi gerekiyor. Kaldı ki vergi dilimleri yükseltilmediği için asgari ücretlinin ödediği vergi %20’lere kadar çıkmaktadır. Adaletli bir gelir dağılımı olmadığı gibi, adaletli bir vergi dağılımı da yoktur” dedi.

“BU SOYGUNLAR, VURGUNLAR DÜZENİ DEĞİŞMELİDİR”

Asgari ücreti belirleyen kişilerin 100 binlerce TL maaş aldığını hatırlatan  Ağırgöl, “Onlar için hava hoş, onlar için işsizlik, pahalılık sorun değil. Halkımızın deyimi ile ‘Tok açın halinden anlamıyor’. Onlar için varsa, yoksa parababalarının sömürü ve soygun düzeninin devamıdır. Efendilerine hizmette kusur etmemektir” dedi.

Ağırgöl açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

Onun için diyoruz ki, bu soygunlar, vurgunlar düzeni değişmelidir. Yerine Halkın İktidarı kurulmalıdır. Bunu yapacak olan bu ülkenin tek ve gerçek yurtsever partisi Halkın Kurtuluş Partisi’dir. Ancak o zaman halkımız işsizliliği ve pahalılığı yaratan parababalarının sömürü ve soygun düzeninden kurtulur. O zaman bu zulüm politikaları sona erer ve emekçi halkımız refah içinde yaşar.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ