Demokrat Zafer

Bursa Otizm Derneği Başkanı Emel Kanberoğlu’dan Hakkı Arıcı’ya jest

Bursa Otizm Derneği Başkanı Emel Kanberoğlu, Mevlana bestesini Bursa Konya Yunaklılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hakkı Arıcı’ya hediye etti.

Bursa Otizm Derneği Başkanı Emel Kanberoğlu, beş yıl önce ünlü düşünür, alim, Hz. Mevlana için bestelediği güfte ve bestesi kendisine ait olan “MEVLANA” bestesini, sosyal sorumluluk projelerinde önemli rol oynayan, Bursa Konya Yunaklılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hakkı Arıcı’ya hediye etti.

Emel Kanberoğlu, Mevlana için yazdığı besteyle ilgili yaptığı açıklamada, ”Konya’da toplantılarımız, şehir ziyaretimiz ve şehrin en güzel ecdadı Hz. Mevlana hazretlerini ziyaretimizde rehberin sözleri ve oradaki atmosfer bana ilham kaynağı oldu. Rehberin şu sözleri aklımdan çıkmıyor; ‘Mevleviler aşk ile semazen için döndüklerinde ruhları Allah ile buluşuyor. Dönerken öyle bir sarhoş ve Allah aşkı yaşıyorlarmış ki ruhları Allah ile birlikte oluyor” sözünden çok etkilendim. Bu besteyi otel odasına gidince kalemi elime aldığımda durduramadan söz ve bestesini de yaptım. Bursa’da koroların da seslendirdiği manevi anlamda çok anlam taşıyan güzel bir eser oldu. Bu manevi duyguları tüm Mevlana sevenlerin de hissetmesini istiyorum. Güzel etkinliklerle Bursamıza değer katan Bursa Konya Yunaklılar Derneği’ne hediye ediyorum” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ