Demokrat Zafer

“TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI YETERSİZ KALIYOR”

Yaklaşık 20 bin Nüfusu olan ve her geçen gün nüfusu artan Yeniceköy mahallesinde toplu taşıma araçların yetersizliğinden yakınan vatandaşlar, otobüs ve sefer sayılarının artırılmasını talep ediyor.”

Memleket Parti İnegöl İlçe Sekreteri Ahmet Işık yaptığı çağrı ile belediyeyi göreve davet etti. Işık; “Hafta içi her gün işine ve okuluna gitmek isteyenlerin tercih ettiği toplu taşıma araçlarında vatandaş araç sayısının yetersiz ve seferinin az olması nedeniyle kalabalık otobüslerde yolculuk etmek zorunda kalıyor.

Kalkış yeri sadece AVM durağı olan Yeniceköy otobüsleri iş ve okul çıkış saatlerinde tıka-basa dolu olduğunu ve duraklarda uzun süre bekleyen yolcuların olduğunu bu sebeple çoğu duraklardan binemeyen vatandaşları görüyoruz. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanına çağrımdır “inin makam arabanızdan ve akşam saatlerinde otobüse binin rezaleti görün”

Pandemi sürecinde insanlara maske, mesafe uyarısında bulunan yetkililer neden otobüslerde insanların balık istifi seyehat etmelerine göz yumuyorlar? Bu mu sizin Pendemi ile mücadeleniz?

Bu sorun sadece Yeniceköy mahallesi için geçerli değildir. Toplu taşıma sorunu İnegöl’de kanayan bir yaradır. Vatandaşlar olmayan Otobüs duraklarında Soğukta, yağmurda uzun süre beklemek zorunda kalıyorlar.

Örneğin Mesudiye mahallesinde oturan vatandaşlar Alanyurt mahallesinde gitmek istedikleri zaman iki vesait değiştirmek zorunda kalıyorlar. Kısa mesafe olmasına rağmen insanlar iki vesait binerek fazladan ücret ödemeye mahkum bırakıyorlar. Acilen Bu yanlıştan dönülmeli ve Mesudiye ile Alanyurt arası işleyen bir hat konulmalıdır.” Dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ