Demokrat Zafer

İmar Barışı’nı kendiniz için ranta çevirdiniz!

İYİ’ler İmar Barışı’ndan yararlanarak konutlarına kayıt evrakı almalarına rağmen evleri yıkım tehdidi ile karşı karşıya olan vatandaşlar için basın açıklaması yaptı. İYİ Parti Kestel İlçe Başkanı Emin Elüstü ve Yönetimi ile belediye meclis üyelerin katıldığı açıklamada, mağduriyetlerin giderilmesi istenildi.

Elüstü; “İYİ PARTİ Kestel İlçe Başkanı olarak göreve başladığım günden itibaren ilçemizin hangi sorunları varsa hepsini tek tek tespit ederek çözüm önerileri sunduk ve basın açıklamaları yaptık. Sorunlar çözüme kavuşana kadar da takipçisi olmaya devam edeceğimizi bildiririm. Bugün burada uzun süredir vatandaşlarımızın büyük sorunu haline gelen “İMAR BARIŞINDA MAĞDURİYET” konulu 2. basın açıklamamızı yapacağız.

Değerli hemşerilerim ve kıymetli basın mensupları, Kırsal kesimlerden yer alan vatandaşlarımız çoluk çocuğuyla hafta sonları piknik yapmak, temiz hava almak amacıyla hobi bahçeleri yapmıştır. Alınan bu hobi bahçelerine konteynır ve barakalar yapılmıştır. Bu baraka ve prefabriklere bedeli ödenerek resmi elektrik, su ve kanalizasyon abonelikleri alınmıştır. 31.12.2017 ve öncesinde yapılan kaçak haldeki yapılar için “İMAR BARIŞI” çıkartılmıştır. Fakat başvurular 15 Haziran 2019’a kadar uzatılıp başvuru yapan tüm vatandaşlarımıza TC Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından resmi olarak YAPI KAYIT BELGESİ verildi.

Yapı kayıt belgesi olmadan da elektrik su abonelikleri resmi olarak yapıldı. Daha sonra hobi bahçelerine konteynır ve barakalar yapan vatandaşlarımı, imar barışına başvurarak paralarını yatırıp “YAPI KAYIY BELGELERİ” ni ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI’NDAN Resmi olarak aldılar. Peki daha sonra ne oldu? Yapılarla ilgili yıkım kararları çıkarak YAPI KAYIT BELGELERİ iptal edilerek vatandaşlarımız mahkemeye verilmiş ve para cezaları kesilmiştir. Bu konuya hassas yaklaşan kurumlar orman kesimleri ağaç katli ve yanan orman arazileri ağaçlandırılmasında gerekli çalışmaları yapmıyorlar. Bazı açıklamada ise yeni yapılar eskisi gibi gösterildi ve bu yüzden kurumlarımız kandrıldı ve YAPI KAYIT BELGELERİNİ iptal edeceğiz ayrıca resmi olarak bakanlık tarafından verilen “YAPI KAYIT BELGESİ” ‘ne sahip vatandaşlarımıza sen bizi kandırdın hava sisliydi/bulutluydu evi göremedik denilmiştir.

Sorarım sizlere en kutsal merci olan devlet kanar mı? B u YAPI KAYIT BELGELERİNİ bizim ÇEVRE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞIMIZ vermedi mi? Gerekli kontrol ve denetim yapılmadan vatandaşlarımız neden eksik bilgilendirildi? Sorarım sizlere Madem sınırlı tarih konuldu neden herkese YAPI KAYIT BELGESİ verildi. Neden para yatırılırken ses çıkartılmadı? Bu uygulamayı gelir kalemi olarak gören kurumlar burası yasak olan yer buraya başvuru yapmassın denilmedi. Çünkü nalit para akışının kesileceğini düşündüğü için vatandaşlarımızı uyarmayıp göz yummuşlardır. Belediye Başkanım Önder TANIR sen kaçak yapılarla mücadele edeceğim diyorsan, önce kalbur üstü kişilerin kaçak villa ve şatoları var onlardan başla.

Biz İYİ PARTİ olarak kanuna karşı değiliz adaletsizliğe ve adam kayırmaya karşıyız. Ey iktidar partisi size sesleniyorum Başvurusu kabul edilerek parasını ödeyerek YAPI KAYIT BELGESİ alan Elektrik suyu bağlanan vatandaşlarımız mağdur durumdadır. Hak kaybı durumundadır. Acil olarak yeni bir düzenleme ve yaşanan mağduriyetlerinin de giderilmesi gerekilmektedir. Sizin İmar Kirliliğine sebep oluyor diye Mahkemeye verdiğiniz vatandaşlarımız değil az önce söylediğim gibi kalbur üstü kişilerin kaçak villa ve şatoları imar kirliliğine sebep olmaktadır. Onlara yönel.

Yıkıma onlardan başla İYİ PARTİ Kestel İlçe Başkanlığı olarak biz kanuna karşı olmayıp adaletsizliğe ve adam kayırmaya karşı durarak vatandaşlarımız yanında olacağız. Bu adaletsizliği ve mağduriyeti vatandaşlarımızın takdirine bırakıyorum. Her şey İYİ olana kadar mücadele edeceğiz. Hepinize dinledğiniz için ayrı ayrı teşekkür ediyorum…” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ