Demokrat Zafer

Hedef Davos olmasıydı… Uludağ’ın son durumu TBMM gündeminde!

CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi (PM) üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Uludağ Üniversitesi’nden Doç. Dr. Gökhan Özsoy’un araştırmasına atıfta bulunarak Uludağ’da artan kayalık alan oranı ve azalan su kaynaklarını Meclis gündemine taşıdı. Araştırmada ortaya çıkan çarpıcı verileri paylaşan Altaca Kayışoğlu, “Bu durumda Uludağ’ı Davos yapmayı bırakın, en azından Uludağ milyonlarca yıldır olduğu gibi Uludağ olarak kalsın” diyerek iktidara seslendi.

CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi (PM) üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun TBMM’de söz alarak Uludağ ile ilgili yaptığı konuşma şöyle:

“Sayın Başkan, sözlerime bir temenniyle başlamak istiyorum. Umarım, bahsedeceğim çalışmayı yaptığı için hocamızın başına bir iş gelmez.

Maalesef, beceriden yoksun yönetim anlayışınız Uludağ’ın da yok olmasına neden oluyor. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Doçent Doktor Gökhan Özsoy’un yaptığı araştırma sonucuna göre kış turizminin gözdesi, “Davos olacak.” denilen Uludağ’da çıplak kayalık alan miktarı yüzde 7,8’den yüzde 13’e çıkmış; Alpin çayırların oranı yüzde 18’den, yüzde 16’ya gerilemiş; Bursa’nın, hatta şişe suyuyla Türkiye’nin ihtiyacını karşılayan Uludağ’daki su kaynakları 7,4 hektardan 2,9 hektara düşmüş. Bu durumda Uludağ’ı Davos yapmayı bırakın, en azından Uludağ milyonlarca yıldır olduğu gibi Uludağ olarak kalsın.”

Nurhayat Altaca Kayışoğlu

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ