Demokrat Zafer

Gayri resmi bir yaşantım yokken niye manşetlere taşıdınız!

Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şube Başkanı Necla Özkaplan Yörüklü; meslektaşı Aslıhan Ayradilli’nin basın açıklamasını gazetemizle paylaştı. Yörüklü; “Geçtiğimiz günlerde üyemiz ve üç dönem TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Bursa İl Temsilciliği döneminde Temsilcilik yönetiminde bulunan, Bursa da ve Türkiye’de yapılan bir çok projede ve yarışmada mesleğimizi layıkıyla, övgüyle, başarılarıyla adından bahsedilen üyemiz, meslektaşımız Aslıhan Özarslan Ayradilli için medya da çıkan haberler bizleri hem üzmüş hem de düşündürmüştür. Bizler peyzaj mimarları olarak, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şube olarak meslek odamız aracılığıyla ve bazen de bireysel olarak meslek alanımızın gereklilikleri üzerinden Belediye Başkanlarına, kentin yönetiminde yer alan, sözü olan tüm kurum ve kuruluşlara kendimizi ifade etmeye, her türlü proje ve fikirler için katkı sunmaya, fikirlerimizi bilimsel temelli olarak sunmaya hazır olduğumuzu her yerde ifade ediyoruz, raporlarımızı sunuyoruz, proje önerileri getiriyoruz,manifestolarımızı yayınlıyoruz, yılmadan anlatmaya çalışıyoruz.

Alanımızda çağrılmadığımız toplantı yada proje çalışmalarına neden bizi çağırmadıklarını, bilgi ve birikimlerimizden istifade edilmediğini de ilgili kurum yetkililerine bazen telefon ederek soruyoruz, bazen de kamuoyu yoluyla soruyoruz. Hal böyle olunca, bir kişinin dahi, peyzaj mimarlığına bir de gönüllü olarak katkı sunması zaten onurlu ve övgüyle anılması gereken bir durum olduğunu belirtmek isteriz. Bizler meslek odaları olarak her zaman her yerde söylüyoruz, 6235 Sayılı kanun gereği, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne bağlı meslek odaları kamu kurumu niteliğinde çalışmaktadır. Bizler meslek odalarımızda yaptığımız görevleri gönüllü yapmaktayız. Bazen bunları duyanlar mantık işi mi, para almadan insan niye koşturur ki, niye bu kadar çabanız diyenleri de biliyoruz. Ancak TMMOB ruhu ve örgütlülüğün içselleştirdiği kamucu, toplumcu olma hali ve bunun sonucunda TMMOB lu bir kafada olma haliyle buluşursunuz.

Bilimin gerekliliklerinin, toplum yararına demokratik adil buluşması, hak temelli tüm mücadeleleri yapmak bir vatandaşlık sorumluluğu, bir vatan görevi ve vatan sevdasının çıkarımıdır. Üyemiz, meslektaşımız Aslıhan Özarslan Ayradilli’nin Nilüfer Belediyesi’nde ücret almadan yaptığı mesleki danışmanlık, mesleki yol göstericilik, klavuzluk, kolektif çalışmaya katkıları söz konusuyken ortaya atılan mesnetsiz yorumların karşısında olduğumuzu, meslektaşımızın yanında olduğumuzu bildiriyoruz. Dayanaksızsa, itibarsızlaştırılmaya çalışılarak yazılanları kınıyoruz, yazanları da ıspata davet ediyoruz. Çamur at, kaç , izi kalsın zihniyetiyle bir meslektaşımız üzerinden mesleki ve siyasi istismar yapılmasına asla göz yummayacağımızı da buradan belirtiyoruz. Son Cümlelerimizi iyi okuyun, dinleyin…

Meslektaşımız Aslıhan Özarslan Ayradilli’nin yaptığı açıklamayı buradan bir kez daha paylaşıyor ve altını bir kez daha çizmek istediğimiz son cümlemizi de söylemiş olmayı bir borç sayıyoruz. Kişiler üzerinden çıkarımlar ve safsatalara göz yummayız, göz yumanların da gözünü gönlünü açma sorumluğu ile hareket ederiz. Gelin konuşulacaksa, hesap sorulacaksa, neden böyle oldu denilecekse; duyarsızca, umursamadan kesilen ağaçları konuşalım, talan edilen park ve rekreasyon alanlarını konuşalım, iklim değişikliği, kuraklıklar için nelerin yanlış yapıldığını konuşalım, afetler için alınmayan önlemleri, orman yangınlarını, mış gibi yapılan uygulamaların ne durumda olduğunu konuşalım, hesap soralım. İyi uygulamaları övgüyle anlatalım, yanlışlar varsa bunları tartışalım, tüm canlılar için yaşanabilir dünya gerçekleri üzerinden tartışalım. Safsatalarla, yalan yanlış haberlerle kamuoyunu meşgul etmeyin.

Yaşanabilir bir gelecek ve dünya için Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şube olarak biz varız ve buradayız. Aslıhan Özaslan Ayradilli’nin Açıklaması “Ülkemizin en saygın üniversitelerinden iki üniversitede (Bilkent Üniversitesi: Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarisi Bölümü; Orta Doğu Teknik Üniversitesi: Kentsel Tasarım Yüksek Lisans Programı) lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamlamış, 25 yıllık meslek hayatı boyunca birçok proje geliştirmiş, ulusal yarışmalarda birincilik ödülü dahil birçok ödül kazanmış, meslek odasında 6 yıl yönetim kadrosunda çalışmış, farklı üniversitelerde öğretim görevliliği yapmış, tüm bunların ötesinde onuruyla, iş ahlakından ödün vermeden, kul hakkı gözeterek hayatını sürdürmek üzere ailesi tarafından yetiştirilmiş bir birey olarak duyurmak isterim ki: 25 yıldır kimseye dayanmadan, arkamda hiçbir güç olmadan meslek hayatımı onurumla emeğimle devam ettirmekteyim ve iki yıllık evliliğim de bu düzenimde iddia edildiği gibi hiçbir değişiklik yaratmamıştır. Eşimin beni “belediyeye alması‟ gibi bir iddia kesinlikle yalan olup, durum sadece ve sadece sayın başkanın ve eşimin mesleki tecrübelerimden yararlanmak istemeleri bu sebeple belediyede üretilen peyzaj mimarlığı meslek disipliniyle ilgili projelerde yorum ve yönlendirme yapmamı istemelerinden ibarettir.

1,5 senedir belediyeyle hiçbir resmi bağım olmadan, gönüllülük esasıyla istediğim zamanlarda keyfi olarak belediyede üretilen projelere yorum katmaktayım, başkan danışmanlığı konu başlığının kapsamı budur. Bahsi geçen yarışmada danışman jüri üyeliğim doğru olup bu göreve çağrılmamın sebebi eşim değil evliliğimden önce yaşadığım yarışmacılık ve jüri üyeliği deneyimlerim ve kazandığım ödüllerdir. Sonuç olarak belediyeden resmi ya da gayri resmi, jürilik ya da başka başlık altında kesinlikle kazanç elde etmediğimi, tek bir kuruşa tenezzül etmediğimi gönül rahatlığıyla beyan ederim. Meslek yaşantımın yalan haber olarak siyaset malzemesi yapılmasının vahameti sebebiyle, kendimi ve eşimi bir tarafa koyarak, ömürleri boyunca tek kuruş haram lokma yememiş ve beni o doğrultuda yetiştirmiş anne ve babama karşı olan derin sevgi ve saygımdan dolayı konuyla ilgili maddi ve manevi tazminat haklarımı sonuna kadar arayacağımı belirtirim.” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ