Demokrat Zafer

Bursa’ya özel proje! İlk hedef neresi?

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Bursa’ya daha fazla turist çekebilmek için geliştirilen projelerin detaylarını bugün köşesinde paylaştı…

Yılmaz, yazısında dikkat çeken şu bilgileri verdi:

Tam da… Bursa’yı turizmde Türkiye ve dünyaya açacak projeler yapılıyordu. Turiste cazip gelecek tarih, müzeler ve bölgesel düzenlemeler ortaya çıkmıştı.

Pandemi nedeniyle, son iki yıl dünyada turizm için kayıp yıl oldu, ama Bursa’nın yapabileceği hazırlıklar var. Belki de pandemi fırsat olacak.

Nitekim…

Meslektaşımız Namık Göz ile birlikte TÜRSAB Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu Başkanı Murat Saraçoğlu’nun konuğu olduk.

Bir yandan Bursa’nın karşı karşıya olduğu turizm sorunlarını konuştuk, bir yandan neler yapılabileceği üzerine sohbet ettik.

İlk sonuç şu:

“Yenişehir Havaalanı’çalışmadığı için havayolu bağlantısı yok, demiryolu ulaşımının da dışında. Karayolu turizme cazip gelmiyor.”

Yine de…

Kentte oluşan turizm anlayışı ve turizmi geliştirme heyecanı için Saraçoğlu şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bursa’nın turizmi için güzel bir sinerji var. Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, BTSO, üniversitelerimiz, sivil toplum örgütlerimiz istekli. İl Kültür ve Turizm Müdürümüz sürekli koordinasyon sağlıyor.”

En önemli noktaya dikkat çekti:

“Böylesine güzel tablo içinde eksik kalan bir şey var. O da, maalesef halkı turizmin içine çekemiyoruz.”

Sözün burasında…

Akçalar’daki Aktopraklık Höyüğü’nü, Panorama 1326 Fetih Müzesi’ni, Hisar’ı, uzun süredir unutulan Kent Müzesi’ni ve Zindan Kapı’yı konuşurken, daha somut bir adım dile getirdi:

“Bursa’da turizmi geliştirmek için ilk hedef İznik. Yemek yarışması yaptık, İznik UNESCO kapsamına alındı, fakat halkın bakış açısı değişmiyor.”

Sonra da…

TÜRSAB olarak geliştirdikleri projeyi açıkladı:

“Herkes kendi şehrinin 1 günlük turisti olsun. Gruplar halinde tur rotaları oluşturup gezelim.”

Şunu da paylaştı:

“Bursa’yı basınıyla, iş dünyasıyla, STÖ’leriyle, muhtarlıklar aracılığıyla belirlenecek yaşlılar ve öğrencilerle hep birlikte gezelim.”

Doğrusu, iyi fikir.

Araplar gitti, Ukraynalılar geliyor

Bursa’nın… Turizmde çözemediği bir sorun var. Batı ülkelerinden turist pek gelmiyor, gelen de konaklama yapmıyor.

Arap turistlerin kente katkısı oldu. Alışveriş yapıyorlar, doğa ortamlarında yemek seviyorlar, ama artık otel yerine ev satın almaya ya da kiralamaya başladılar.

Bu mevsim Araplar ülkelerine dönseler de güzel bir gelişme var. O da, kent içinde Ukraynalı turistlerin sayılarının artıyor olması.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ