Demokrat Zafer

“Mehmet Gazioğlu her yıl düzenlenen en önemli sanat festivali haftası olan Art Basel Miami haftasında SCOPE MİAMİ Sanat Fuarında eserleriyle katılıyor”

Miami’de her yıl düzenlen en önemli sanat festivali olarak bilinen Art Basel sanat haftasına ikinci defa katılmak üzere Paris’te bulunan l’Association des Artistes Contemporains de Turquie a Paris-ACT Çağdaş Sanatçılar Paris’te kısaca ACT adlı Derneğin Kurucusu ve Başkanı Nazan Aktan’nın hazırladığı organizasyonda , 20. düzenlenen prestijli SCOPE Miami sanat fuarına, 30 Kasım-5 Aralık tarihleri arasında fuar tarafından 2019’da solo Show yapmak üzere davet edilen Mehmet Gazioğlu Covid nedeniyle geçen yıl iptal olan Art Basel Haftasına bu sene katılacaktır. Türkiye’yi temsil edecek olan Artistes Contemporains Turquie (stant G21) galerisinde iki eseri ile yer alacaktır.

Dünyanın prestijli ve önemli sanat etkinliklerinin başında olan ve ikinci kez katılacak olan ACT’in, Art Basel Miami Haftasında, 20. Düzenlenen SCOPE MİAMİ Sanat Fuarında bu yıl Türkiye’den 2 eser değerli eserleriyle Türkiye’yi temsil ediyor. 2015 yılında Paris’te kurulan Çağdaş Türk Sanatçıları Paris Derneği / Association des Artistes Contemporains de Turquie a Paris- ACT öncülüğünde, Mehmet Gazioğlu daha önce iki defa Art3F Monaco, Paris Carrousel du Louvre, Paris Unesco fuar ve sergilerden sonra SCOPE Miami de olacak.

“Sanat iki ülke arasında yeni bir köprü kuracak” Dernek Kurucusu ve Başkanı Nazan Aktan, Çağdaş Türk Sanatçıları Paris’te Derneği – Association des Artistes Contemporains de Turquie a Paris- ACT’i, ‘‘Türkiye ve Avrupa arasındaki dostluğu sanat faaliyetleriyle geliştirmek için kurdum. Ülkemizi ve kültürünü sanatçılarımızla sergiler ve etkinlikler düzenlerken, kıtalar arasındaki diyaloğu sanat yoluyla geliştirmede katkıda bulunmak amacındayız. Pek çok farklı faaliyetimizde uluslararası platformlarda yer alıyoruz. Kültürlerarası öğrenme, deneyim ve bilgi paylaşımı yoluyla önyargı ve ayırımcılık hislerinden arınma, geleceğe yönelik dostluk kurma, var olan dostlukları geliştirme, dünyada uygulanan kültür-sanat politikalarına uygun trendlerle yeni projelere katılabilmek başlıca hedefimiz.

Aktan, “ACT’in merkezi olan Fransa’da, dünyanın en önde gelen sanat merkezi Paris’te ülkemizin kültürel yapısını da temsil etme olanağı bulurken, projelerimizde pek çok değerli sanatçımız, dünyaya açıldığı merkezlerde kendilerini gösterme fırsatını yakalamış olacaklar. Sanat, dünyanın ortak dili, ülkemizin de bu yolla tarihsel ve kültürel, aynı zamanda çağdaş, özgün yapısının dünya ile beraber olduğumuzun en güzel örneği olacağına inanıyorum” dedi.

ACT yoluna, Miami’den sonra New York, Londra, Turin, Basel sanat fuarlarına 2022’de devam edecektir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ