Demokrat Zafer

Ülkemizin kalkınmasına yardımcı olmaya çalışıyoruz!

Bursa Konyalılar Derneği’nin düzenlediği etkinlikte “Şeb-i Aruz’un 748’ci yılında Hz Mevlana’yı Anma” programına yoğun ilgi. Bursa Konyalılar Derneği Başkanı Musa Bozkurt, Ereğliler Derneği Başkanı Ahmet Demirhan, Yunaklılar Derneği Başkanı Hakkı Arıcı, Cihanbeyliler Derneği Başkanı Halim Tarıkurt, Ilgınlılar Derneği Şaban Bircan, Akşehirliler Derneği Başkanı Davut Süngü tarafından düzenlenen etkinliğe AK Parti Bursa Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu ve Osman Mestan, Büyükşehir Başkanvekili Feti Yıldız, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez, İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Gelecek Parti İl Başkanı Alparslan Yıldız, STK Yöneticileri katıldı. Katılımcı protokolün selamlama konuşmalarından sonra söz alan Konyalılar adına bir konuşma yapan Başkan Bozkurt;

“Sayın Milletvekillerim, Sayın OSMANGAZİ Belediye Başkanım, Siyasi partilerimizin sayın il başkanları ve temsilcileri, İl dışından gelen konsiat başkanı Sayın Kemal Çelik ve İzmir Konya vakfı başkanı Sayın Mehmet Aydoğan  Sivil toplum kuruluşlarının sayın başkan ve üyeleri, basınımızın değerli mensupları, Saygıdeğer Misafirler, sevgili hemşerilerim Derneğimizin düzenlemiş olduğu MEVLANAYI ANLAMA PROGRAMINA hoş geldiniz diyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Sevgili Hemşerilerim, Kıymetli Misafirler, Yurdumuzun her köşesi değerlidir. Her yörenin belirli inanışları, tarihi, kültürü, yaşam felsefesi vardır. Bu değerlerin, yıllardır süregelen varlıklarını devam ettirecek olanlar yine bu yerlerin mensuplarıdır. Biz de bu bilinçle faaliyetlerimizi yapmaya çalışıyoruz. Her bölge insanının yöresel kültür ve değerlerine sahip çıkması, toplumsal anlamda ülkemizin kültür ve değerlerine sahip çıkması demektir. Toplumları ve ülkeleri bir arada tutan manevi değerleri unutmamak ve unutturmamak hepimizin görevi olsa gerek.

Bu nedenledir ki kültürümüze özgü değerlerimizden biri olan HZ Mevlana’yı anlamak ve onu anlatabilmek görevi de bizlere düşmektedir. Hz Mevlana yaşamı boyunca insana olan sevgisi, hoşgörüsü ve kusurları görmezden gelmesiyle topluma örnek teşkil etmektedir.  Onun sahip olduğu fikirleri ve felsefesini anlamak ülkemizin barış, huzur, hoşgörü içinde birbirlerine saygı ve sevgi ile bağlanması anlamına gelecektir.

Bizleri bu etkinlikleri yapmaya iten nedenler Konya’nın, evrensel değerlerini gelecekteki değerleriyle bütünleştirerek daha da ileriye taşınmasına yardımcı olmak, Konya ‘nın değerlerinin ve yöresel özelliklerinin tanıtılmasına ve her yönüyle kalkınmasına katkıda bulunmaktır.

Yaptığımız bu etkinlikler görünüşte her ne kadar yöresel görünse de, bu ülkemize yapılan bir hizmettir. Çünkü MEVLANAYI evrensel olarak ne kadar tanıtırsak, yöremizin turizm açısından gelişmesini sağlamakla birlikte aynı zamanda ülkemizin kalkınmasına yardımcı olmuş oluruz.

Sözlerime Hz Mevla’nın şu sözleriyle son vermek istiyorum ;

‘’KUSUR BULMAK İÇİN BAKMA BİRİNE, BULMAK İÇIN BAKARSAN BULURSUN. KUSUR ÖRTMEYİ MARİFET EDİN KENDİNE İŞTE O ZAMAN KUSURSUZ OLURSUN.”

Bu etkinlikte bize desteğini esirgemeyen değerli büyüğümüz ve iş adamına bu akşamki koreografide bize yardımcı olan Abdurrahman KANAÇ hocamıza ve yönetim kurulundaki arkadaşlarıma teşekkür eder, Kusurları örtenlerden olmak dileğiyle Sevgi ve Saygılarımı Sunarım…” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ