Demokrat Zafer

Maden operasyonlarını dijitalleştiren uygulamaya global ödül

Akıllı iş çözümlerinde yenilikçi teknolojilere imza atan Wipelot, 15’incisi düzenlenen ve RFID alanında inovatif projelerin yarıştığı RFID Journal 2021 Awards’tan birincilikle döndü. Endüstriyel IoT alanında aldığı ödüllerine bir yenisini daha ekleyen Wipelot, madencilik operasyonlarının sayısallaştırılması ve görev dağılımı uygulamasıyla yarışmada “En İyi RFID Uygulaması (Diğer Endüstri)” kategorisinde en iyi uygulama seçildi.

RFID Journal tarafından her sene düzenlenen sektörün en prestijli ödüllerinden RFID Journal 2021 ödülleri, 15. kez sahiplerini buldu. Birden fazla endüstride en iyi RFID uygulamalarını öne çıkarmak için yapılan yarışmada ödül sahipleri; uygulamaların yenilikçi yönü, firmalara kazandırdığı katkı ve faydalar göz önüne alınarak bağımsız jüri üyeleri tarafından belirlendi.

UWB (Ultra Geniş Bant Teknolojisi) tabanlı madencilik görev atama uygulamasının kullanıldığı ve madencilik sektörünün öncü temsilcisi adına yapılan başvuruyla tüm rakiplerini geride bırakan teknoloji şirketi Wipelot, Phoenix Arizona’da gerçekleşen yarışmada birincilik kazandı. Madenlerde personel ve ekipman yönetiminde güvenlik ve verimlilik artışı sağlayan ödüllü RTLS teknolojisi, Wipelot’un güçlü mühendis ekibi tarafından titizlikle yürütülen Ar-Ge çalışmaları sonucunda geliştirildi.

Maden operasyonlarını dijitalleştiren ilk UWB tabanlı uygulama

Sanayinin farklı faaliyet alanlarında verimliliği ve kaliteyi artırmak hedefiyle birçok akıllı iş çözümü hayata geçirdiklerini ifade eden Wipelot CEO’su M. Rifat Ok, aldıkları ödülle ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Madencilik alanında bugüne kadar yürüttüğümüz birçok projeyle bu alandaki zorlukları ve handikapları yakından deneyimledik. Çalışma sahasının esnek olmayışı, iletişimin ve varlık yönetiminin kompleks yapısı, iş sağlığı ve güvenliğini sağlamanın zor olması gibi farklı değişkenleri göz önüne alarak bu süreçleri dijitalleştirecek bir proje geliştirdik. Güvenlik ve verimlilik üzerine inşa edilen projemiz, müşterilerimize iş süreçlerinde pek çok fayda sağlıyor. Standart bir varlık izleme ağının ötesinde operasyonları sayısallaştırıp dijitalleştirerek anında müdahale, anlık izleme, veriyi doğru yönetme gibi ayrıcalıklar sunuyor. Projemizin bir diğer önemli özelliği ise UWB tabanlı Aktif RFID ile maden içerisindeki operasyonun dijitalleştirilmesi kapsamında yapılan ilk uygulama olması… Tüm bu ayrıcalıklar ise bize RFID Journal 2021 Awards’ta birincilik kazandırdı.”

Wipelot, RFID Journal tarafından 2015 yılında “En İyi IoT DAĞITIMI” kategorisinde birincilik ödülünü, 2019 yılında sinyalizasyon projesiyle de “En İyi RFID UYGULAMASI” kategorisinde ikincilik ödülünü kazanmıştı.

Wipelot Hakkında

Türkiye’nin endüstriyel IoT alanında üretim yapan öncü teknoloji şirketi Wipelot, kuruluş tarihi olan 2005 yılından bu yana dijital dönüşümün temelini oluşturan gerçek zamanlı kişi, ekipman ve ortam izleme alanlarında yazılım, donanım ve danışmanlık hizmetleri veriyor. Endüstri 4.0 evresinin yapıtaşı olan endüstriyel IoT, RTLS (Real Time LocationSystem-Gerçek Zamanlı Konum Belirleme Sistemi), RFID (RadioFrequencyIdentificationRadyo Frekanslı Tanıma), UWB (Ultra WideBand– Ultra Geniş Bant), mobil teknolojiler ve iletişim teknolojileri alanında yoğun Ar-Ge çalışmaları gerçekleştiren şirket, yüzde 100 yerli ürünler üretiyor. Global şirketlerin ve Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu konumundaki firmaların dijitalleşen iş süreçlerinde verimlilik, hız artışı ve iş güvenliği sağlayan gerçek zamanlı izleme teknolojileri ile öne çıkan Wipelot; otomotiv, beyaz eşya, metal, enerji, gıda, sağlık, ilaç, kozmetik ve tekstil gibi sanayi kollarının yanı sıra madencilik, inşaat, havacılık, savunma sanayi gibi pek çok farklı sektöre yüksek katma değer sunuyor. Sahadan alınan gerçek zamanlı verilerden yola çıkarak analiz gerçekleştiren Wipelot; personelleri, araçları, iş makinelerini, ekipmanları, yarı mamul ürünleri ve riskli çalışma ortamlarının sıcaklık, nem, gaz, ışık gibi değerlerini anlık olarak takip ederek verimlilik ve iş güvenliği sağlıyor. Wipelot’un Ultra Geniş Bant Teknolojisi (UWB) ile donanım ve çözüm üreten dünya çapındaki teknoloji firmalarının bir araya geldiği Omlox, UWB Alliance ve FiRa Consortium üyelikleri de bulunuyor. Cirosunun büyük bir kısmını Ar-Ge’ye ayıran şirket, Tasarım Merkezi olma statüsüne sahip. 2019 yılında bir yapay zekâ (AI) şirketine ortak olan Wipelot, işletmelerin özel ihtiyaçlarına yanıt veren AI-Native çözümler de geliştiriyor. 2020 yılını pandemiye rağmen yüzde 50 büyüme ile kapatan ve 2021 yılı için büyüme hedefini yüzde 60’a çıkaran şirket, çalışan sayısında da yüzde 20’lik bir büyüme bekliyor. İhracatını da bir önceki yıla göre yüzde 50 artıran Wipelot; ABD, Fransa, Suudi Arabistan, Kanada, Hindistan ve Katar başta olmak üzere birçok ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Wipelot, 2021 yılında Avrupa ve Amerika pazarlarındaki yurt dışı satış faaliyetlerinin yanı sıra hedef pazarları arasına aldığı Ortadoğu ülkelerinde de adından söz ettiriyor. Halihazırda dünyanın önde gelen firmalarına gerçek zamanlı izleme teknolojileri ile çözüm sunan Wipelot, RTLS (konum belirleme), ISG (iş sağlığı ve güvenliği) ve SafeZone (iş makinesi-yaya ve iş makinesi-iş makinesi çarpışma önleme sistemi) alanlarında dünya markası olmaya odaklanmış durumda.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ