Demokrat Zafer

Ercan Korkmaz’dan dar gelirli vatandaşı sevindirecek önerge

Yukarıdaki soruyu Bursa Büyükşehir Başkanı Alinur Aktaş’a CHP’nin keskin muhalif meclis üyesi sordu. CHP Osmangazi ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ercan Korkmaz; sosyal medya paylaşımında;

“Değerli Bursalılar; Bursa Büyükşehir Belediyesinin yarınki Kasım ayı olağan toplantısında Bursa’da yaşayan dar gelirli vatandaşları gözeten sosyal ve adil su tarifesi ile suyun tasarruflu kullanımını hedefleyen kademeli tarifeye ilişkin önerge il başkanlığı ve tüm meclis üyelerimizle yapılan görüşme neticesinde CHP grubumuz adına tarafımdan hazırlanmıştır.

Siyasi bir karar niteliğine büründürülmemesi için siyasi görüşü farketmeksizin bu zor zamanda tüm hemşerilerimize katkı sunmak adına bu önergeyi sizlerle bugünden paylaşıyoruz.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığına
21.10.2021 tarihinde ülkemizde “Su Şurası” toplantısı neticesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 28 maddelik Su Şurası Sonuç Bildirgesi açıklanmıştır.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “Su kaynaklarımızı tükenme sınırına ulaşmadan korumak, verimli kullanmak ve doğru yönetmek artık tercih olmaktan çıkıp zorunluluk haline gelmiştir. Ülke olarak suyumuzun yani geleceğimizin parmaklarımızın arasından akıp gitmesine izin vermemek için tedbirimizi aldık, almaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz dönemde petrole ve karbon yakıtlara sahip olmak için yapılan mücadele artık su alanında yapılacaktır. Önümüzdeki 100 yılın en stratejik değeri olan su kaynakları üzerindeki baskı, her geçen yıl daha da artacaktır.” demiştir.
28 maddelik Su Şurası Sonuç Bildirgesinde geçtiği üzere;
Suyun Tasarruflu kullanımını hedefleyen kademeli tarifeler ile düşük gelirli hane gruplarını gözeten sosyal ve adil su tarifeleri uygulanacağı belirtilmiştir.
İlimiz bazında bir süre önce su faturaları ile birlikte toplanan katı atık bedellerinin artık toplanmayacağı kararlaştırıldığı gibi geçen meclis toplantısında üniversite öğrencileri için de su faturalarında %50 indirim yapılacağı kararlaştırılmıştı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 2019 yılında almış olduğu “İnsani Su Hakkı” kapsamındaki karar Sayıştay Raporu uyarınca kanuni düzenleme gerektiğinden bahisle kaldırılmışsa da CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek tarafından bu hafta kanun teklifi verilmiştir.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu 28 maddelik Su Şurası Sonuç Bildirgesi uyarınca ilimizde suyun tasarruflu kullanımını hedeflemek ve şurada alınan kararları desteklemek amacıyla kademeli tarifeler ile düşük gelirli hane gruplarını gözeten sosyal ve adil su tarifesi oluşturulup Bursa halkına gereken müjdenin verilmesi önergesini CHP grubu adına arz ederiz.
Dar gelirli vatandaşlarımıza bir nebze de olsa katkı verecek , kafemeli tarife ike su tasarrufunu hedefleyen bu önergemizle ilgili tarifenin ivedi olarak hazırlanması ve karara bağlanması için gereğini saygılarımızla talep ederiz. 11.11.2021
CHP BBB Meclis Üyesi Av.Ercan KORKMAZ”

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ