Demokrat Zafer

Azerbaycan’a Meclis Üyesi’nden Önemli Kardeşlik Çağrısı!

Farkındalık oluşturmakta bursa’nın yakından tanıdığı meclis üyesinden kardeş Azerbaycan’a net çağrı! CHP Osmangazi ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ercan Korkmaz; “Bugünkü Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında dün paylaştığım su faturalarına ilişkin önergemi sunduğum gibi;

İlimiz elektrik dağıtımını yapan ve kısa bir süre önce Limak A.Ş tarafından İngiliz fona devredilen Uludağ Elektrik ve Azerbaycan devlet şirketi Socar’a çağrıda bulundum.
Bu çağrı özellikle her zaman yanında olduğumuz Azerbaycan devletine!
Her daim iki devlet tek millet diyenlerin bu kez sözleri havada kalmaz inşallah.
Pandemi döneminde dar gelirli vatandaşların geçen yıl olduğu gibi doğalgaz ve elektrikleri kesilmeyip kış dönemi faturaları tüketimin düşük olduğu yaz dönemi faturalarına bölünsün.
Elektrik faturalarından TRT payı ve enerji fonu düşünce 100 TL’lik faturada 3.5 TL lik indirim alım gücü sürekli düşen dar gelirli vatandaş için çok önemli.
Yılbaşında 385 Dolar olan asgari ücret bugün 285 dolar ve %25 kayıp var. Dolara endeksli tüm giderlere rağmen maaşlar TL üzerinden.
Bu çağrıya basının ve tüm meclisin sahip çıkmasını istediysem de maalesef basın mensupları mikrofonları toplayıp salondan çıktığı gibi iktidar ve bürokrat sıraları çoktan boşalmıştı.
Bunun nedeni Bursa’nın en büyük karar organında bir süre önce meclis üyelerinin bireysel konuşma talepleri meclis sonuna bırakılmasıydı.
Biran önce bu uygulamadan vazgeçilerek zaten topu topu 3-5 meclis üyesinin konuştuğu bir mecliste bireysel söz talepleri sözcülerden sonra gündem öncesine alınmalıdır.” dedi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ