Demokrat Zafer

Saygı, Minnet ve Özlemle….

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu sabah ölümünün 83’üncü yıldönümünde saat 09.05’te çalacak sirenlerle anılacak, tüm bayraklar yarıya indirilecek.

Türkiye’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bugün ölümünün 83’üncü yılında Türkiye genelinde anılıyor. 10 Kasım 1938 günü saat 09.05’te yaşamını yitiren Atatürk’ün anısına her yıl tutulan ulusal yasta milyonlarca kalp yine O’nun için atacak. Sabah saat 09.05’te çalacak siren sesleriyle birlikte Türkiye genelinde 2 dakika süreyle Atatürk anısına saygı duruşuna geçilecek.

HALKIN KATILIMI…

Siren sesini duyanlar yine balkonlara akın edecek; sürücüler trafikte, yayalar kaldırımda, çalışanlar işyerlerinde Atatürk’ü saygıyla anacak. Yine pek çok kişi, o sırada törende olmasa bile, bulundukları noktada saygı duruşuna geçecek. O anda trafikte olan insanlar arabalarından inerek saygı duruşuna katılacak ya da korna çalarak sirene eşlik edecek.

BAYRAKLAR YARIYA…

Türkiye Büyük Millet Meclisi binası önündeki bayraklar hariç, Türkiye’deki tüm resmi binalarda ve ülkenin dış temsilciliklerinde ise bayraklar, yas göstergesi olarak yarıya indirilecek. Okulların ve devlet kurumlarının düzenleyeceği anma törenlerinin yanı sıra sivil toplum örgütleri de tören, gösteri veya yürüyüş gibi etkinlikler düzenleyecek ya da resmi etkinliklere katılacak.

DOLMABAHÇE SARAYI VE ANITKABİR’DE ANMA…

Dolmabahçe Sarayı’nda Atatürk’ün hayatını kaybettiği odada düzenlenecek anma törenine katılmak isteyenlerin de uzun kuyruklar oluşturması bekleniyor. Dolmabahçe’deki törenin ardından Atatürk’ün yatağına karanfiller bırakacak olan kalabalık, ardından Saray’ı ziyaret edecek. Ayrıca Türkiye’nin pek çok yerinden binlerce insan bugün Atatürk’ü mezarı başında anmak için Anıtkabir’i ziyaret edecek.

ATATÜRK HAFTASI…

10-16 Kasım Atatürk Haftası’nda Gazi’nin yurt genelinde anıldığı, ilke ve devrimlerinin anlatıldığı, radyo ve televizyonda konuşmaları da kendi sesinden yayımlanacak. Atatürk’le ilgili filmlerin de TV kanallarında gösterilmesi bekleniyor.

BURSA’DA HAYAT 09.05’DE DURACAK

Bursa Valiliği, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 83. yıl dönümü nedeniyle bugün kamu kurum ve kuruluşlarında bayrakların gün batımına kadar yarıya indirileceğini açıkladı. Valilik, gün günbatımında ise bayrakların tekrar göndere çekileceğini bildirdi. Ayrıca, bu sabah saat 09.05-09.07 arasında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile diğer kurum ve kuruluşlara ait sirenlerin de 2 dakika süreyle ‘’Sarı İkaz” (düz siren sesi) şeklinde çaldırılacağını duyuran valilik, araç sürücülerinin de kornayla bu ana eşlik edebileceğini kaydetti.

ANMA PROGRAMI…

Bursa’daki anma programı ise Heykel’de saat 09.00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle başlayacak. Ardından saat 09.50’de Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi Korosu, Atatürk’ün sevdiği şarkıları Merinos AKKM Orhangazi Salonu’nda seslendirecek. Nilüfer İMKB Fen Lisesi Okul Müdürü Mustafa Ersoy da günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapacak. Şiir Okunmasının ardından anma programı, Nilüfer İMKB Fen Lisesi öğrencilerinin “Mustafa Kemal’i Anlamak” adlı oratoryo gösterisiyle son bulacak.

ATATÜRK SONSUZA KADAR YAŞAYACAK…
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ