Demokrat Zafer

Eğlence sektörünün saat isyanı! “Pandemi yasakları artık kalksın”

Bursa’da restoran ve eğlence mekanlarının işletmecileri, pandemi sonrası gelen normalleşmenin ardından yüzde 50 müşteri kapasitesi ve müziğin erken saatte kapanmasına tepki göstererek, “Dayanacak gücümüz kalmadı. Müzik yasağı saati gece 2’ye kadar uzamalı. Kapasite yüzde 100’e çıkmalı” dedi.

GÖKAY BAŞDAN / BURSADA BUGÜN  bursadabugün.com

Pandemi yasaklarında en çok etkilenen sektörlerin başında gelen restoran ve eğlence mekanları, pandemi sonrası normalleşme sürecine geçilmesine rağmen eğlence sektöründeki yasakların devam etmesine isyan etti. Yasakların biran önce kaldırılmasını isteyen eğlence mekanları işletmecileri; dayanacak güçlerinin kalmadığını, mekanları kapatmak istemediklerini söyledi.

“2 SAATLİK KONSER İNSANLARA YETMİYOR”

Jolly Joker işletmecileri Cihan Gündüz ve Oğuz Erdoğan, yasakların ivedi bir şekilde kaldırılması gerektiğinin altını çizerek, ”Pandemi sürecinde yarı kapasite ile çalışıyoruz. Hep oturma düzeni ayakta durma düzeni kalmadı. Saat kısıtlaması en büyük engel. 12’de müziği kapamak zorunda kalıyoruz. Daha önceki saatler gece 12 ve 3 arasıydı. Şu anda ise gece 10 ile 12 arasıdır. Süreç gayet kısa, 2 saat zamanımız var. Bizim için zor süreç oldu kapamak, açmak yine iki saat sıkıntısı oluyor. İnsanlar yemekteyken eğlenmeye alışmadı. Bu bizim için handikap oluyor. Ama yine açığız Bursa bizi sevdi. Her geçen gün yükselişteyiz daha iyi olacağımıza inanıyoruz. Saatleri uzatmayı istiyoruz ama devlet ve polis yasaklara saatlere dikkat ettikleri için sanatçılarımız da bu konuda yardımcı olamıyorlar. Fiyatlarımızı uygun tutup müşteriyi memnun etmeye çalışıyoruz. 30 senedir bu işin içindeyiz. Alaçatı‘da mekanımız var. Bursa‘da kalıcı olma peşindeyiz. Bursa’da eğlence ve yemek kültürü bence var. Bunu iyi değerlendirmek istiyoruz ve üstüne ne katabiliriz onun peşindeyiz” dedi.

“YASAKLARIN EĞLENCE SEKTÖRÜNDE DEVAM ETMESİ ÇOK SAÇMA”

Salaş Meyhane işletmecisi Cengiz Yazıcı da, ekonomik anlamda sıkıntının tavan yaptığına işaret ederek, ”Çok saçma uygulama. Çünkü kapalı mekanlarının hepsi olarak gece 4’e kadar müzik yapıyor ve yarım kapasite ile çalışıyoruz. Bu işte bir adaletsizlik var. En azından gece 1’e kadar açık olmalı. Restoran bazında açık olmalı, konser salonları biraz daha uzun olabilir. Biz burada saat 1’de müziği kapatalım, diğerleri sabah 4’e kadar canlı müzik yapıyor. Kapasite ile sıkıntımız var. Yüzde 50 ile çalışıyoruz. Ama bizim vergilerimiz, kiralarımız düşmedi. Sektör olarak en çok biz etkilendik. Esnafın dayanacak gücü kalmadı” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ