Demokrat Zafer

OYUNCU BARIŞ KIŞLAK VE LA CASA DE PAPAEL’İN LİZBON’U İTZİAR İTUNO MARTİNEZ’DEN ORTAK PROJEYE YEŞİL IŞIK

La Casa De Papel dizisinin tanınmış oyuncusu İtziar İtuno Martinez geçtiğimiz hafta Grev filminin galası için İstanbul’daydı. Birlikte vakit geçirdiği rol arkadaşı Barış Kışlak, deneyimlerini şöyle paylaştı:

 İspanya’da uzun yıllar yaşadım ve İspanyol kültürüne çok büyük yakınlık hissediyorum. Bu yüzden görüşmemiz benim açımdan bir nevi hasret giderme oldu. Kendisi İspanya’nın Bask bölgesinden; Türkiye’ye ilk defa geliyor. Çoğunlukla Türk ve Bask kültürünün bilmediğimiz taraflarını açtık birbirimize, özellikle misafirperverliğimizden nasıl etkilendiğine tanık oldum.”

Nasıl yakınlık kurduklarına dair soruları yanıtlayan Kışlak;

“Muhabbet kavramı Anadolu kültürüne özgü bir yakınlaşma ve paylaşma ritüeli bana göre. Türk insanı muhabbeti ilerletmek adına birçok araç geliştirmiş. Baktık ki muhabbet konularımız ve araçlarımız çok benzer. Bir çok evrensel konuda ortak hassasiyetlerimiz olduğunu keşfettikçe de muhabbetimiz koyulaştı diyebilirim.”

Görüşmeleri sırasında aynı sektörde çalışan iki sanatçı olarak ortak hedeflerin olduğunu kuvvetle gören oyuncular hislerini şöyle anlattı:

İzleyicimizin ne aradığı sorusuna ortak bir cevabımız olduğunu gördük: İtziar sadece İspanyol bir oyuncu değil. Hem çok özgün olan Bask kültürünü yaşatıyor, hem de bütün dünyanın ilgi ile takip ve takdir ettiği bir rol modeli. Bizim de ülkemizde birçok sanatçımız gerek ahlakı, gerek yetenekleri ile dünyanın her yerinden insanların gönüllerini feth etmiş durumda. Birleştiğimiz en belirgin nokta tüm dünya izleyicilerine nasıl katkıda bulunabileceğimize dair görüşlerimiz oldu. Artık insanlar sadece güzel ve eğlenceli bir dizi veya film izlemek istemiyor. Beğendikleri sanatçıların özel yaşantılarını, hayat görüşlerini bilmek, attıkları her adıma tanık olmak ve bu şekilde gündelik hayattaki problemlerinin çözümüne dair bir cevap bulmak istiyorlar. Bu da sanatçıya çok önemli bir sorumluluk yüklüyor.”

Birlikte bir proje yapmanız söz konusu olur mu?diye sorulduğunda Barış Kışlak:

“Tabii ki. Gönlümüzden bu kuvvetle geçiyor. Ancak bu bir tanışma evresi oldu bizler için. Yakın bir iletişim içindeyiz, ileride neler olacağını hep beraber göreceğiz. Diye cevapladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ