Demokrat Zafer

Grip Aşısı Vurdurmak İsteyen Vatandaşlarımızdan Kaçını Kapıdan Döndürdünüz?

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel ÖZKAN, Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’nın yanıtlaması için Meclis’ e sunmuş olduğu soru önergesi hakkında yapmış olduğu açıklamasında şunları söyledi; “Kış ayları yaklaşırken, yaygın bir hastalık olan gribin daha hafif atlatılması için tavsiye edilen grip aşısına, Covid-19 salgını nedeniyle yoğun talep olduğu görülmektedir. Yaklaşık 2 yıldır Türkiye ve dünyada grip enfeksiyonları çok fazla olmazken, bu yıl okullarda yüz yüze eğitimin başlaması ve tedbirlerin azaltılmasıyla grip vakalarında ciddi bir artış beklenmektedir. Özellikle 65 yaş üzeri ve kronik hastalığı bulunan kişileri grip aşısı olmaları konusunda uzmanlar uyarmaktadırlar.

Ancak aşılarını olabilmek için aile hekimine reçete yazdırmaya giden vatandaşlar, riskli gruplara uygulanan ücretsiz aşı haklarının henüz sisteme tanımlanmadığı cevabını almakta olduklarını bizlere iletmektedirler.

Ayrıca, Türk Tabipleri Birliği (TTB) de 65 yaş üstü hastaların tamamına ve kronik hastalığı bulunan vatandaşlara ücretsiz grip aşısı verilmesi gerektiğini vurgulamaktadırlar.

Sağlık Bakanlığı’nın sorularımızı yanıtlamasını bekliyor ve konunun takipçisi olacağımızı belirtiyorum.” dedi.

Doru önergesinde;

  1. Bakanlığınız tarafından bu yıl için kaç doz grip aşısı alınmıştır?
  2. Tedarik edilen aşılardan kaç doz eczanelerde satışa sunuldu ve kaç TL’den satılmaktadır?
  3. Riskli gruplara uygulanması gereken ücretsiz aşıları sisteme ne zaman tanımlamayı düşünüyorsunuz?
  4. Aşılarını olabilmek için kronik veya 65 yaş üstü hastalar aile hekimine reçete yazdırmaya gittiklerinde Sağlık Bakanlığı sisteminde aşı için uygun değildir uyarısıyla karşılaşmaktadırlar? Aşı için uygun olan kimlerdir?
  5. Aşılarını olmak isteyen çoğu yaşlı ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımız bu pandemi ortamında aile hekimi ve eczaneler arasında gereksiz yere mekik dokumaktadırlar. Bu durum hem salgın riskini artırmakta hem de vatandaşları yorarak zaman kaybetmelerine yol açmaktadır.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ