Demokrat Zafer

Katar’da Yaz Sıcaklığı Kış Mevsiminde Devam Ediyor

Katar, vizesiz seyahat edebilen ve dört mevsim güneş arayan Türk vatandaşlarını, kış güneşinin, maceranın ve kültürün tadını çıkarmak için bekliyor. Türkiye’ye kış gelirken, Katar’da güneş yıl boyunca devam ediyor.

Basra Körfezi’nin sıcak ve sakin sularıyla çevrili Katar, hiç bitmeyen güneşi ve kış mevsiminde ‘yaz tatili’ ile mükemmel olanaklar sunuyor. Güneş, deniz ve kum cenneti Katar, bir dizi otel ve aktivite ile herkesin beğenisine göre imkanlar sunuyor. Katar Turizm’in sunduğu aktiviteler bazıları şöyle; Hilton Salwa Resort’taki Desert Falls Su ve Macera Parkı, geleneksel Arap yelkenlisiyle Doha’yı sudan keşif, Al Thakira Mangrovlarında kayıkla gezinti, Khor Al Adaid’in ince kumlarında macera, Katara Kültür Köyü’nde sanat turu.

Desert Falls Su ve Macera Parkı

Orta Doğu’daki en büyük tema parklarından biri olan Desert Falls Su ve Macera Parkı, 57.000 metrekarelik bir alanda, torrent nehirleri, kum tepelerinde sörf ve Whizzard mat yarışları dahil olmak üzere 28 kaydırak, go-karting ve lazer tag oyununa sahip.

Tour the city on a dhow cruise

Geleneksel bir Arap yelkenlisi teknesinde gezintiye çıkarak Doha’yı su ile keşfetmenin adresi. Arap Körfezi’nin sularında yüzyıllardır gezinen Arap yelkenlisi tekneleri ile ülkeyi benzersiz bir perspektiften keşfetmek ve Katar’ın zengin tarihini özümsemek için ideal. Corniche’den 45 dakikalık bir yolculuk için günün her saatinde gemi seferleri mevcut. Ziyaretçiler ayrıca yarım günlük veya tam günlük yolculuklar için de rezervasyon yapabilir.

Al Thakira Mangrovlarında kayıkla gezin

Doha’nın kuzeyindeki Katar’ın Al Thakira Mangrovlarının doğal oluşumunu, bir kayıkta kürek çekerek keşfedebilir ve hayranlıkla izleyebilirsiniz. Purple Adası Gölü’nün sakin suları eşsiz flora ve faunayı, tuzla kaplı ağaç dallarını, kurşun kalem köklerini, sayısız balık, kabuklu deniz türü ve flamingo gibi göçmen kuşları da gözler önüne seriyor.

Khor Al Adaid’de kumda macera

Khor Al Adaid veya ‘iç deniz’ bir çöl harikası olarak kabul ediliyor. Khor Al Adaid’deki plaj, kilometrelerce çölle çevrili berrak sulara ve ince kumlara sahip. Sadece 4X4 ile erişilebilen bu cennete ulaşmak için konuklar Bedevi yerleşim yerlerinin ve develerin arasından geçiyor. Basra Körfezi’nin sıcak ve sakin suları ile tüplü dalış yapmak ve sualtı dünyasını keşfetmek için ideal bir mekan. Gezginler, deniz çayırlarından mercan resiflerine kadar deniz yaşamının harikalar diyarına giriş yapıyor.

Katara Kültür Köyü

Katara Plajı sahilinde esrarengiz Katara Kültür Köyü yer alıyor. Hepsi arnavut kaldırımlı sokaklardan oluşan bir labirentte yer alan bir amfi tiyatro, sanat galerileri, atölyeler, performans mekanları ve olağanüstü restoranlardan oluşan ve her gün onlarca etkinliğe ev sahipliği yapan bu geniş sanat mekanı Doha’nın en popüler yerlerinden biri.

Yeni prosedürler ve gelecekteki güncellemeler hakkında daha fazla bilgi için lütfen Halk Sağlığı Bakanlığı web sitesini ziyaret edin (www.moph.gov.qa)

Katar’ı ziyaret etmek için en son seyahat politikası hakkında veya daha fazla bilgi için ziyaret edin:

https://www.visitqatar.qa/en/plan-your-trip/travel-tips

App Store üzerinden iOS için Katar’ı Ziyaret Et uygulamasını ücretsiz indirin Buraya tıklayın ve Google Play üzerinden Android için buraya tıklayın ve Katar’a bir gezi planlamaya başlayın.

Medyayla ilgili sorularınız için lütfen Katar Turizm Basın Ofisi ile iletişime geçin:

+974 7774 7863 | pressoffice@visitqatar.qa

Katar Hakkında:

Katar, Orta Doğu’nun kalbi Basra Körfezi’nin kuşattığı, dünya nüfusunun %80’nine altı saatlik uçuş mesafesinde bir yarımadadır. 2020 yılında Numbeo tarafından dünyanın en güveni ülkesi olarak seçilen Katar, tüm dünyadan turistleri ağırlamakta ve 85’den fazla ülke vatandaşına da vizesiz giriş hakkı tanımaktadır. Katar, inanılmaz çeşitlilikte ve kolay erişilebilir turistik cazibe merkezlerine, Whale Sharks (tropik sularda yaşayan köpekbalıkları) ve muhteşem ulusal hayvan Arap Antilopunu (Oriks) içeren zengin bir flora ve faunaya sahiptir ve deneyimlerin büyük bir bölümü özgün kültür ile çağdaşlığın benzersiz birleşiminden oluşmaktadır. Katar, ülkenin sembolü haline gelmiş müzelerden, gökdelenlerdeki restoranlara, nefes kesen çöl maceralarından, FIFA Dünya Kupası 2022 Katar™ gibi dünyaca ünlü etkinliklere kadar her ziyaretçiye ve her bütçeye hitap eden farklı deneyimler sunmaktadır.

Katar Turizm Hakkında:

Katar turizminin gelişmesi ve tanıtılmasından sorumlu resmi bir devlet kurumu olan Katar Turizm (Qatar Tourism), ülkenin turizm sektörünün hızlı büyümesine katkı sağlamaktadır. Katar, vaadedilen sanat, kültür, spor ve macera deneyimlerini yaşamak için tüm dünyadan insanların biraraya geldikleri, aile ve iş gezisi yapan ziyaretçilere hizmet veren ve Hizmette Mükemmelliği esas alan bir destinasyondur. Katar Turizm, turizm değer zincirinin tamamını güçlendirmeye, yerel ve uluslararası ziyaretçi talebini artırmaya, ülkeye yatırım çekmeye ve yerel ekonominin bütünü üzerinde bir çarpan etkisi yaratmaya çalışmaktadır. Katar Turizm Stratejisi 2030, önümüzdeki dönemden başlayarak 2030 yılına kadar ülkede yılda altı milyonun üzerinde uluslararası ziyaretçiyi konuk etmeyi ve Katar’ı Orta Doğu’da en hızlı büyüyen destinasyon haline getirmeyi hedeflemektedir.

İnternet Sitesi: www.visitqatar.qa

Twitter’da: @VisitQatar

Instagram’da: @VisitQatar

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ