Demokrat Zafer

MEHMET TURGUT’UN NFT* KOLEKSİYONU “ROCK DROP”TA YER ALAN TÜM FOTOĞRAFLAR 61 DAKİKADA SATILDI!

Başarılı fotoğrafçı Mehmet Turgut’un yeni NFT koleksiyonu “Rock Drop”ta yer alan tüm eserler 61 dakikada satıldı! Rock efsaneleri Alice Cooper ve Ozzy Osbourne’un fotoğraflarının yer aldığı koleksiyon, dünyanın en hızlı büyüyen kripto uygulaması crypto.com’da satışa çıkar çıkmaz yoğun bir ilgiyle karşılandı.

Dünyaca ünlü birçok ismi fotoğraflayan Mehmet Turgut, sıradışı çalışmalarından oluşan bir seçkiyi geçtiğimiz ay crypto.com üzerinden “Rock Drop” başlıklı bir NFT koleksiyonuyla satışa çıkardı. Dijital olarak hazırlanan sanat eserleri, video oyunu öğeleri ve işitsel dosyalar gibi dijital koleksiyonların metalaştırılması için kullanılan yeni bir içerik biçimi olan NFT’ler, özgün bir dijital içeriği simgeliyor. Turgut’un NFT (non-fungible token) olarak sertifikalanan fotoğraflarının tamamı, 61 dakika içinde satıldı.

Çocukluğundan beri rock müzik hayranı olduğunu; rock müzisyenlerinin felsefelerini, yaşam tarzlarını ve yarattıkları dünyayı hep takip ettiğini söyleyen Mehmet Turgut, sayısız rock grubunu ve müzisyenini fotoğrafladı. Birçok rock festivalini gezen “Rock’n Frame” adlı bir sergi de açan başarılı fotoğrafçı, “Rock Drop” koleksiyonunda da efsanevi isimler Alice Cooper ve Ozzy Osbourne’un fotoğraflarına yer verdi.

Ünlü fotoğrafçı Mehmet Turgut, “Rock Drop” koleksiyonuyla giriş yaptığı NFT dünyasında yeni projeler üretmeye devam edeceğinin de müjdesini veriyor.

*NFT (İng. non-fungible token), dijital bir varlığın benzersiz olduğunu ve bu nedenle birbirinin yerine geçemeyeceğini onaylayan, blok zinciri adı verilen bir dijital defterde depolanan veri birimidir. NFT’ler fotoğraflar, videolar, ses ve diğer dijital dosya türleri gibi öğeleri temsil etmek için kullanılabilir. Ancak, orijinal dosyanın herhangi bir kopyasına erişim, NFT’nin alıcısı ile sınırlı değildir. Bu dijital öğelerin kopyaları herkesin edinmesi için mevcutken, NFT’ler, sahibine telif hakkından ayrı bir sahiplik kanıtı sağlamak için blok zincirlerinde izlenir.

Bilgi için: mehmetturgut.com.tr

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ