Demokrat Zafer

Kaybetmek istemiyorsak, geçmişimizi iyi okumalı ve tarihimizi tekrar gözden geçirmek zorundayız.

Türk Diyanet Vakıf Sen Bursa Şube Başkanı Hilmi Şanlı; bir ilkokul öğretmeninin tesettür kıyafet ve Osmanlı Devletini körpe beyinlere kötü göstermek isteyen sözde öğretmenin sözlerine sert tepki gösterdi.

Şanlı; “Gün geçmiyor ki, kılık kıyafetle, tarihsel mirasımızla, yüce dinimiz İslam ile dalga geçilmesin, kötülenmesin veya hakaret edilmesin. Bunlardan birisi de dün sosyal medya düşen ve bizleri de derinden üzen sözde öğretmenin küçük yavrularımıza sınıf ortamında Osmanlı ve Cumhuriyeti karşılaştırmalı anlatımı Türk Milletini derinden üzmüştür. Bu ve buna benzer insanlara hatırlatmak isteriz ki;

Cumhuriyetimiz o büyük geçmiş medeniyet ve tarihin bir devamıdır. Cumhuriyetimiz, ecdadımızın küllerinden yeniden doğarak gelecek nesillere ve bizlere emanet ettiği büyük bir devlettir. Bazı kesimlerin geçmişi yok saymaları ve itibarsızlaştırmaları bu milletin nazarında karşılık bulmamıştır. Selçuklu da Osmanlı da Cumhuriyet de bizimdir. Bundan sonra da ilelebet devam edecek vatan da bizim olmaya devam edecektir. Biz Anadolu’ya bundan tam 950 yıl önce Alparslan komutasındaki Malazgirt Zaferi’yle ayak basmış bizden kat be kat büyük ordulara sahip orduları yenerek vatan aşkıyla bu mücadeleye sarılarak Anadolu’yu kendimize vatan kıldık. Anadolu’dan ortaya çıkan erenler dünyanın birçok bölgesine giderek bu medeniyeti oralara taşımak suretiyle büyük bir medeniyet ortaya çıkardılar. Selçuklu ve Osmanlı yaklaşık 22 milyon metrekarelik kara parçasında her nerede hüküm sürdüyse orada barış, huzur ve adaletin adresi oldu ama ne yazık ki bugün medeniyet coğrafyamıza baktığımız zaman oralarda hep bir kanın, vahşetin ve şiddetin hakim olduğunu görüyoruz. Bu durum bizi son derece üzüyor. Bugünlerde Ortadoğu coğrafyasında ve bölgemizin etrafında yaşanan hadiseleri 100 yıl öncesiyle değerlendirmek durumundayız. Geçmişte yaşananları göremezsek bugün neler yapılmak istendiğinin idrakinde ve farkında olamayız ve maalesef biz kaybederiz. Kaybetmek istemiyorsak, geçmişimizi iyi okumalı ve tarihimizi tekrar gözden geçirmek zorundayız.

Geçmişte yaşananları göremezsek bugün neler yapılmak istendiğinin idrakinde ve farkında olamayız ve maalesef biz kaybederiz. Medeni olmayı, çağı yakalamayı kılık kıyafete indirgeyen, elitizm şovu yapan bu rezilliğe yetkililer kayıtsız kalmamalı, hiç kimse milletimizin aşağılanmasına müsaade etmemelidir. İslami  değerleri minicik beyinlere kötü göstermek isteyen bu ve bu gibi “öğretmen”lere dur deme zamanı gelmedi mi?” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ