Demokrat Zafer

Katar’ın Seyahat Acentesi Eğitim Platformu TAWASH Güncellendi

Dünyanın Ötesini Keşfedin: Katar Turizm, yeni kampanyasıyla, 2030’a kadar 6 milyon ziyaretçi hedefliyor

Katar Turizm, Orta Doğu’nun en hızlı büyüyen turizm merkezi olmak için ülkenin şu ana kadarki en büyük uluslararası turizm kampanyasını başlattı. Seyahat acentesi eğitim platformu, TAWASH, Katar’ın hizmet mükemmelliğinde lider olma misyonunu desteklemek için yeni ara yüz tasarımını, içeriğini ve eğitim modüllerini yükseltti. Dijital ekosistem, dünya standartlarındaki turizm konumunu sergilemek için yeni internet sitesi ve mobil uygulamanın lansmanıyla daha kapsamlı hale geldi.

Katar Turizm, ülkenin turizm hedeflerini ileriye taşıyan ve 2030’a kadar yılda altı milyondan fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapmayı amaçlayan yeni bir uluslararası tanıtım kampanyası başlattı. Kampanyanın merkezinde, ülkeyi 17 farklı pazardaki uluslararası ziyaretçilere tanıtmak için tasarlanmış 9 adet benzersiz ve ilgi çekici anahtarlık maskotundan oluşan karakter yer alıyor.

Konsepti “Dünyanın Ötesini Keşfedin” olan kampanyada, Endonezyalı şarkıcı Raisa’nın sesinden bir şarkı yer alıyor ve birbirinden ilginç televizyon reklamları dikkat çekiyor. Altı tane anahtarlık maskotu karakterin baş rolde olduğu filmlerde ayrıca Katar’ın tur rehberlerini temsil eden üç dost canlısı karakter de onlara eşlik ederek Katar’ın deneyim yelpazesini turistlere tanıtıyor.

Küresel çapta eş zamanlı başlayan kampanya, tüm dünyadan turistlerin Instagram fotoğraflarının bir adım ötesine geçip yaşamı zenginleştirecek otantik deneyimler yaşama iç görüsünden ilham alıyor. Katar’ın kozmopolit modernliğini ve güzel manzaralarını, Arap geleneği, mutfağı ve kültürüyle harmanlayarak Orta Doğu’daki en kolay ulaşılan destinasyon olan Katar’ın efsane misafirperverliği ve seyahat güvenliği de kampanyanın merkezinde yer alıyor. Numbeo’nun 2020 Güven Endeksi tarafından dünyanın en güvenilir ülkesi ilan edilen ülke, gittikçe rekabetçi hale gelen Orta Doğu turizm endüstrisinin arasında, bu eşsiz dost canlısı ve samimi kampanyayla keşfedilmemiş potansiyeline karşı farkındalığı artırmaya yardımcı olarak farklılaşıyor.

Yeni reklam kampanyası, Katar’ın 2030 Ulusal Vizyonu ile paralel olarak Katar’ın büyüyüp gelişen turizm anlayışını yansıtıyor. Katar, sınırların Temmuz 2021’de tekrar açılmasından bu yana halihazırda ülkeye gelen iki yüz binin üzerinde ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor.

Katar’ın yeni turizm stratejisi, ziyaretçileri tüm yeni programların ve girişimlerin merkezine koyarken, bir yandan FIFA Dünya Kupası Katar 2022TM öncesinde açılan ya da hizmete başlaması planlanan yeni otellerden, tema parklarından, mağazalardan ve büyük eğlence projelerinden faydalanmalarını diğer yandan da yarımadada halihazırda mevcut olan deneyim yelpazesini deneyimlemelerini hedefliyor.

Katar Turizm, yıllık bazda uluslararası ziyaretçi gelişlerinde önemli bir büyüme sağlamak için İngiltere, Fransa, İtalya, DACH (Almanya, Avusturya, İsviçre), Rusya, Çin, Hindistan ve Amerika Birleşik Devletleri pazarında anahtar görevi gören sekiz seyahat acentesi temsilcisini, ayrıca Avustralya ve Türkiye’de pazar içi satış müdürlerini bünyesine kattı.

Seyahat acentelerinin bilgilenmesine ve gelişmesine yardımcı olmak için Katar Turizm’in seyahat acentesi eğitim platformu TAWASH, yeni ara yüz tasarımını, içeriğini ve eğitim modüllerini de yeniledi. Eğitim platformu, Katar’ın Hizmet Mükemmelliğinde lider olma misyonunu desteklerken, gelişmiş öğrenme deneyimi sunmak üzere tasarlanan program, interaktif haritalar ve bilgi kontrol sınavları gibi özelliklerin yanı sıra hızlı öğrenme çözümü sunmak için yeni bir modül yapısını da içeriyor.

Temsilciler, isteğe bağlı ek seçeneklerin tamamlanmasıyla alınan ve ‘Katar Uzmanı” seviyesine yükseltilebilen ‘Katar Özel İlgilisi’ sertifikasını da alabiliyorlar. Daha önceki programı tamamlamış olanlar ise otomatik olarak “Katar Özel İlgilisi” seviyesine erişiyorlar.

2030 yılına kadar turizmi GSYİH’nın %12’sine çıkarma hedefiyle Katar, turistik değer yaratan kültürel varlıklarını ve cazibe merkezlerini büyütüp geliştirirken, kusursuz müşteri deneyimini iyileştirecek, ayrıca iki nokta arası (P2P) ve molalarda konaklayan ziyaretçileri hedefleyerek özel ihtiyaçlara uyarlanmış pazar stratejisini uygulayacak.

Katar Turizm’in Operasyon Direktörü Berthold Trenkel yeni lansman kampanyasıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Katar’ın dünya standartlarında bir turizm konumu olma misyonunu gerçekleştirmeye çalışırken uluslararası pazar ekibimiz, önemli ülkelerde turistik pazarlama faaliyetlerini gerçekleştirmek itici güç olacak.

Amacımız tur operatörlerine, çevrim içi seyahat acentelerine ve tüketicilere Katar’ın sunduğu yeni değerlerin tanıtımını yapmak. Uluslararası ziyaretçilere, ülkenin zengin kültürel mirasını, eşsiz otellerini ve tatil köylerini, inanılmaz dış mekân aktivitelerini, sahillerini, çok kültürlü mutfak zenginliğini deneyimlemeleri için ev sahipliği yapıyoruz. Katar’da ziyaretçiler gerçekten de Dünyanın Ötesini Deneyimleyecekler.”

Katar, Skytrax tarafından altı kez Dünyanın En İyi Havayolu seçilen tek havayolu olan ödüllü havayolu Qatar Airways örneğinde oluğu gibi, sıcak misafirperverliği ve mükemmelliğe bağlılığıyla ünlü bir ülke. Bu durum, ulusal havayolunun ana merkezi olan ve Skytrax tarafından 2021’de Dünyanın En İyi Havalimanı seçilen Hamad Uluslararası Havalimanı ile de pekişiyor. Ülkenin samimiyetini ve misafirperverliğini vurgulayan bu itibarlı ödüller aynı zamanda turistler için sorunsuz bir deneyim yaşaması için onları dört gözle bekleyen Katar’ı da gururlandırıyor.

Katar hakkında:

Katar, Orta Doğu’nun kalbi Basra Körfezi’nin kuşattığı, dünya nüfusunun %80’nine altı saatlik uçuş mesafesinde bir yarımadadır. 2020 yılında Numbeo tarafından dünyanın en güveni ülkesi olarak seçilen Katar, tüm dünyadan turistleri ağırlamakta ve 85’den fazla ülke vatandaşına da vizesiz giriş hakkı tanımaktadır. Katar, inanılmaz çeşitlilikte ve kolay erişilebilir turistik cazibe merkezlerine, Whale Sharks (tropik sularda yaşayan köpekbalıkları) ve muhteşem ulusal hayvan Arap Antilopunu (Oriks) içeren zengin bir flora ve faunaya sahiptir ve deneyimlerin büyük bir bölümü özgün kültür ile çağdaşlığın benzersiz birleşiminden oluşmaktadır. Katar, ülkenin sembolü haline gelmiş müzelerden, gökdelenlerdeki restoranlara, nefes kesen çöl maceralarından, FIFA Dünya Kupası 2022 Katar™ gibi dünyaca ünlü etkinliklere kadar her ziyaretçiye ve her bütçeye hitap eden farklı deneyimler sunmaktadır.

Katar Turizm (Qatar Tourism) hakkında:

Katar turizminin gelişmesi ve tanıtılmasından sorumlu resmi bir devlet kurumu olan Katar Turizm (Qatar Tourism), ülkenin turizm sektörünün hızlı büyümesine katkı sağlamaktadır. Katar, vaadedilen sanat, kültür, spor ve macera deneyimlerini yaşamak için tüm dünyadan insanların biraraya geldikleri, aile ve iş gezisi yapan ziyaretçilere hizmet veren ve Hizmette Mükemmelliği esas alan bir destinasyondur. Katar Turizm, turizm değer zincirinin tamamını güçlendirmeye, yerel ve uluslararası ziyaretçi talebini artırmaya, ülkeye yatırım çekmeye ve yerel ekonominin bütünü üzerinde bir çarpan etkisi yaratmaya çalışmaktadır. Katar Turizm Stratejisi 2030, önümüzdeki dönemden başlayarak 2030 yılına kadar ülkede yılda altı milyonun üzerinde uluslararası ziyaretçiyi konuk etmeyi ve Katar’ı Orta Doğu’da en hızlı büyüyen destinasyon haline getirmeyi hedeflemektedir.

Web: www.visitqatar.qa

Twitter: @VisitQatar

Instagram: @VisitQatar

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ