Demokrat Zafer

Bursa’da bu şirketler zor durumda! İşsiz kalanlar var…

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursalı turizmcilerin önemli bir beklentisini bugünkü köşesine taşıdı…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Son iki yıldır devam eden koronavirüs salgını ülkelerin bütün düzenini bozdu.

Bu nedenledir ki, insanların seyahatleri kısıtlandı. Hali vakti yerinde olan Müslümanların kutsal vazifelerinden biri olan hac görevleri sekteye uğradı.

27 Şubat 2020’den bu yana Suudi Arabistan aralarında Türkiye’nin de bulunduğu kimi ülke vatandaşlarına aşılı olsalar da hac ve umre izni vermiyor. Bu durum, kutsal topraklara olan seyahat talebini artırdı.

Büyük bir umutla Suudi Arabistan’ın Türkiye’ye dönük kısıtlamayı kaldırmasını bekleyen seyahat acentelerinde de bir kıpırdanma var.

Binlerce seyahat firmasının gözü kulağı Suudi Arabistan’dan gelecek haberde.

Kısa adı HURSAD olan, Hac ve Umre Seyahat Acentaları Derneği’nin üyeleri önceki gün Bursa’da Royal Termal Otel’de buluştu. Toplantıya Bursal HURSAD Başkan Yardımcısı Erol Bodur ev sahipliği yaptı.

HURSAD Başkanı Diyaeddin Şahin başkanlığında toplanan acentalar normalleşme sonrası müşterilerine sunacakları hizmetleri ve sıkıntılarını masaya yatırdılar. Suudi Arabistan’ın Türklere yeniden umre izni vermesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Diyanet İşleri Başkanı’nın da devreye girmesini istiyorlar.

Bursa ve Yalova’dan 80 acenta temsilcisinin katıldığı toplantının Bursa’da yapılması olması önemli. Zira, Türkiye’de binden fazla seyahat acentası var. Ayrıca ülkemizden yılda yarım milyona yakın kişi umre yapıyor.

Hac ve umre hizmeti veren turizm şirketlerinin zor bir süreçten geçtiğini biliyoruz. Kısıtlamalar nedeniyle yapılamayan hac ve umre seyahatleri kimi firmaları zorda bıraktı ve bu yüzden kapananlar, işsiz kalanlar oldu.

Şimdi yeni bir umutla yola koyulmaları, ülkemize ekonomik anlamda da hareketlilik katacaktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ