Demokrat Zafer

Bursa’da plan değişikliğine itiraz! ‘Bizi niye kaldırmak istiyorlar?’

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’da bir mahallede yaşanan sıkıntıyı bugünkü köşesine taşıdı…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Sekiz ay önce sel ve su baskınlarından etkilenen Ovaakça’nın bir mahallesi var ki, onlar, ‘Baskın bizi etkilemedi, bu plan değişikliği niye” diye soruyorlar. Büyükşehir Belediye Meclisi geçtiğimiz 16 Eylül’deki oturumda Ovaakça’daki Santral Mahallesi’nde 40’a yakın bina sahibini ilgilendiren bir plan tadilatıyla, dere yatağındaki kaldığı gerekçesiyle konut adasını park alanına aldı.

Mahalleden değişikliğe reaksiyon var.

Muhtar Yasemin Vatansever ve mahalle sakinleri değişikliğin iptali için siyasi partileri dolaşıyor. Meclise itirazlarını yapmışlar. Muhtar Vatansever, görevden alınma pahasına bile olsa vatandaşın hakkını aramak için kendilerinin yanında olacağını söylüyor.

Ağırlığı Bulgaristan’dan zorunlu göçle gelmiş soydaşların oluşturduğu sakinler, “Bizim binalarımızı sel basması için önce çevrim santralinin sular altında kalması ve onu aşması gerekiyor. Dere yatağının tam ortasındaki parsellerden değişiklik yapılması soru işareti. Bir de yapı adası oluşturulmuş. Ayrıca derenin diğer kesiminde de binalar var, onlar korunuyor. Asıl su basacak yer Ovaakça’nın mevcut yerleşimidir. Bizi niye kaldırmak istiyorlar anlamadık” diye soruyorlar.

Büyükşehir’in İmar ve Bayındırlık Komisyonu, itirazı hakkaniyet ölçüleriyle yeniden değerlendirmeli.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ