Demokrat Zafer

TVekstra ve Adform medya dünyasına yeni bir soluk getiriyor

Türkiye’nin İlk TV ve Dijital Entegre Veri Yönetimi Platformu Hayata Geçti Addressable TV pazarının önemli oyuncularından TVekstra ile Adform önemli bir iş birliğine imza atarak, Türkiye’nin ilk bütünleşik mecra ve veri yönetim platformunu (DMP) hayata geçirdiler. Bu platform sayesinde markalar ve TV kanalları birinci taraf verilerini aktif hale getirerek daha verimli bir şekilde değerlendirebilecekler.

Türkiye’deki addressable TV pazarının yüzde 80’inden fazlasına teknolojik altyapı ve addressable reklam satın alma hizmeti veren TVekstra, dünyanın en büyük bağımsız ad-tech teknoloji sağlayıcısı Adform ile yeni bir iş birliğine imza attı. Medya dünyasına yeni bir soluk getirecek olan proje ile Türkiye’nin en büyük bütünleşik mecra ve DMP (veri yönetim platformu) yatırımı hayata geçirilmiş oldu.

Proje kapsamında bağımsız DMP hesaplarıyla markaların ve medya şirketlerinin (TV kanalları) birinci taraf verileri aktif hale gelecek ve karşılıklı veri akışı sayesinde pazarlama stratejilerine hem okunabilecek raporlar hem de etkin yayın stratejileri sağlanacak. Kurulumu ve operasyonu baştan sona hazırlanmış şekilde servis edilecek DMP hesapları sayesinde, marka ve ajanslar zahmetsiz pazarlamanın ışığında katma değerli servislerden faydalanabilecek. Burada elde edilecek değerler arasında, müşteriye ait bağımsız DMP hesaplarında hem çevrim içi hem de çevrim dışı kanalların akışının proje kapsamında teyidinin sağlanacak olması öne çıkarken, marka veya ajanslar uygulanan çalışmanın hesap ve sözleşme sahipliğine de kusursuz geçis sağlayabilecek.

Reklamveren, hedef kitlesi doğrultusunda planlama yaparken veri yönetimi platformu ve birinci taraf verilerden faydalanarak zaman ve kanal yönetimine istatistik doğrultusunda karar verebilecek.TV ve dijital yatırımı olan her marka, kanallar arası kesişim ve tekil erişim yönetimi başlıkları ile ilgili beklentilerine cevap alırken, maliyet optimizasyonlarının çıktısı daha fazla erişim ve görünürlüğün elde edilmesi ile sonuçlanacak. Canlı TV yayınlarından alınan çıktılar platform içinde tutulurken, karasal yayınlarda dahi etkileşim sonuçları raporlanabilecek.

“Türkiye’deki ilk bütünleşik mecra ve veri yönetim yatırımını gerçekleştirdik”

TVekstra olarak Server Side Ad Insertion (SSAI) olarak bilinen, “dijital canlı yayın reklam kuşaklarını değiştirme ”pazarına adım attıklarını ifade eden TVekstra Genel Müdürü Merve Eraslanoğlu,Adekstra markasıyla TV kanallarının internetteki canlı yayınlarındaki reklam kuşaklarını dijital reklam kuşağı ile değiştirmeye başladıklarını, bu yatırımında addressable TV ve dijital yayın kuşaklarını entegre edebileceğini ve aynı zamanda TV kanallarına yeni ürün ve servisler için fırsat yaratacağını iletti.

Merve Eraslanoğlu ;DMP kullanımlarına yönelik çalışmalar gerçekleştireceklerini vurguladı ve şöyle devam etti: “Hem addressable, hem canlı yayın kuşaklarının çapraz satış planlamasını yaparken bu veri yönetim platformu ile pazarda fark yaratacak bir adım atmış olduk. DMP platformu yatırımımız sayesinde hizmet verdiğimiz kanallara ve reklam verenlere kendilerine ait ve bağımsız hesaplar sağlayacağız. Reklamveren markalar istediklerinde hesap sahipliği alabilecek. Türkiye pazarındaki bu projenin diğer pazarlara da örnek olacağına ve küresel bir etki getireceğine kesin gözle bakıyoruz. Global markamız Digitiwise için de bu yatırımın örnek olacağını düşünüyoruz. Biz Adform ile gerçekleştirdiğimiz bu proje ile Türkiye’deki en büyük bütünleşik mecra ve veri yönetimi yatırımını gerçekleştirmiş olduk” dedi.

Merve Eraslanoğlu Adekstra markası ve teknoloji ile yerli teknolojisini yurtdışında da tanıtmaya başladığını ve Adform iş birliğini global olarak büyütme hedefinde olduğunu da sözlerine ekledi.

TV ve dijitaldeki pazar payı rekabetini değiştirecek proje

Öte yandan günümüzde reklam etkileşiminin artık tüketici tarafından TV ve dijital olarak bir bütünlük algısı içinde yorumlandığı da aşikâr. Türkiye’de 2021 yılı ilk 6 ayı medya ve reklam sektörü yatırımları içerisinde diğer mecralara kıyasla TV ve dijitale olan yoğun ilgi bu durumu teyit ediyor. Bağımsız danışmanlık şirketi Deloitte tarafından, Reklamcılar Derneği (RD), Reklamverenler Derneği (RVD), İnteraktif Reklamcılık Derneği (IAB), Açıkhava Reklamcıları Vakfı (ARVAK), Ulusal Radyo Yayıncıları Derneği (URYAD) ve Mobil Mecralar Araştırma Pazarlama ve Reklamcılık Derneği (MMA TR) adına hazırlanan, Türkiye’de Tahmini Medya ve Reklam Yatırımları Raporu’na göre 2021 yılı ilk 6 ayında medya ve reklam yatımları 10 milyar 319 milyon TL olarak gerçekleşirken, bu harcamalarda ilk iki sırada açık ara dijital ve TV yer aldı. Tüketim alışkanlıklarının, pandemi ile dijital kanallara kayması, bu mecradaki yatırımları olumlu yönde etkilerken, dijital medya yatırımları, bu yılın ilk 6 ayında 7 milyar 906 milyon TL seviyesine ulaştı. Dijitalin toplam medya yatırımları içerisindeki oranı ise yüzde 65,6. Türkiye’deki medya yatırımları içerisinde yüzde 28 oranında paya sahip olan TV medya yatırımları geçen yılın aynı döneminde göre yüzde 54 artarak 3 milyar 371 milyon TL olarak gerçekleşti. Bu rakam, TV reklam yatırımlarında son 20 yılın en yüksek oranlı artışı anlamına geliyor.

Adform Türkiye ve MEA Ülke Müdürü Cem Eroğlu, TV ve dijitaldeki pazar payı rekabetini değiştirecek projeyi şöyle değerlendirdi: “TV ve Dijitalin bütünleşik hareketinin sadece reklamverenler için değil aynı anda TV kanallarının dijitale bir adım daha yakınlaşmasını hedefliyoruz. Aynı bağlamda dijital bakışın TV’nin gücünün farkına varmasını hedefliyoruz. Dijitalin getirdiği en anlamlı değer raporlanabilir olması, raporlanabilir olması ile birlikte raporlanması zor olan bütün kanalların da zayıfladığını görüyoruz. Bugün basılı mecraların pasta payının kaybolması buna büyük bir örnek oldu. TV entegre dijital kampanyalarda TV’nin gücünü panelde gördüğümde TV reklamcılığına olan heyecanım bir kat daha artmıştı. Ümit ediyorum ki bu projenin getireceği basitlik ve uygulanabilirlik pazarımıza katma değer sağlıyor olacak.”

Adform hakkında

Adform, modern pazarlama için tek küresel, bağımsız ve tam entegre reklam platformudur. Eşsiz kurumsal teknolojisi Adform Flow, tüm kampanya yaşam döngüsünün kusursuz yönetimi için ölçeklenebilir, modüler ve açık mimari kullanır ve üstün kullanıcı deneyimi sunar. Müşterilere reklam operasyonları kapsamında, kampanyalarındaki tüm verilerinin sahipliğini içeren, gelişmiş kontrol ve saydamlık sağlar. Adform, 2002 yılından bu yana, insan/makine iş birliğini geliştiren ve artırılmış zekâ sunan teknolojiler geliştirerek, dünyanın 27 ülkesindeki müşterilerinin iş sonuçlarını iyileştiriyor.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ