Demokrat Zafer

Neslihan Binbaş bir dönem daha Nilüfer Kent Konseyi Başkanı

Nilüfer Kent Konseyi’nin  21. Olağan Genel Kurulu’nda Neslihan Binbaş yeniden başkan seçildi. Geniş katılımla gerçekleşen seçimlerde Yürütme Kurulu da belirlendi.

Nilüfer Kent Konseyi 21. Olağan Genel Kurulu, Nilüfer Belediyesi Nikâhevi’nde yapıldı. Neslihan Binbaş ile Cem Özkan’ın başkan adayı olduğu genel kurul, geniş katılımla gerçekleşti. Genel kurula, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer Belediyesi’nin geçmiş dönem Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri, muhtarlar, gönüllüler ve çevre illerden gelen Kent Konseyleri’nin temsilcileri de katıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan genel kurulda, Divan Başkanlığı’nı Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız yaptı. Zafer Yıldız, kent konseylerinin ortak aklı ve demokrasiyi temsil ettiğini ifade ederek, genel kurula katılan herkese teşekkür etti.

Erdem: Kent konseyinin ana görevi ortak aklı yakalamaktır

Seçimler öncesi konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, kent konseylerinin halkın sorunlarının çözümünde önemli görevler üstlendiğini ifade etti. Demokrasinin yerelden güçlenmesi gerektiğini belirten Turgay Erdem, “Önemli olan kenti sahiplenmektir, birlikte yönetmektir. Kent konseyinin ana görevi de ortak aklı yakalamaktır. Herkesin katkısı olduğu zaman çok daha iyi sonuçlar elde edileceğine inanıyoruz. Ortak akılla, kentimizin, ülkemizin sorunlarının çözümü için, ekmek kadar, su kadar ihtiyaç duyduğumuz demokrasiyi güçlendirmemiz, bunu da yerelden merkeze, yani tabandan yukarıya doğru sağlamamız gerekiyor. Bizlere bu konuda Nilüfer Kent Konseyi gibi kentin tüm paydaşları önemli katkı sağlıyor. Biz de her zaman kararlarımızı alırken katılımcılığı dikkate alarak yapıyoruz. 2009 yılında, vatandaşlarımızın yönetime katılabilmeleri için kente kazandırdığımız Mahalle Komiteleri, daha güçlü bir katılımla yol gösteren bir rol üstlendi Nilüfer’de. Çalışmalarımızı her zaman katılımcılığı dikkate alarak yaptık. Bu konuda da en büyük paydaşlarımızdan biri kentimizin çağdaş ve sürdürülebilir yarınlara ulaşmasında kilit rol alan Nilüfer Kent Konseyi. Bugün burada demokratik bir şekilde  yapılacak genel  kurul ile Kent Konseyi’nin yeni dönem yönetimi belirlenecek. Ben şimdiden yönetime gelecek arkadaşlarımızı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Nilüfer Belediyesi’nin geçmiş dönem Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de seçimler öncesi söz aldı. Kent konseylerinin önemine dikkat çeken Mustafa Bozbey, halkla  ilgili kurum arasında köprü olan kurumlar olduğunu belirtti. Kent konseylerinin bağımsızlığının demokrasi adına çok önemli olduğunu vurgulayan Bozbey, Nilüfer Kent Konseyi’nin marka olduğunu da vurguladı.

Neslihan Binbaş yeniden seçildi

Genel kurulda, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş  ile  kadın, çocuk, genç ve  emekliler meclislerinin başkanları da faaliyetlerini anlattı. Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Yapılan gizli oylama sonucu Neslihan Binbaş 140 oy alırken, Cem Özkan ise 11 oy aldı. Neslihan Binbaş yeni dönemde de Nilüfer Kent Konseyi Başkanı seçilirken yapılan gizli oylama sonucu Yürütme Kurulu da belirlendi.  Seçim sonrası katılan herkese teşekkür eden Neslihan Binbaş, geniş katılımlı gerçekleşen genel kurulda demokrasinin en güzel örneği yaşandığını söyledi. Binbaş yeni dönemde de kent konseyinin ilke ve hedefleri doğrultusunda ilerleyeceklerini belirtti.

Nilüfer Kent Konseyi Yürütme Kurulu  şu isimlerden oluştu:
Akademik Odalar Temsilcisi: Ömer Levent Soydinç, Necla Yörüklü
Mahalle Muhtarları Temsilcisi: Melahat Şanal
Mahalle Komitesi Temsilcisi: Nail Özer
STK Temsilcileri: Ümit Özmen, Mevlüt Okan Aydın
Sendika Temsilcisi: Gökhan Aydın
Üniversite Temsilcisi: Gül Atanur
Temsilci Üyeler: Sabiha Sevgi, Emel Helvacı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ