Demokrat Zafer

Yenişehir istemedi Orhaneli’nin oldu

Kimilerinin elinin tersiyle ittiği, kimilerinin çok istediği o yatırım Orhaneli’ye yapılacak. Gelişmeyi önceki gün Büyükşehir Belediye Meclis oturumu sonrası Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt sosyal medya hesaplarından paylaşmıştı.Başkan Aykurt, Adalet Bakanlığı’nın Bursa için planladığı yeni açık ve kapalı cezaevinin kendi ilçesinde yapılması için gerekli olan plan değişikliklerinin Büyükşehir Belediye Meclisi’nden oy birliğiyle geçtiğini duyurdu. Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın yazdı…

Kimilerinin elinin tersiyle ittiği, kimilerinin çok istediği o yatırım Orhaneli’ye yapılacak.

Gelişmeyi önceki gün Büyükşehir Belediye Meclis oturumu sonrası Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt sosyal medya hesaplarından paylaşmıştı.

Başkan Aykurt, Adalet Bakanlığı’nın Bursa için planladığı yeni açık ve kapalı cezaevinin kendi ilçesinde yapılması için gerekli olan plan değişikliklerinin Büyükşehir Belediye Meclisi’nden oy birliğiyle geçtiğini duyurdu.

İlçe meclisinin ardından, planların Büyükşehir’den de onay görmesi Orhaneli için büyük bir müjde demek.

Aykurt o paylaşımda,  “Orhaneli’mize hayırlı olsun. İlçemize yapılacak cezaevleri projelerinin imar planları Büyükşehir Belediye Meclisinden geçti. Durmak yok. Daha çok yatırımlar gelmesi için çalışmaya devam.

Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki bütün siyasi parti gruplarının desteğiyle geçen üst ve alt ölçekli plan değişiklikleriyle artık Bursa’nın yeni cezaevinin rotası netleşmiş oldu.

Aslında bu proje için Yenişehir adres gösterilmişti. Ancak Yenişehir’e yapılmak istenen cezaevi projesine ilçeden tepki gelince siyasiler buradan vazgeçmişti.

Adalet Bakanlığı’nın ve bürokratlarının gönlü de Yenişehir ilçesinden yanaydı.

Son plan kararlarıyla artık bundan dönüşün olmadığı anlaşılıyor.

Orhaneli’nin gelişimine katkı yapması beklenen projenin plan tadilatlarıyla buraya yapılmasının önünde de bir engel kalmamış oldu.

Baştan beri hem Orhaneli hem de Keles ilçeleri o projenin kendi bölgelerine yapılmasını istiyordu.

Ancak Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt elini çabuk tuttu. Başkan ile daha evvelki konuşmalarımızda, bu amaçla ilçede bakanlığa teklif etmek için alternatif araziler olduğunu ve hazırlık yaptıklarını söylemişti. Sonrasında da bakanlıktan gelen heyetin o alternatif arsaları incelediğini biliyoruz.

Şimdi bunun artık ete kemiğe büründüğü ve plan aşamalarından sonra da ihale sürecine gireceği anlaşılıyor.

Yapımı devam eden yol ve tünel projelerinin tamamlanmasıyla birlikte, yakın gelecekte Orhaneli’nin Bursa’dan artık 15-20 dakikada ulaşılabilen bir ilçe olacağı biliniyor.

Bu açıdan, Adalet Bakanlığı’nın projeyi buraya almakla doğru bir tercih yaptığını düşünüyoruz.

Sosyo-ekonomik yönden geri kalmış bölgeye getirilen bu dev yatırım ilçe esnafının da yararına olacak, istihdama da önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz.

Sürekli göç veren ve nüfusu her geçen yıl azalan Orhaneli’yi yeniden hareketlendirecek projenin en kısa zamanda hayata geçmesini diliyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ