Demokrat Zafer

‘Söz verdik 2023’te bitecek…’

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, “Emek-Şehir Hastanesi metro hattının 2023 yılında yapılacak olan genel seçimler öncesinde biteceğine dair söz verdik. Bunun bitmesi lazım, başka çıkar yolu yok” dedi.

Hatice Dal  olay.com.tr

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Olay Medya’yı ziyaret etti. Olay Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan, köşe yazarları ile bir araya gelen Davut Gürkan, Bursa’ya yapılan yatırımlarla ilgili bilgi verdi.

Emek-Şehir Hastanesi metro hattını 2023 yılında gerçekleşecek genel seçimlerden önce bitirme sözü verdiklerini de dile getiren Gürkan, “Bunun bitmesi lazım, başka çıkar yolu yok” dedi. Temeli 2012 yılında atılan Bursa Hızlı Tren Projesiyle ilgili de konuşan Gürkan, “Hızlı Trenle ilgili finansal sorunu çözmek üzereyiz. Ardından hemen plan ve takvimi kamuoyu ile paylaşacağız. Yılbaşından önce bu projeyle alakalı net konuşacağız. Altyapı ile ilgili bir problem yok, üst yapıyla ilgili problemlerin çözümü noktasında yüksek meblağlar gerekiyor” şeklinde konuştu. Bursa Hızlı Tren’de özellikle fiziki şartların zorluğundan kaynaklı bir gecikmenin yaşandığını da dile getiren Gürkan, şunları söyledi: “Mahçup olduğumuzun farkındayız. İlk defa AK Parti iktidarının vermiş olduğu bir tarihi geciktirmiş olduk. Biz projelerimizi verilen tarihten daha erken bitiririz. Her zaman da bunun arkasında olduk. Özellikle fiziki şartların zorluğundan kaynaklı bir gecikme oldu.”

“MUHALEFET ALGI YAPIYOR”…

CHP İl Başkanlığı tarafından gündeme getirilen Emek-Şehir Hastanesi metro hattı inşaatının yargı kararına rağmen devam ettiği konusuna da açıklık getiren Gürkan, “Bölge İdare Mahkemesi, bu konuyla ilgili iptal müracaatı değerlendirmiş bir karar vermiş. Bu tür iptal davaları ve yürütmeyi durdurmalarda bir usül vardır. Bir ay içerisinde mahkeme kararını uygulama, yani bir ay içerisinde söz konusu alandan yüklenici firmanın çıkması gerekir. Bunu herkes bilir, ancak muhalefet algı oluşturmaya çalışıyor” dedi.

BURSA’NIN ÖNCELİKLERİ ÖN PLANDA

Bursa’nın şehir önceliklerinin ön planda tutularak yapılacak yatırımların belirlendiğini kaydeden Gürkan, “Büyükşehir Belediyesi tarafından trafiği rahatlatmak amacıyla yapılan projelerin dışında bir de Ulaştırma Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek projeler mevcut. Ulaştırma Bakanlığı, yaşanan trafik sıkışıklığını çözmek amacıyla Hasanağa Otoban Kavşağı-Çalı Yolu’nu birinci önceliğe aldı. Görükle’nin orada bir tane daha lupa ihtiyacımız var. Bu kavşakla alakalı bir kritik yapılıyor, çünkü burası teknik olarak sıkıntılı bir yer. İleride buradan bir raylı sistem geçecek. Bu sistemi sekteye uğratmayacak bir sisteme ihtiyacımız var, Ulaştırma Bakanlığı şu an bunun teknik analizini yapıyor. Sonrasında nihai karar verilecek” ifadelerini kullandı.

TEKNOSAB’A HAZIRLIK…

2022 yılının ilk aylarında faaliyete geçecek olan TEKNOSAB ile ilgili de Ulaştırma Bakanlığı tarafından yol durumunda oluşacak sıkıntıların önüne geçilmesi amacıyla bir projenin masada olduğunu da vurgulayan Gürkan, “TEKNOSAB Kavaşağı da diğer önceliği oluşturuyor. TOGG’a yan ürün sağlayacak 32 sanayi kuruluşu TEKNOSAB içerisinde yer alacak. Bunun sonucunda da 2 bin TIR trafiği olacağını tahmin ediliyor” diye konuştu. Çevreyolu’nda İstanbul bağlantı yolu tarafından yaşanan trafik sıkışıklığının şehir içi trafiğini şişirdiğini de hatırlatan Gürkan, Ulaştırma Bakanlığı’ndan bu yolla ilgili bir revize talep ettiklerini söyledi.

 Ziyarette Mehmet Ali İnan ve köşe yazarlarıyla bir araya gelen AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan Gürkan ve İl Tanıtım Medya Başkanı Cemile Yiğit, Bursa’da yapılacak projelerle ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’ın OLAY röportajı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ