Demokrat Zafer

DÜNYACA ÜNLÜ ORKESTRA BU KEZ İSTANBUL’DA SAHNE ALIYOR

Hollanda’daki dünyaca ünlü Kraliyet Concertgebouw Orkestrası üyelerinden oluşan Concertgebouw Oda Orkestrası, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda İstanbullularla buluşacak. Türkiye turnesi kapsamında ikinci konserini verecek olan ünlü orkestraya Çellist Nil Kocamangil solist olarak eşlik edecek. İlginin yoğun olacağı düşünülen etkinliğin organizasyonunu ise aynı zamanda orkestranın da menajeri olan, Türkiye’nin ilk ve lider uluslararası klasik sanatçı menajerliği şirketi LocksBridge üstleniyor.

Dünyanın en önemli orkestralarından biri olan Concertgebouw Oda Orkestrası, 20 Ekim Çarşamba günü İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda sahne alacak. Çellist Nil Kocamangil solistliğinde konser verecek olan ünlü orkestra, ilginin yoğun olduğu Ankara’daki konserin ardından ikinci defa bir Türk solist ile beraber çalacak. Türkiye’nin ilk uluslararası klasik sanatçı menajerliği şirketi LocksBridge tarafından organize edilen etkinliğe İstanbulluların büyük rağbet göstermesi bekleniyor.

“TÜRK SANATÇILARI ETKEN KONUMA GETİRMEK İSTİYORUZ”

Türkiye’nin ilk ve lider uluslararası klasik sanatçı menajerliği şirketi LocksBridge kurucularından Duygu Esenkar, dünyaca ünlü bir orkestranın Türk bir sanatçıyla beraber konser vermesinin önemine değindi. “Concertgebouw Oda Orkestrası, Ankara’daki konserin ardından Türk bir solist ile konser bu kez İstanbul’da konser verecek” diyen Esenkar, “ LocksBridge olarak Türk sanatçıları ve Türkiye sanat kurumlarını edilgen konumdan etken konuma getirmek ve uluslararası camiada sanatçılarımızı ulaşılabilir, tanınır ve erişilebilir hale getirmek için çabalıyoruz.” ifadelerini kullandı.

İLGİNİN YOĞUN OLMASI BEKLENİYOR

Ankara Bilkent Konser Salonu’nda düzenlenen ve ilginin en üst seviyede olduğu ilk konserin ardından İstanbul’da düzenlenecek ikinci konsere de rağbetin yoğun olması bekleniyor. Başkentte düzenlenen etkinliğe karşı yoğun talepten memnun olduklarını ifade eden Duygu Esenkar,” Dünyaca ünlü Concertgebouw Oda Orkestrası Ankara’da, tarihinde ilk defa bir Türk solist beraber çaldı. Ankaralıların etkinliğe gösterdiği yoğun ilgiden dolayı çok memnun kaldık. İstanbul’daki etkinliğe de aynı yoğunlukta bir katılımın gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Bu konserler hem LocksBridge’in uluslararası çalışmaları için bir başlangıç hem de ilklerin yaşandığı etkinlik” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ