Demokrat Zafer

“BELEDİYENİN BÜTÇESİ AÇIK VERMİŞTİR”

Cumhuriyet Halk Partisi Kestel İlçe Başkanı Hatice Doğan, Kestel Belediye Meclisi ekim ayı olağan 2. oturumunda yaşananları değerlendirerek, “AKP ülkede bitmişliğin, tükenmişliğin sendromunu yaşıyor. Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır’ın da bu sendromu yaşadığını üzülerek görüyoruz” dedi. Doğan, ekim ayında iki kez toplanan Belediye Meclisi’nde ek bütçe için 15 Ekim 2021 Cuma günü Kestel Belediye Meclisinde yaşananları hayretler içerisinde izlediklerini, yapılmamış hizmetlerin sanki olmuş gibi anlatılmaya çalışılmasına bir anlam veremediklerini vurguladı.

CHP Kestel ilçe Başkanı Hatice Doğan’ın yazılı açıklamasından satır başları şöyle:

“ÖNDER TANIR’DA AĞABEYLERİNİN İZİNDE”

“AKP’li Belediye başkanı Önder Tanır, ağabeylerinin izlediği siyaseti izleyerek, meclis üyelerimizi birbirine karşı kırdırmak istemiştir. Bu tür oyunlara gelmeyen meclis üyelerimiz, gereken cevabı halkın, menfaatlerine sahip çıkarak, yetimin hakkını koruyarak, yapılan yanlışları bir tokat gibi yüzüne çarparak göstermiştir. Meclisi ek bütçe için topladılar. Bugüne kadar ne yaptınız da, ek bütçe istiyorsunuz?”

“BELEDİYENİN BÜTÇESİ AÇIK VERMİŞTİR”

“Sürekli özvarlıklarımızı satarak, günü kurtarma politikaları yürüterek, bütçenin açık vermesine yol açtınız. 2020 yılında yapılan 2021 yılı bütçesinin 81 milyon TL olduğunu unutmuş olmalısınız ki, bütçe açık verdiğinden dolayı 29 milyon liralık ek bütçe istiyorsunuz.

Peki ne yaptınız bu 81 milyonluk bütçeyle? Kent Meydanını mı bitirdiniz?

Sürekli sökülüp takılan kaldırım çalışmalarını mı tamamladınız? Halkın, vatandaşın ve tüyü bitmemiş yetimin parasını hoyratça harcamaktan başka ne yaptınız?

Festival adı altında, ilçede zor günler geçiren esnaflara bir darbe de siz vurmadınız mı?

Pandemi döneminde konser adı altında milyarlarca lira belediyeyi zarar ettirmediniz mi?

Üstelik tüm bunları sanki siz yapmamışsınız gibi, birde partimizin meclis üyelerini karşı karşıya getirip, karmaşadan beslenmek istiyorsunuz.

Ama, yemezler…

Sizin gibi egosu tavan yapmış, kendini beğenmişler mi, CHP’nin kalitesinin düştüğünü söyleyecek. Sizin kalite anlayışınız, halkın, tüyü bitmemiş yetimin parasını çarçur etmek midir?

Önder Tanır; Siz ülkemizi kötü yöneten bir siyasi anlayışın, devamısınız. Nasıl ki, ülke doğru dürüst yönetilemiyorsa, siz de Kestel’i yönetemiyorsunuz…

Bizler şunu çok iyi biliyoruz; AKP iktidarında yoksulluk azalmıyor daha da derinleşiyor. Siyasal, toplumsal kutuplaşmayı tırmandırmayı da güzel beceriyorsunuz.

Üretimin artmadığı, milyarlarca liranın betona gömüldüğü bir rant ekonomisinde birilerinin oransızca zenginleşmesi, çoğunluğun yoksullaşmasıyla mümkündür. Böylesi bir durum, maalesef ilçemizde de yaşanmaktadır. Ve bu kişinin kim olduğunu etrafınıza bakarsanız, gözünüzü açarsanız, daha net bir şekilde göreceğinize inanıyorum.”

“YANDAŞI DEĞİL, HAKKI SAVUNACAĞIZ”

“CHP iktidarında yandaşlık değil vatandaşlık temelli, kamuyu önceleyen, hak temelli bir sosyal belediyecilik anlayışını mutlaka hayata geçireceğiz.

Güçlü sosyal belediyenin ilk adımı olarak yandaşa değil hak edene, cemaatlere değil liyakate önem verilecektir. Vatandaşlarımıza asgari bir gelir düzeyi mutlaka sağlanacaktır. Sessiz sedasız gizli kapılar ardında pazarlıklar yapılarak, belediyeye işçi alınmayacak, Birilerinin istediği doğrultusunda atamalar yapılmayacaktır. Her şey şeffaf olacaktır. Sizlerin anlayamadığı ve asla da anlamayacağı şeffaflığı da Kestel Belediyesine biz kazandıracağız.”

“KİMSE YATAĞA AÇ GİRMEYECEK”

“Özellikle şunun da unutulmasını istemiyoruz; Bu topraklarda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecektir. Vatandaş devlet yardımlarını lütuf olarak değil, hakkı olarak görecektir.

Bir elin verdiğini diğeri görmeyecek, hiçbir kimse rencide edilmeyecektir.

İnsanları birbirine kırdırma politikalarından vazgeçip, insanları birbirine sevdirme yolu izlenecek, sizlerde olan kin ve nefret duygularından da kaçınılacaktır.

Kestel Belediye Meclisinin nasıl yönetileceğini de sizlere yakın zamanda göstereceğiz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ