Demokrat Zafer

Fatih Sultan Mehmet Bulvarı eski rağbetini kaybediyor!

Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda esnaf, işlerin eskisi gibi hareketli olmadığını dile getirirken bunda en büyük etkenin caddenin yenilenmemesi, vatandaşın da yeni yapılan yerleri tercih ettiğini söylüyor. Araçlarına yer bulmakta zorluk çeken esnaf, bulvardaki yüksek kira fiyatlarından da şikayetçi.

SEMA ÜSTÜNTAŞ  / BURSADA BUGÜN  bursadabugun.com

Bir zamanlar Bursa‘nın en işlek caddelerinden biri olarak gösterilen Fatih Sultan Mehmet Bulvarı (FSM) eski rağbetini kaybediyor.

Yeni yapılan alanlar vatandaşlara daha konforlu gelince, FSM esnafı da eskisi kadar iş yapmadığını söylüyor.

”ARAÇLARA YER BULMAK ZOR OLUYOR”

12 yıldır Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda hem oturan hem de esnaflık yapan Mustafa Bilir, “Bu cadde işlek bir yer. Burada otopark sıkıntısı yaşıyoruz. Araçlara yer bulmak zor oluyor. Eskiden burası daha hareketliydi. Özlüce Mahallesi’nin oluşması buradaki vatandaşları o bölgeye kaydırdı. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı (FSM) tam ölmedi, ama Özlüce atağa geçti. Haliyle bu işlerimizi de etkiledi. Yeni yerleşim yeri ve trafiğin daha rahat olması Özlüce’yi cazip hale getirdi” dedi.

”FSM BULVARI ESKİ RAĞBETİNİ KAYBETTİ”

Burada en çok park ve ışıklandırma sorunu yaşandığını söyleyen bir esnaf, “Ben aynı zamanda motor kuryelik yapıyorum. Cadde de trafik olunca çok sıkıştırıldığımız zamanlar oluyor. İnsanlar artık Özlüce’ye kayıyor. Oradaki yolların daha geniş olması vatandaşlar için de tercih sebebi haline geldi. FSM Bulvarı eski rağbetini kaybetti” derken 26 yıldır bu caddeyi bilen bir esnafsa “Her yer beton oldu. Görünen köy kılavuz istemez. Keşke bu kadar ranta açık olmasaydık. Bütün esnaf mutsuz. Eski canlılık yok. Buraya en büyük darbe Podyum Park’ın yapılmasıyla oldu diyebiliriz. Bütün gençler oraya kaydı. FSM Caddesi can çekişiyor desek yeridir. Bir dünya işletme var, hepsi boş. Buraya düzgün ve marka mağazaları gelmeli. Özellikle kadın ve çocuk giyim üzerine markalar olmalı ki hareket gelsin. Yoğunken otopark sıkıntısı yaşıyorduk, ama şimdi iş yok ki. O yüzden arabaların park yeri de sorun olmuyor. İnsanlar kentsel dönüşüme giren yerlere gitmeye başlayınca, popülaritesi yüksek olan mevkileri tercih etmeye başladı. Hevesini alan kişiler geri dönmeye başlarsa, zamanla bizim işlerimiz de eski haline dönecektir” ifadelerini kullandı.

”50 METREKARE DÜKKANA 5 BİN LİRA KİRA İSTİYORLAR”

Cadde üzerindeki kira fiyatlarının çok yüksek olduğunu söyleyen esnaf Aziz Sekmen, “20 yıldır Türkiye’nin en pahalı 8. Caddesi diye anılan FSM Bulvarı’nda kaldırımlar hala değişmedi. Kentsel dönüşümle birlikte yeni mağazalar açıldı, ama caddenin güzelleştirilmesi gerekiyor. Bu cadde 50 metre uzunluğunda olduğu için Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kapsamına giriyor. Daha önceden buraya raylı sistem yapılacağı hakkında şeyler söylemişti. Şimdi birçoğu rafa kalktı. Bu caddeye hiçbir hizmet verilmiyor. Eskisi kadar rağbet yok. Binalar yenilendikçe insanlar yeniden gelmeye başladı. Kiralar da yükseldi. Normal esnaf gelmekte zorluk çekiyor. 50 metrekare dükkana 5 bin lira kira istiyorlar. Yeni yapılan binaların kirası ise 15 bin lira civarında. Bu da yatırımcıları zorluyor. Kaldırımlar ve aydınlatma sisteminin yenilenmesiyle cadde, yeniden cazibe merkezi haline gelecektir. Podyum Park buradaki eğlence sektörünü aldı. Yolların yeniden yapılması lazım, asfaltlar patlamış durumda. Bir de sürekli araç çekiyorlar. Az aşağıdaki caddede iki araç yan yana gelmesine rağmen oradaki arabalar çekilmiyor, burada duran arabayı hemen çekiyorlar. Bunu da anlamış değilim” dedi.

Kaynak: BURSADA BUGÜN

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ