Demokrat Zafer

Çakma Bank Rezaletine Muhalefetin Tepkisi Sert Oldu! “Belediye Kontrolü Elden Bırakmamalı!”

“Bursa’nın tarihi meydanında askıcı tacizi! Ulucami-Orhangazi Cami arasında bulunan Orhangazi Parkı’ndaki çay ocaklarının askıcı elamanlarının çay-limonata satma yarışından Bursalılar yaka silkti.” haberimizin yayını ses getirdi. Bursa Vatan Medya Gurubu tarafından yapılan haberden sonra bavulhaber ve globalbursa internet sitelerinde de konu haberleştirildi. Osmangazi ve Büyükşehir Belediye Meclisleri’nde Eylül Oturumunda İYİ Parti ve CHP Belediye Meclis üyeleri aracılığıyla konu kamuoyuna da yansıdı ve tartışılmaya başladı. Bursa genelinde 8 ana noktadaki seyyar esnafın taciz ve sataşmaları Meclis Tutanaklarına yansıdı. Tüm bu gelişmelerin sonucunu beklerken birkaç hafta önce yaşanan gelişme siyasi parti temsilcilerini şok etti. Ulucami-Orhan Gazi Parkı geçiş noktasında 5 adet “ÇAKMA” Büyükşehir patentli “BANK” yerleştirildiği ve önlerine aynı renkte taburelerin atıldığı akabinde de çay servislerinin yapıldığı görüldü. Osmangazi ve Büyükşehir Zabıtası’nın bu gelişme üzerine nasıl davranacağı ve “Bankların” kimler tarafından yerleştirildiğinin araştırılıp araştırılamayacağı sorusunun siyasi partilerin il başkanlıkları tarafından sorgulanacağı tahmin ediliyor diye verdiğimiz haber sonrası bazı gelişmeler oldu.

Osmangazi Belediye Meclis ekim toplantısında İYİ Parti ve CHP Belediye Meclis Üyeleri; “Bankların Osmangazi Belediyesi tarafından mı konulduğunu” Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a sordukları Dündar’ında alanın yetkili oldukları bir bölge olmadıklarını konuyu araştıracaklarını söylediği öğrenildi.

Olaya muhalefet cephesinden de sert eleştiriler geldi. DSP Genel Başkan Yardımcısı A. Murat Özbilge; “DSP’nin Bursa’ya hakim olduğu dönemlerde sokakları, meydanları parselleyen kimse yoktu. Bu aymazlık önlenmeli.” dedi.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Kul; “Olayı haberlerden okuduk. Üzüldüm. Beynelminel hareketler olmamalıydı. Meydanlar yurttaşındır.” dedi.

Genç Parti MYK Üyesi Ayça Zeliha Mutlu; “Z kuşağının bir temsilcisi olarak yaşanan olaya çok üzüldüm. Belediyeler halkın huzurunu, esnaflar arasında huzursuzluğu önlemekle yükümlüdür.” dedi.

Milliyetçi Cumhuriyet Parti Genel Başkan Yardımcısı İrfan Özen; “Bursa’nın kalbinde birileri çakma bank koyarak ticaretini genişletiyorsa yürek yemiş derim ben. Belediye müdahale etmeli.” dedi.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Okur; “DYP zamanını dün gibi hatırlıyorum. İnsanlar kendi ticaretini arttırmak için böyle çare üretmezdi. Esnaf mı birkaç müptezel mi bunu yapan bilmiyorum ama ortaya çıkartılmalı.” dedi.

Demokrat Parti MKK Üyesi Nazif Kara; “Yaşanan olaya üzüldüm. Birkaç bardak satmak için insanımız bu acizliğin içine düşer mi? ” dedi.

Saadet Parti GİK Üyesi Gökhan Gerçek; “Bu olay esnafın yaşanan ekonomik darbeden ne kadar etkilendiğinin de bir göstergesi. Belediye denetimlerini sıklaştırmalı. Çünkü; ilerleyen günlerde hoş olmayan olaylar yaşanabilir.” dedi.

Gelecek Parti PİK Üyesi İzzettin Küçük; “Vatandaşlarımızın tatlı bir huzur aldığı bir yer olan Ulucami çevresinde böyle bir olayın yaşanmasına üzüldük. Tedbir şart.” dedi.

Memleket Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Cavit Kaya; “Esnafların iç huzurunu bozan her eyleme karşıyız. Toplumsal barışı belediye mekanizması tesis etmeli ve onu sürekli kontrol altında tutmalıdır.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ