Demokrat Zafer

İktidar, kendisine uydurulmuş bir sanal gerçeklik halkası çizdi!

Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Merinos AKKM’de yapılan 1. Olağan Osmangazi İlçe Kongresi’ni gerçekleştirmek üzere Bursa’ya geldi. Kongre sonrası basın mensuplarıyla bir araya gelen Babacan, köşe yazarlarının da sorularını yanıtladı. Babacan, “İktidar, uydurulmuş gerçeklik dünyasına hapsolmuş durumda. Memleketi de bunun içine hapsetmek istiyorlar. Bir ülkenin itibarı, o ülkenin gençleridir. Gençlerin 2 milyon 805 bini ne eğitimde, ne de iş hayatında bulunuyor. 3 yıl 3 aydır bütün yetki elinizde sayın Cumhurbaşkanı. Seçimlerin çoğalması vatandaşın lehinedir diye düşünüyoruz. Bizim en azından yaptığımız çalışmalarla devlete bir kuruş yükümüz yok. Şu an hükümet büyük bir yük. Ekonomi ve enflasyon Türkiye’nin çok büyük sorunu. Dış politikada hükümetin yaptığı çok büyük yanlışlıklar var. Türkiye’nin artık bir DEVA’sı var. Yolculuğun önemli adımlarından biriniyse Bursa’da atıyoruz. Bu güzel ilçemizden ben bir söz almak istiyorum. Mevcut sisteme son verip demokrasimizi çiğnemeden ayağa kaldırmaya söz veriyor muyuz? Demokrasi ve atılım bayrağını Osmangazi’nin her mahallesinde, her gölgesinde dalgalandırmaya var mıyız?” dedi.

SEMA ÜSTÜNTAŞ / BURSADA BUGÜN bursadabugun.com

Kongre için Osmangazi’ye gelen Ali Babacan programının başında Osmangazi ve Orhangazi Türbesi’ni ziyaret ederek, esnafın sorunlarını dinledi. Akabinde ilçe kongresine katılan Babacan, basın mensuplarıyla bir araya gelerek Türkiye gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Erken seçimle ilgili yöneltilen bir soruyu yanıtlayan Babacan, 2018 Haziran seçiminin erken seçim olduğunu ve bu süreçte kimsenin lafına güvenerek seçim yapılmayacağının altını çizdi. Babacan, “Bizim için şu an önemli olan seçime hazırlıklı olmak. Kararı veren biz değiliz. Bu yüzden erken seçim tarihini biz bilemeyiz, ama gelecek senenin sonbaharında bunu bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“BU ÜLKEDE KİMSE YALNIZ YÜRÜMEYECEK, ÇÜNKÜ ARTIK İNSANLARIN BİR DEVA PARTİSİ VAR”

Kongrede konuşan Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “İktidar, uydurulmuş gerçeklik dünyasına hapsolmuş durumda. Memleketi de bunun içine hapsetmek istiyorlar. Bir ülkenin itibarı, o ülkenin gençleridir. Gençlerin 2 milyon 805 bini ne eğitimde, ne de iş hayatında bulunuyor. 3 yıl 3 aydır bütün yetki elinizde sayın Cumhurbaşkanı. Ne zaman bir başarıdan bahsetse eskilere; bizim görevde olduğumuz döneme gidiyor. Eğitim sistemi istihdam oluşturmuyor. Gençler ne kadar eğitim alırsa işsiz kalma ihtimali o kadar çoğalıyor. İktidar, kendisine uydurulmuş bir sanal gerçeklik halkası çizdi. Sokağa indiğini gördünüz mü siz Cumhurbaşkanı’nın? Sorun sadece sistemde değil, bu sistemle ülkeyi yöneten iktidarın zihniyetinde. Hem sistem, hem ülkeyi yöneten zihniyet değişmeli. Topyekün bir iktidar değişikliği olmalı. Sayın Erdoğan, siz önce anayasaya, AYM kurallarına uyun. Anayasadaki yemin metninde ‘Görevimi tarafsızca yapacağıma’ diyor. Tarafsız olduğunuzu söylemek mümkün mü? Önce anayasa sizin için önemli mi bunu ilan edin. Anayasaya uymuyorsanız eskisinden size ne, yenisinden size ne? Eğer uymuyorsanız sizin anayasadan bahsetmeye hakkınız yok. Bunların yeni anayasadan anladıkları ne biliyor musunuz? Bu ucube sistemi iyice derinleştirmek, keyfi yönetim sistemini memlekete iyice yapıştırmak. Güçlendirilmiş parlamenter sistem için geniş siyasi bir mutabakat lazım. Artık DEVA Partisi olarak gündemi biz oluşturuyoruz. Demek ki artık dengeler değişti. Yeni anayasa gerçekten demokrat yapılarla, yeri geldiğinde konuşulur. Ama önce şu sistemin yükünü sırtımızdan atmamız lazım. Böyle devam ederse, korkarım paramıza yeni sıfırlar eklenecek. 200 liralık banknotun değeri belli. O sıfırları atmak bize nasip olacak. Seçim öncesi siyasi ve toplumsal mutabakat zemini sağlanırsa yeni sisteme altı ayda geçilir ancak kuşkusuz bir meclis süreci olur. Bu güzel ilçemizden ben bir söz almak istiyorum. Mevcut sisteme son verip demokrasimizi çiğnemeden ayağa kaldırmaya söz veriyor muyuz? Demokrasi ve atılım bayrağını Osmangazi’nin her mahallesinde, her gölgesinde dalgalandırmaya var mıyız? Bu ülkede kimse yalnız yürümeyecek, çünkü artık insanların bir DEVA Partisi var” ifadelerine yer verdi.

“ÜLKEMİZİN KAYBEDECEK BİR SANİYESİ BİLE YOK”

Kongre sonrası basın mensuplarıyla bir araya gelen Babacan, “Deva Partisi kurulalı bir buçuk yılı geçti. Bu süreçte bizler çok hızlı örgütlenmeye başladık. 650 ilçede ilçe başkanlıklarında görevlendirme yapmaktayız. En son Bursa’da 12. İlçe Başkanımızı görevlendirdik. Çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor. Biz bu süreçte büyük illerimizi sonraya bırakmıştık. Seçime girme hakkını elde ettikten sonra örgütlenme çalışmalarına başladık. Bu örgütlenme çalışmalarında; 90 ve 360 günlük eylem planlarını açıkladık. Bugüne kadar tarım, afet yönetimi ve sosyal politikalar gibi konularda eylem planlarını, toplamda 20 alanda gerçekleştirmiş olacağız. Parlementer sistemle ilgili masa kurulmuş durumda. Parlamenter sistem doğrultusunda biz; istediğini belli eden çalışmaların olduğu bir masayla vatandaşın karşısına tek bir seçenekle çıkabilmeyi amaçlıyoruz. Partimiz her alanda yoğun bir hazırlık içerisinde. Eğitim, sanayi ve teknoloji ile bütünleşen alanları dijital dönüşüme katacağız. Dış politikadan, sanayiye kadar ciddi çalışma içindeyiz. Ülkemizin bu manada kaybedecek bir saniyesi bile yok. Türkiye seçimlerden sonra büyük değişim yaşayacak. Biz hep demokrasi diyoruz. İyi işleyen demokrasinin, ülke refahını artırması lazım. Ülkenin uzun vadede başarılı olması için mekanizmaların iyi işlemesi, güçlü kurumlarla istikrarın sağlanması gerekiyor. Vatandaş için, adalet ve refah üreten ülkelere baktığımızda; iyi çalışan parlamenter sistemler görüyoruz. Bunun için yoğun hazırlık içerisindeyiz” dedi.

Köşe yazarlarının sorularını yanıtlayan Babacan, gelen erken seçim sorusuna şöyle cevap verdi:

“Önümüzde bir zaman dilimi var. Seçim ne zaman olur bilemeyiz. Ülkemizdeki sorunlar, çok büyük sorunlar ve bu sorunlar gittikçe yoğunlaşıyor. İktidar değilikliği sorunu büyüyor. Anayasa değişikliğiyle ilgili iyi çalışmak lazım. Güçlendirilmiş parlamenter sistem; temel hak ve özgürlüklerinin alınması, medyadaki tekelleşmenin sona ermesi demektir. Güçlü meclis, güçlü hükümet ve güçlü yargı demek, meclisin denetim mekanizmalarının çalıştığı, yargının bağımsızlaştığı bir sistemdir. Kısacası sorunlarımızı demokrasi temelinde çözmek için hatırlayacağımız temel sistemdir. 2018 Haziran seçimi bir erken seçimdir. Onların laflarına güvenerek seçim yapılmaz. Bizim için şu an önemli olan seçime hazırlıklı olmak. Kararı veren biz değiliz. Bu yüzden erken seçim tarihini biz bilemeyiz, ama gelecek senenin sonbaharında bunu bekliyoruz. Vatandaşa biz yük olmuyoruz, hükümet yük oluyor. Seçimlerin çoğalması vatandaşın lehinedir diye düşünüyoruz. Bizim en azından yaptığımız çalışmalarla devlete bir kuruş yükümüz yok. Şu an hükümet büyük bir yük. Ekonomi ve enflasyon Türkiye’nin çok büyük sorunu. Dış politikada hükümetin yaptığı çok büyük yanlışlıklar var. Türkiye’nin artık bir DEVA’sı var. Yolculuğun önemli adımlarından biriniyse Bursa’da atıyoruz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ