Demokrat Zafer

Galderma ve CETAPHIL Yeni Clear Skies Girişimi Aracılığıyla Çevresel Sürdürülebilirlik ve Sosyal Etki Konusunda Yenilenen Taahhüdünü Duyurdu

  • Galderma, 2022 yılına kadar mevcut fabrikalarda %100 yenilenebilir elektriğe ulaşmayı hedefliyor
  • Bilim odaklı strateji ile çevresel etkiyi azaltmaya, daha temiz bileşenlerle formüle etmeye, daha akıllı paketleme kullanmaya ve topluluğa hizmet etmeye odaklanıyor

Amerika’da doktorlar tarafından tavsiye edilen 1 numaralı hassas cilt bakım markası olan Galderma ve CETAPHIL, gururla daha sağlıklı bir çevreyi ve herkes için daha parlak bir geleceği desteklemeye yönelik uzun vadeli yeni “Clear Skies” girişimlerini duyurdu. Galderma, geçtiğimiz yıllarda çevresel ayak izini azaltmak için büyük adımlar attı ve Clear Skies, şirketin bu adımları işletme geneline yayma yolculuğunun ana hatlarını çiziyor. Clear Skies, dört temel alana odaklanıyor:

  • Çevresel etkiyi azaltmak,
  • Ürünleri daha temiz bileşenlerle formüle etmek,
  • Daha akıllı ambalajlar kullanmak ve
  • Bulunduğu topluluğa hizmet etmek.

Bu stratejik girişim boyunca, Galderma ve CETAPHIL, çevre üzerindeki etkiyi azaltmaya ve güçlü topluluklara katkıda bulunmaya devam ediyor. Şu anda, 2022 yılına kadar mevcut fabrikalarında %100 yenilenebilir elektrik elde etmeyi ve üretim tesislerinde karbonu nötrlemeyi hedefliyor.

Galderma Global Tüketici İş Birimi Başkanı Walter Geiger yaptığı açıklamada; “Cilt sağlığımızın çevremizin bir yansıması olduğunu biliyoruz. Kirlilik, su kalitesi ve iklim gibi faktörler cildi, özellikle de hassas ciltleri etkileyebilir. Hassas ciltlerin tedavisinde lider bir marka olarak, hem kısa hem de uzun vadeli değişime katkıda bulunmak için çevreye daha da duyarlı olmanın zamanı geldi. Şimdiye kadar başardıklarımızla gurur duyuyoruz, ancak daha fazlasını yapabileceğimizi biliyoruz. Bu sadece başlangıç. Doğru olanı yaparak, müşterilerimizin, partnerlerimizin ve topluluklarımızın da bundan fayda sağlayacağını biliyoruz” dedi.

Clear Skies, şirketin daha az kaynak kullanarak ve daha az atık yaratarak daha sürdürülebilir olma çabalarını destekleyecektir. Bilime dayalı yaklaşım, Sera Gazı Protokolü’nün kapsamlı araştırmalarına dayanmaktadır ve Birleşmiş Milletler’in 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi ile uyumludur.

Çevresel etkinin azaltılması: 2010’dan bu yana, Galderma ve CETAPHIL, fabrikalarda ve araştırma tesislerinde geri dönüşüm ve yeniden kullanım programları aracılığıyla ton ürün başına su tüketimini %33 azaltmıştır. Şirket ayrıca, daha verimli teknoloji ve yenilenebilir elektrik kaynakları kullanarak fabrikalardan kaynaklanan yıllık karbondioksit emisyonlarını %60’ın üzerinde azaltmıştır. Şu anda, fabrikalarda güç için kullanılan elektriğin %95’i yenilenebilir kaynaklardan geliyor ve fabrika atıklarının hiçbiri çöplükte son bulmuyor.

Temiz formülasyonlar: CETAPHIL tüketicilere aradıkları daha temiz formülleri sağlamak için ürünleri yeniden formüle ediyor. Marka bu sürece en çok satan ürünüyle başlıyor. Özellikle, Hassas Cilt Temizleyici, Günlük Yüz Temizleyici, Nemlendirici Losyon gibi ürünler artık biyoçözünür formüllerle yapılıyor[1]. Bu yeniden formüle edilmiş ürünler hem paraben, sülfat ve hayvansal kökenli bileşenler içermiyor hem de hiç bir süreçte hayvanlar üzerinde test edilmiyor. Dermatologların desteklediği yeni formülasyonlu ürünler, hassas cildin dayanıklılığını artırmak için Niasinamid, Pantenol ve nemlendirici Gliserin içermektedir ve CETAPHIL tüketicilerinin bildiği ve sevdiği aynı güvenilir etkinliği ve etkiyi koruyarak hazırlanmıştır. Yeniden formüle edilmiş bu ürünler Birleşik Devletler’de bu ay, dünya çapında ise 2022 yılının sonunda satışa sunulacak.

Akıllı paket kullanımı: Ürün ambalajı da geri dönüştürülebilir şekilde geliştirilmiştir. CETAPHIL çoğunlukla kısmen geri dönüştürülebilir tek malzemeli kaplar ve kapaklar kullanır, bu nedenle ambalajlar çoğu tesiste geri dönüştürülebilir. Buna ek olarak, çoğu ürün birbirinden ayrılan kapları ve kapatma sistemlerini kullanır, bu da ayrıştırmayı kolaylaştırır. Kağıt bazlı ambalaj yenilenebilir ve biyolojik olarak parçalanabilen malzemelerden üretilmiştir. CETAPHIL, ambalajlarını daha çevre dostu hale getirmenin yollarını geliştirmeye devam edecek.

Topluluklara hizmet etmek: Sosyal etki ve hassas cilt topluluğuna hizmet, girişimin bir diğer önemli ilkesidir. ABD’de CETAPHIL’in Camp Wonder ile on yıl süren ortaklığı, kurumun cilt hastalıklarından ciddi şekilde etkilenenlere yardım etmesine olanak tanıdı. Çocuk Cilt Hastalıkları Vakfı tarafından kurulan kamp, ülkenin dört bir yanından kronik ve yaşamı tehdit eden cilt hastalıkları olan çocukları destekliyor. CETAPHIL çalışanları ve ortak sağlık profesyonelleri Camp Wonder’da gönüllü olmaya teşvik edilir. Ek olarak, CETAPHIL, 2012’den bu yana 1.5 Milyon dolar ve 50.000’den fazla ürün bağışlayarak Camp Wonder’ı desteklemek için uzun vadeli bir finansman ortaklığı taahhüt etti. Clear Skies girişiminin kapsamı genişlemeye devam ettikçe CETAPHIL, şirketin hassas cilt bakımı misyonunu ilerletmek için destekleyebileceği dünya çapındaki kuruluşları belirlemek için çabalarını Camp Wonder’ın ötesine genişletmeye çalışacak.

CETAPHIL® Hakkında: Yetmiş yılı aşkın bir süre önce, önde gelen bir eczacı ilk CETAPHIL ürününü yarattı – soymadan temizleyen ve tıkanmadan nemlendiren nazik ama güçlü bir formül. Bugün CETAPHIL, ABD’de Doktorlar Tarafından Tavsiye Edilen 1 Numaralı Hassas Cilt Bakımı Markasıdır ve dünya çapında tanınmaktadır. Önde gelen global cilt bakımı uzmanlarının yardımıyla, hassas ciltler için her gün cilt sağlığının yenilenmesine, korunmasına ve korunmasına yardımcı olan yenilikçi cilt bakım teknolojileri geliştirmeye devam ediyor. Detaylı bilgi için:

www.CETAPHIL.com

Galderma Hakkında

Galderma, yaklaşık 100 ülkede faaliyet gösteren dünyanın en büyük bağımsız dermatoloji şirketidir. 1981’deki kuruluşumuzdan bu yana, dermatolojiye tam bir bağlılıkla hareket ediyoruz. Estetik, Tüketici Sağlığı ve Reçeteli İlaç alanlarında yenilikçi, bilime dayalı sofistike bir marka ve hizmet portföyü sunuyoruz. Tüketicilerin ve hastaların ihtiyaçlarına odaklanarak, üstün sonuçlar elde etmek için sağlık profesyonelleri ile işbirliği içinde çalışıyoruz. Sahip olduğumuz cildin hayat hikayelerimizi şekillendirdiğini bildiğimiz için her cilt hikayesi için dermatolojiyi ilerletiyoruz.

Detaylı bilgi için: www.galderma.com

[1] OECD test metoduna dayanılmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ