Demokrat Zafer

RUFAT İSMAİL’IN DÜNYA BASININİLGİSİNİN BÜYÜK OLDUĞU PARİS FASHİON DEFİLESİNDE GÜNAY MUSAYEVA PODYUMU SALLADI

Beyonce, Ashanti, Lil Kim gibi dünyaca ünlü yıldızların tasarımcısı olan dünyaca ünlü Azeri Türk modacı Rufat İsmayil New York Fashion Week’te yaptığı başarılı defilelerin ardından, 2021 Paris   Fashion Week’te Azerbaycan devlet müzesinde korunan ve sergilenen kültür mirası tarihi   halılarından ilham aldığı “Sumakh”” adını verdiği koleksiyonunun defilesinde 20 modelle birlikte   baş manken olarak ünlü top model Günay Musayeva Amerikan Katedral’ inde podyuma çıktı.

Ünlü modacı Dünyanın en önemli moda organizasyonu olan Paris Fashion Week’te Christian Dior, Balenciaga, Elie Saab, Michale Cinco” gibi dünya devleriyle aynı takvimde   yer aldığı defilesine dünya basının ilgisi objektiflere yansırken Parisli moda severlerin defileyi izlemek için kapıda oluşturduğu kuyruk   ilgi çekti. Podyuma çıkan tüm modellerin kaşları makyaj teknikleriyle ortaları birleştirilip m şekline getirilip çatık kaş etkisi yaratılarak özgür ve güçlü kadınlar simgeleştirildi.

Ağırlıklı kahverengi, siyah, kırmızı, krem, mavi renklerinden oluşan Azerbaycan devlet müzesinde korunan ve sergilenen kültür mirası    halılarından ilham alınan “Sumakh”” adını verildiği 21 parçalık koleksiyonunun tümünde   Azerbaycan halılarının üstünde bulunan Çelebi, Hanlık, Achma, Yumma, Nalbeki. Gül desenleri aslına uygun biçimde koleksiyon için özel olarak oluşturulan eşsiz kumaşlarla yansıyarak eşsiz kostümlerde hayat buluyor. Kasnak el işçiliği ile kullanılan 15.000 adet yarı değerli taş Koleksiyonun güçlülüğünü ortaya koyan başka bir göz alıcı detay olarak ortaya çıkıyor. Koleksiyonun tamamı 3 ay gibi bir sürede 30 kişilik bir ekip tarafından tamamlandı.

Dünyanın tüm büyük müzelerinin değerli incileri olan   ve  St. Petersburg’daki Hermitage, Paris’teki Louvre, İstanbul’daki Topkapı, Londra’daki Victoria , Albert Müzesi, Washington’daki Tekstil Müzesi   sergilenen her biri kendi başına gerçek bir sanat eseri olan  Azerbaycan Halılarını koleksiyonuna yansıtan  ünlü modacı Rufat İsmail    halılarla ilgili  Azerbaycan’ın tarih profesörlerinden  bilgi alarak  tüm desenlerin derinliklerini de inceleyerek  aslına uygun  halde titizlikle  koleksiyonunda kullandı.

Rufat İsmail şıklığın, zarafetin, elegant stili ile dünya modasında stilleri en fazla konuşulan ve takip edilen ‘First Lady’ler arasında ilk sıralarda gösterilen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, eşi First Lady Mehriban Aliyeva ‘ya yaptığı özel tasarımlarıyla da Dünya moda devleri arasında ilgi çekiyor.

Defilenin Pr ve Marka danışmanlığı Selim Akar tarafından yapıldı. Uluslararası medya kuruluşlarının büyük ilgi gösterdiği defile tam not aldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ