Demokrat Zafer

Haydi Kızlar Üniversiteye!

UCIM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği, eğitimde fırsat eşitliği ve kız çocuklarının eğitiminin önemine dikkat çekmek, eğitim hakkını vurgulamak üzere “Güçlü Ucim, Güçlü Kızlar” isimli bir projeye başlıyor. Beş ilde orta öğrenimde eğitim gören 75 kız öğrenci, UCIM Derneği ruh sağlığı uzmanları ve eğitim uzmanlarından mentorluk ve danışmanlık alarak çeşitli atölyelerle üniversiteli olma yolunda vizyonlarını geliştirecek bir projeye katılacaklar. Projenin lansmanı, 9-10 Ekim’de dört Alışveriş merkezinde açılacak UCIM stantlarıyla, ünlü kadınların çocukluk fotoğrafları ve kız çocuklarına ilham verecek sözlerinin yer aldığı bir sergi ile başlayacak. 11 Ekim’de ise; Dünya Kız Çocukları gününe denk gelecek şekilde Mersin Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile yapılacak lansman ile proje resmi olarak duyurulacak.

“Güçlü Ucim, Güçlü Kızlar” projesinde; Mersin, Ankara, İstanbul, Konya ve İzmir’de toplam 75 kız çocuğunun kendi yeteneklerini ve hayallerini keşfedebilmesi amaçlanıyor. Uzmanlar eşliğinde dört hafta boyunca çeşitli bilimsel ve sanatsal atölyelere katılması sağlanacak kız öğrencilerle sonrasında iletişime devam edilerek öğrenim hayatlarında danışmanlık desteği verilecek.

Yarının kadınları, daha eşitlikçi bir dünyada yaşayabilsin diye bugünün kız çocuklarını alanında profesyonel uzmanlarla buluşturmak ve daha güçlü bireyler yetişmesine katkı sunmak amacıyla başlatılacak proje, öncelikle Ankara Gordion, Forum Ankara, Forum Mersin ve Forum Bornova AVM’lerinde 9-10 Ekim tarihlerinde açılacak sergi ve kurulacak UCIM bilgilendirme stantları ve çocuk atölyeleri ile başlayacak ve duyurulacak.

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Salonu’nda proje lansmanının yapılacağı konferansa ise; Prof. Dr. Halis Dokgöz, Prof. Dr. Arif Verimli ve Doç. Dr. Veysi Çeri gibi alanında uzman konuklar ve Uraz Kaygılaroğlu, Gülben Ergen, Tansel Öngel gibi ünlü isimler de katılacak. Konferansta; çocuk hakları, eğitimde fırsat eşitliği konularında farklı panellerde katılımcılara önemli bilgiler aktarılacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ