Demokrat Zafer

Ormandaki Kulübe’de 5. prömiyer

Nilüfer Kent Tiyatrosu’nun, 5 episod halinde sahnelenen “Vur, Yağmala,  Yeniden” adlı oyununun son prömiyeri ilgiyle izlendi. Projenin finali, 9 Ekim’de bütün oyunların arka arkaya sergileneceği, 7 saatlik bir tiyatro maratonu ile yapılacak.

Tiyatro sezonunu erken açan ve Ağustos ayından buyana Mark Ravenhill’in kara komedi oyunlarından derlenen “Vur, Yağmala,  Yeniden” isimli oyunu sahneleyen Nilüfer Kent Tiyatrosu, 5 episod şeklinde sahneye hazırlanan oyunun son episodunun prömiyerini gerçekleştirdi.

Balat Atatürk Ormanı’nda oluşturulan ve “Ormandaki Kulübe” adı verilen açık hava sahnesinde bugüne kadar, her birinde 3 kısa oyunun yer aldığı 4 episodu seyirci ile buluşturan Nilüfer Kent Tiyatrosu, doğanın kucağındaki bu keyifli buluşma ile büyük ilgi gördü.

İzleyicinin karşısına ‘Aya değil ama çok daha uzaklara gittik!’ mottosuyla çıkan Nilüfer Kent Tiyatrosu, 5. episodda; “Suç ve Ceza”, “Odysseia” ve “Bir Ulusun Doğuşu” adlı oyunları sahneledi.

Yönetmenliğini Doğu Yaşar Akal’ın üstlendiği 5. episodda Nilüfer Kent Tiyatrosu oyuncularından; Ayşe Gülerman, Gökhan Kum, Adem Mülazim, Barış Ayas, Batuhan Pamukçu, Cihat Temel, İbrahim Ersoylu, Mert Tiryaki, Damla Çalışan, Mesut Özsoy ve Pınar Hande Ağaoğlu rol aldı. İzleyenlerin tam not verdiği oyun sonunda Nilüfer Belediyesi Tiyatro Müdürü Hacer Akbaba, yönetmen Doğu Yaşar Akal ve oyunculara çiçek vererek teşekkür etti.

  1. episodu 7 Ekim tarihine kadar sahneleyecek olan Nilüfer Kent Tiyatrosu, önceki bölümleri kaçıran ya da yeniden izlemek isteyenler için de ek gösterimler yapacak. Buna göre saat 19.15’te perde açılarak; 2 Ekim’de 1. ve 5. episod, 8 Ekim tarihinde de 5., 4. ve 3. episod arka arkaya sahnelenecek. İzleyicilerin her bir oyun için ayrı ayrı bilet almaları gerekecek.

Projenin finalinde ise “Vur Yağmala Yeniden Maraton” ile tiyatro severlere eşsiz bir deneyim yaşatılacak. 9 Ekim Cumartesi günü Ormandaki Kulübe’de saat 17.00’de seyirci ile buluşacak olan Nilüfer Kent Tiyatrosu, kahve molaları ve yemek arasıyla birlikte yaklaşık 7 saat sürecek bir tiyatro maratonu ile 5 episodda yer alan tüm oyunları arka arkaya sergileyecek. 5 yönetmen ve 16 oyuncu ile15 kısa oyunun arka arkaya sergileneceği bu muhteşem maratonu izlemek isteyenler bilet.nilufer.bel.tr adresinden biletlere ulaşabilirler.

Bu arada Balat Atatürk Ormanı’na kendi imkânlarıyla gelemeyen izleyicilerin yoğun talebi üzerine, Nilüfer Belediyesi, Ormandaki Kulübe’ye ulaşım için servis olanağı sağladı. Oyun günleri Bursaray Emek Metro İstasyonu’ndan hareket edecek servisin saatleri, Nilüfer Kent Tiyatrosu sosyal medya hesaplarından ve bilet.nilufer.bel.tr sitesinden ilgili oyunun sayfasında duyurulacak.

Pandemi kuralları gereği mesafeli oturma düzeninin uygulandığı açıkhava sahnesine girişte ayrıca, İçişleri Bakanlığı genelgesi uyarınca Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden; aşı kartı, geçirilmiş hastalık ve son 48 saat negatif PCR testi kontrolleri yapılıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ