Demokrat Zafer

Bursa’nın bu ilçesinde AK Parti rekor kırar mı?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın önemli ilçelerinden birindeki gelişmeleri bugünkü köşesine taşıdı…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Mustafakemalpaşa ilçemizin 2,5 yıl önceki belediye başkanlığı seçimleri AK Parti ile İYİ Parti adayı arasında gidip geldi. Ancak ipi AK Parti’nin adayı Mehmet Kanar göğüsledi.

O seçimlerin üzerinden tam 2,5 yıl geçti.

Dün, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ı Bursa Düşünce Kulübü’nün toplantısında dinledik.

BDK Başkanı Ercan Yakut’un davetiyle katıldığımız o buluşmada Kanar’dan ilçede yapılanlar hakkında bilgi aldık. Sorular sorduk, Başkan samimi yanıtlar verdi.

Toplantıya AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç ile İl Başkan Yardımcısı Adnan Kurtuluş ve BDK’nın yöneticileri de katıldı.

Başkan Kanar göreve gelirken iki önemli vaadini de gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Onlardan biri, sağlıksız yapısıyla babasının da ölümüne yol açan şehir şebekesinin komple yenilenmesi diğeri de aşevi, gıda, giysi bankası, kadın sığınma ve taziye evinin bitirilmiş olması.

İlkini Büyükşehir Belediyesi’nin, yani BUSKİ’nin 160 milyon liralık yatırımıyla yapılmış olması Kanar için büyük bir mutluluk. Çünkü, şebekeye verilen suyun yüzde 65’i yeraltına sızıyormuş. Kanar, “Türkiye’de en büyük kayıp-kaçak oranı benim ilçemdeydi” diyerek altyapıyı yenilemenin ne kadar elzem olduğuna işaret ediyor.

Diğeri de aşevinin daha hizmete girmeden aylık et ve erzak stokununu hayırseverlerce karşılanmış olması.

MKP’nin pandemi boyunca 110’u kırsal, 21 merkez mahallesine dezenfektan ve maske desteği sağlanmış. İlçede bir ara komple biten vakalar yeniden artmış. Şimdi 315 vakanın olduğu ilçede  yoğun bakımda yatan 6 kişiden biri de Başkan Kanar’ın teyzesiymiş.

Başkan Kanar’a ilçenin meşhur, yarım kalmış gençlik merkezi projesi de soruldu.

Spor Toto ve Büyükşehir Belediyesi’nden ciddi miktarda sağlanan kaynakla yapım sürüyor.

Başkan Aktaş merkezi 2022 sonunda açma sözü vermiş.

AK Parti MKP’de rekor kırar mı?

Başkan’ın Tümbüldek için de sosyal tesis projesi var. Bunu da Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ihalesiyle bölgeye otel dikecek firmaya yaptırmayı planlıyor. O projeden bölge insanı ücretsiz faydalanacak.

290 dönüm alan üzerine 35 ve üstü işçiye sahip KOBİ’ler için bir sanayi sitesi de planlıyor. Kanar Hazine’den bunun 50 dönüm alanını almış, kalan 250 dönüm için de ‘kamu yararı’ kararı bekliyor.

Kirmastı Çayı üzerindeki 3. köprünün bitirilmiş olması da Kanar’ın övünç duyduğu projelerden biri. Keza, Suuçtu Şelalesi’ne yapılan sosyal tesis de bölgeyi canlandırmış.

Başkan Kanar, MKP’de FETÖ oluşumunun ve kriptoların bittiğine inanmadığını da söylüyor. Kendisine, partisine karşı başlatılan kampanyalarda bunun etkisi olduğunu da düşünüyor.

Peki Kanar 2019’da yüzde kaç oyla işbaşına gelmişti, şimdi ne durumda?

Bunu da yapılan anketlerle ortaya koyuyor. Kanar, 2019’da yüzde 48,06 ile seçilirken, şimdi yaptırılan anketlerde partisinin ilçedeki oy oranının yüzde 69 gözüktüğünü iddia ediyor.

Yüzde 70’e yakın oy oranı AK Parti’nin, Kanar’a, partililerine dönük tüm saldırı ve karalama çabalarına rağmen MKP’de halen açık ara önde oluşunun da işareti sayılır.

Bursa’nın toprak bütünlüğünü MKP olarak dörtte birine sahip olduklarını da kaydeden Kanar, ‘Önder Çiftçi’ projesiyle de bölgedeki üretimi çeşitlendirdiklerini, çiftçinin artık getirisi yüksek ürünlere yöneldiğinin altını çiziyor.

Demek ki, MKP’de ilçe ve Büyükşehir Belediyesi el ele verince AK Parti’nin oy oranı son anketlerde rekor seviyeye ulaşmış.

BDK’nın konuğu olan Kanar’dan dinlediklerimiz bunlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ