Demokrat Zafer

Ülke için ciddi bir sosyal tehlike! İşte Bursa için çözüm yolu…

İşsizlik, Türkiye işgücü piyasasının önemli sorunlarından biri olarak gündemdeki yerini korumaktadır. Olay Gazetesi Yazarı Fatih Acar, istihdam sorunu ve bu sorunun kalıcı çözüm yollarını bugünkü köşesine taşıdı…

İstihdam Sorunu Ve Sorunun Kalıcı Çözümü

İşsizlik, Türkiye işgücü piyasasının önemli sorunlarından biri olarak gündemdeki yerini korumaktadır. Nüfus artış hızı yüksek olan ülkemizde çalışma çağına giren bireylerin işgücü piyasasında aktif olmaması, yeterli ve yeni işler oluşturulamaması, işgücünün nitelik ve beceri eksikliği, arz-talep uyumsuzluğu ekonomik gelişme ve sanayileşmenin yeterli derecede gerçekleştirilememesi, ekonomik krizler, yeni tekniklerin emek aleyhine gelişip sermaye yoğun teknolojinin daha çok tercih edilmesi , piyasaların yapısal sorunları ve son olarak tüm dünyayı derinden etkileyen pandemi işsizliğe neden olan temel etkenler arasındadır.

İşsizlik sadece işsiz kalanları değil, aynı zamanda çalışanları, o ülkenin sosyal düzenini, huzurunu da ilgilendiren sosyal  ve ekonomik bir olgu olarak karşımıza çıkmaktadır.İşsizliği  ekonomik ve mali bir kayıp olarak görmenin yanında ülke için  önemli ve  ciddi bir sosyal tehlike olarak görmek  sorunun çözümüne katkı sağlayacaktır.

Bugün geldiğimiz noktada uygulanan kapsamlı politikalara rağmen, küreselleşme ve beraberinde getirdiği her alandaki hızlı ve sürekli değişim ile birlikte işsizliği etkileyen etmenlerin sayısının artması mücadele sürecini zorlaştırmaya devam etmektedir.

Bursa İçin Çözüm Önerisi:

Bugünkü yazımızda  işsizlik konusunda çok sayıda rakam vererek sizleri rakamlara boğmak yerine özellikle Bursa için somut bir öneri sunarak uygulayıcılara yol göstermenin daha doğru olduğuna inanıyorum. Bugün geldiğimiz noktada can yakıcı bir işsizlik sorunuyla karşı karşıya olduğumuz, Özellikle genç işsizliği  konusunda dramatik bir durumda olduğumuz bütün gerçekliği ve sıcaklığıyla karşımızdadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ